Keşfet

Yeni Kurulum Yardım Edin Lütfen ...

sahin71

Yeni Üye
Merhabalar,

90-50-50 alttan sumplı clear camlı akvaryum aldım sump sistemim pro dediler her hangi bilgim yok maalesef bunun hakkında

Ps curve 7 

Aydınlatma aquareef pro2

Tuz aquaforest probiyotik reef salt(probiyotik ile kurmaya gerek yokmuş ama olsun tecrübe edindim)

Ro cihazını deniz akvaryumu için dizayn edilmiş şekilde aldım tds i neredeyse 0 a yakın

Dalga motorum rw8 ikinci el olduğu için elektrik kesildiğinde yada gece moduna geçtiğinde duruyor nedenini ve çözümü bilen var mı ?

Kafa motoru newjet 2300 

3 adet filter bag

biraz bioball ve zeochem marka zeolite fosfat tutucu ve aktif karbon media filtresine ekledim 1 hafta sonra

50kg(10 parca kayanın 3 parcası canlı flatworm denilen kurtlarımdan dolu suan) yakın kaya kullandım

20kg caribsea argonite kum

Tekrar merhaba kurulumu anlatmak istiyorum yaptığım hataları ve yapabilecegim hataları söylerseniz memnun olurum,

Kumu ve kayayı(canlı kayalar bir haftasonra eklendi) yıkayıp akvaryuma ekledim ,ro cihazı ile dolum yapmak biraz zor oldu küçük olduğu için hortumu elimdeki hortumlarla uyuşmadı ağzı bende kolları sıvayıp damacana damacana akvaryuma yavaş yavaş ekledim tabi hemen dolmuyor öyle debiside az olunca biraz uzun sürdü akvaryumu doldurmak aslında bi vana alıp hava hortumu ile uzatma yapabilirmişim :)

Dolum tamamlandıktan sonra sistemi açtım kafa motoru ve dalga motorunu yavaş yavaş korka korka tuz ekliyordum ufak bi kapla bununda yanlış yaptığımı fark ettim ama çok şükür 1026 da bırakmışım göz kararım bayağı iyiymiş :)  bundan sonra suyu bi kovada eritip öyle ekliyecegim .biraz saf su ekleyerek suyu 1024.5 sabitledim su tamamlamayı taktım,ısıtıcıyı da 25 derece ayarladım aldığım 20 litre hazır deniz suyunu ekledim bakteri için ,birer adet bioptim ,biodigest ve stop ammo start ekledim,pro2 yi gün similasyonuna aldım Ramazan Er in similasyonunu kullandım 10 saat gibi aydınlatma süresi var sistem böyle 10 gün çalıştı ,3.gün kayalarda diatomu görmeye başladım her geçen gün daha da arttı ilk başta hafif yeşildi daha sonra yerini kahverengi yosunlar sardı her tarafı 7.gün bi tanıdığım sumpından duran 3 adet canlı kayayı ekledim üzerinde worm dediğimiz canlılardan doluydu   :)  bugün yani 28.02.2019 da cansız olan kayalarıma da geçmişler,,testlerimi alınca dayanamadım 7.gün bi test yaptım her gün biraz yemleme yapıyordum tabi bakterileri beslemek için değerlerimin iyi olduğunu görünce akvaryumcudan 5 adet konch 1 adet snail bir adette topragin altına giren snailden aldım denemek amaclı alıstırıp attım ,hepsi gayet mutlu cennete düşmüş gibilerdi her yer yosundu bir haftada onları izledim bi sıkıntı görmeyince akvaryumcudan bir cift ithal palyaco ve 5 adet daha konch aldım snail kalmamiş maalesef sonra ekleyecegim

bu kısıma kadar bence kolaydı önemli olan bundan sonrası ve devamlılığı sağlamak bu ekipmanlarla göze hitap edecek güzel bi mix akvaryum yapmak hayalim bir adet boy blue tang almayı düşünüyorum tabi dr wrasse dr karides anemon ..

ne zaman mercan girişi yapabilirim?

anemon tehlikeli diyorlar ne gibi sorunlar olabilir?

hangi canlıları önerirsiniz?

uzun tentaküllü mercanlar cok hosuma gidiyor öneriniz var mı?

okuduğunuz için teşekkür ederim yazım yanlışları için lütfen kusura bakmayın..iyi günler

