Keşfet

Yeni kurulum süreç yardım.

firat82

Yeni Üye
Merhaba 36 lt re hacimli tankıma 4,5 kg canlı kum 3,5 kilo canlı kaya,reeflowers hazır su ve bubble qq1 ile tankımı başlattım.Akvaryumcu hazır su olduğu için balık koyabilirsin dedi fakat yinede güvenemedim.İzlemem gereken süreçler nelerdir teşekkürler.

Diatom yine de olacaktır yüksek ihtimalle. Bence onu beklemelisiniz. 

Olmaya bilir bende olmadı. Işık çok ve kuvvetliyse olur muhtemelen.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bende newa More 30 Reef vardı
Hazır su ile kurdum olmadı diatom.
Ancak akvaryum ışığı kendinden
Olduğundan o süreci çok kolay atlattım.
Ancak sorun şu. İçeride yaşam döngüsü tam başlaması için yine de beklemenizi tavsiye ederim. Çünkü balıklarınızı kaybedersiniz. Tavsiyem zaten havalar sıcak. Boş şekilde bakteri kültürü de girerek kurban bayramına kadar dönsün. Sıcaklar da geçer. Böylece hem akvaryum oturur hem sıcaklar biraz düşer. Daha iyi olur canlılar için.

Ayrıca o ölçüdeki akvaryum da ps olarak hava taşlı kullanmanızı tavsiye ederim.

Hazır su dediğiniz sadece tuzlu su. Döngünün oluşması açısından bir avantajı yok. Dolayısıyla canlı eklemek için yine diatom beklemelisiniz.

Buradaki hazır su dediğiniz sıfır su ise o su uygun değil.
Ama Akvaryumcu kendi akvaryumundan herşeyi hazır su veriyorsa onda bile1-2 hafta beklemenizi tavsiye ederim.

Canlı kum, canlı kaya ve hazır su kullanmış olsanız bile diatom oluşabilir, hafif geçer...tabi aydınlatmanızı sanki içinde canlı varmış gibi yakarsanız. Işık diatomla birebir ilişkilidir.

Şu durumda conch, snail gibi temizlikçi ekibini girebilirsiniz. Sanki balık varmış gibi az az yemde atıp döngüye katkıda da bulunabilirsiniz. Yada en güzeli biodigest bakteri kültürü girip 2-3 gün sonra 2 palyaçoda girebilirsiniz ...

Ps’inizde atık oluşmaya başlayınca toplamaya başlayacaktır...

Biodigest iyi olabilir ama şart değil zaten canlı kaya kullanmışsınız hacim de oldukca küçük. Işık döngüsünü sabitleyin buharlaşma ve tuzluluğa dikkat edin. Çok az besin ekleyebilirsiniz ama fazlaya kaçmayın. bir haftaya büyük olasılıkla diatom başlar sonra temizlik ekibi ile devam edebilirsiniz. Hangi canlıları beslemeyi düşünüyorsunuz? Niye bukadar küçük boyutla başladınız? Genelde bu boyutta bir tankı sabit tutmak oldukca zordur. 

Biodigest iyi olabilir ama şart değil zaten canlı kaya kullanmışsınız hacim de oldukca küçük. Işık döngüsünü sabitleyin buharlaşma ve tuzluluğa dikkat edin. Çok az besin ekleyebilirsiniz ama fazlaya kaçmayın. bir haftaya büyük olasılıkla diatom başlar sonra temizlik ekibi ile devam edebilirsiniz. Hangi canlıları beslemeyi düşünüyorsunuz? Niye bukadar küçük boyutla başladınız? Genelde bu boyutta bir tankı sabit tutmak oldukca zordur. 
Daha önceden 5 senelik bir tatlı su deneyimim var ve tuzlu suyun  anlatıldığı kadar zor olmadığını gördüm küçük tanklar evet hep sıkıntıdır değerler çok oynayabiliyor.Ama belli başlı kurallara uyulduğu takdirde çok sıkıntı yaşamayacağımı düşünüyorum.2 tane soft mercan(mushroom anemon zoa)  2 soytarı belki ilerleyen günlerde kolay bir lps.Aydınlatma olayımıda bugün power ledlerle çözdüm.İnş. Güzel olur herşey.

Buradaki hazır su dediğiniz sıfır su ise o su uygun değil.
Ama Akvaryumcu kendi akvaryumundan herşeyi hazır su veriyorsa onda bile1-2 hafta beklemenizi tavsiye ederim.

Sıfır su reeflowers sın hazırlanmış suyu içinde bakteriside hazırmıdır bilemiyorum.Fakat tank hacmim küçük olduğu için bakteri girmekle uğraşma zaten bu suda hepsi mevcut deyip verdiler.

Hazır bidonda verdiler o zaman. Akvaryuma koyun sistem çalışsın 1-2 hafta dönsün ışık yine yansın 8 Saati geçmeyecek şekilde tabi. İlk küçük canlı atın. Örneğin hermitler, conch, snail gibi. Baktınız sıkıntı yok sonra balık koyunuz. 4 balığı geçmeyiniz. Tercihen 3 daha iyidir. 2 hafta da bir mutlaka size göre 10 litre su değiştirin. Buharlaşan su için de tatlı su ilavesini de yapın. O zaman su değerleri değişmez. Tatlı suyunuz RO Arıtma olmadır. Yoksa değerleri en iyi damacana Sudan seçiniz. İlerleyen aylarda sundeğiştirmeyi 3 hafta ve ayda bire düşürmeniz uygun olacaktır.

Konu görüntüleyen kullanıcılar