Ekli dosyayı görüntüle 54754

Ekli dosyayı görüntüle 54756

Ekli dosyayı görüntüle 54757

Ekli dosyayı görüntüle 54758

Merhaba. Tankınız hayırlı olsun öncelikle. Ben tam anlamıyla kurulum tarihini anlayamadım şu an. Yani, su, kayalar, ps ve diğer ekipmanlar hepsi beraber çalışmaya başlayalı ne kadar oldu? Bioptim, biodigiest, stop ammo tarzı tüpleri aynı gün içinde kırmamaya çalışın kırdıysanız bile. Amonyak ölçümü yaptınız mı stop ammo kırmadan önce? Şu an nitrat fosfat kaç çıkıyor? Yazınız genel olarak sorudan ziyade tank tanıtımı olmuş. Tekrardan hayırlı olsun. Ben son sorularınızı cevaplayacağım sadece.

Mercan girişi başta sorduğum soruya göre değişir.

Anemonlar tam anlamıyla oturmuş sularda yaşayabilir. Minimum 6 aylık su. Tabi sizin suya salınca kesin ölecek diye bir şey yok. Ancak önerilen bu. Şöyle ki, ben bir yıllık tankıma anemon koymuştum zamanında.

Canlı olarak daha dayanıklı canlılara odaklanın derim. En azından bi süre. Blue tang gibi canlıların yeni tankta şansı biraz düşük olabilir. İşte su tam anlamıyla ne zaman dönmeye başladı anlayalım da.

Anemon merakınız da varsa torch coral tam size göre bir mercan. Anemon, mercan karışımı bir soft.

üstadım teşekkür ederim zaman ayırdığın için.. geçen ayın başlarında kurdum yenice elimdeki test kitlerimle testimi yapıp not aldım size aktarayım

kh: 11.2/3.99

fosfat:0.1

mg:1470

calsiyum:475

nitrat:1,5mg/L

kurulumu yaptım tuzu ve sıcaklığı ayarlayıp ertesi gün kırmıştım ama şuan elimde yok bunları sürekli mi kırmam gerekiyor ? haftalık 10 litre su değişimi yapıyorum 

şuan 2 adet palyacom 10 adet konch ve 2 adet snailim var.tatlı suda cok fazla tecrübem oldu özellikle sıkıntılı bir tür olan tropheus türleriyle dikkat ve bilgi olduktan sonra bence üstesinden gelebilirim diye düşünüyorum ama tabi siz üstadlarımızın düşünceleri benim için çok önemli sonra keşke demek istemiyorum :)  

mesela ne zaman mercan gireyim hangi türlere ağırlık vereyim o kadar çok bilgi kalabalığı var ki kayboldum içinde :(

Merhaba kardeşim, öncelikle yeni tankın hayırlı olsun, bizim olayın en kötü tarafı acele etmek maalesef. Bak kurulumu okuduğuma göre gayet güzel yapmışsın, ayrıca ekipmanlarında güzel ama sen şimdi bi heyecanla ona buna saldırıp akvaryumu'da mahvetme zamanında kendim yaptım bu hataları. Sabır lütfen. Yeni kurulan akvaryumunu 1-2 ay takip et su değerlerini ölçümlerini sık yap, Özellikle nitratını iyi takip et sonrası anemon en son tercih edeceğin canlı olsun palyaco almışsın ki bunlar mercana girsin buble anemon falan alayım diye düşünürken aldığın anemon gezip dalga motoruna takılırsa (bu en kötü ihtimaldir) akvaryumun çöker ve bir değeri kalmaz. Bence forumu bol oku mercan anemon işi sonraya kalsın Her balık koydugunda bir hafta bir hafta nitratını ölç yükselen nitratı indirmen çok zor olur. Sakın birden 4-5 balık koyayım deme, tek tek yap. Sistem ne kadar balık kaldıracagını bilemessin, aynı ölçülerde başka akvaryum 5 tank kaldırır seninki 2 tank çünkü sistem yetersiz oturmamıştır. Akvaryumculara bakma bişey olmaz demelerine herkez ekmeğinin peşinde. Ayrıca forumdan oturmuş balık al sonra beyaz benek illetiyle uğraşma. Yeni kurulan akvaryumlarda yapılan hataları aklıma geldikçe yazdım kardeşim diğer olaylar daha prof arkadaşlar yardımcı olsun lütfen.

Teşekkür ederim bugün bi adet yellow wrasse ve goby aldım iki adette turbo snail ekledim :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar