Keşfet

Yeni kurulum yardim ve destek

Vdrn7

Yeni Üye
Ad Soyad
Volkan
Merhabalar foruma yeni uye oldum umarim aktif ve uzun soluklu bir forun uyesi olurum.

Suanda sahip oldugum ve yosun problemi yasadigim newa more 50r hazir kit seklinde ki akvaryumumu buyutecegim. 

Teslimatini bekledigim akvaryumumun olculeri: 60×60×45h arkadan 20cm sump 

Ekipman olarak;

PS: BM curve 5 

Dalga motoru: RW8

Aydinlatma: aquareef pro3 nano (henuz alinmadi)

Kafa motoru: newjet 1000 lt/h

Kum olarak aragonit kullanacagim suanda yosun kapli fiji kayalarim var ancak yeni akvaryumda sifirdan kayayla baslamak istiyorum.

Sormak istedigim bu ekipmanlar benim icin yeterli olacak mi? 

Suyu tanka doldurup tuzu tankin icinde karistirsam daha sonra kum ve kaya eklesem cok sorun yasarmiyim?

Sump da Su dusus bolmesinde elyaf,biosunger,bioball ve en altta mercan kirigi 2. Bolme isitici, 3. Bolme PS ve son bolme su donus olarak tasarladim degisiklik yapmam gereken bir yer var midir?

Ekli dosyayı görüntüle 54086

Merhaba. Öncelikle hoş geldiniz. Uzun soluklu bir kurulum olur inşallah. 

Yeni akvaryumunuz için arkadan 20 cm sump demişsiniz, orada bir yanlışlık oldu sanırım. Sump aşağıda, harici olacak sanırım. 

PS konusunda C5 yeterli olur diye düşünüyorum fakat her zaman bir üst modeli (C7) gerek mercan gerekse balık popülasyonu açısından daha rahat haraket etmenizi sağlar.

Dalga motoru olarak tek Rw 8 yerine iki tane Rw4 daha mantıklı gibi, Rw 8 çok kuvvetli gelir.

Kafa motorunuda daha üst model düşünün derim.

Dediğiniz gibi suyu doldurup, sonrasında tuz ve tuz eridikten sonra kum kaya eklemesini yapabilirsiniz.

Sumpta ısıtıcı için özel bölme olmasına gerek yok, uygun uzunluk ve wattaki ısıtıcıyı yan yatırarakta koyabilirsiniz. 

Elyaf, sünger tarzı ekipmanların tuzlu suda kullanımı önerilmez, ileri de fosfat nitrat sorunu yaratır. Bioball yada mercan kırığı koyabilirsiniz. 

Merhaba. Öncelikle hoş geldiniz. Uzun soluklu bir kurulum olur inşallah. 

Yeni akvaryumunuz için arkadan 20 cm sump demişsiniz, orada bir yanlışlık oldu sanırım. Sump aşağıda, harici olacak sanırım. 

PS konusunda C5 yeterli olur diye düşünüyorum fakat her zaman bir üst modeli (C7) gerek mercan gerekse balık popülasyonu açısından daha rahat haraket etmenizi sağlar.

Dalga motoru olarak tek Rw 8 yerine iki tane Rw4 daha mantıklı gibi, Rw 8 çok kuvvetli gelir.

Kafa motorunuda daha üst model düşünün derim.

Dediğiniz gibi suyu doldurup, sonrasında tuz ve tuz eridikten sonra kum kaya eklemesini yapabilirsiniz.

Sumpta ısıtıcı için özel bölme olmasına gerek yok, uygun uzunluk ve wattaki ısıtıcıyı yan yatırarakta koyabilirsiniz. 

Elyaf, sünger tarzı ekipmanların tuzlu suda kullanımı önerilmez, ileri de fosfat nitrat sorunu yaratır. Bioball yada mercan kırığı koyabilirsiniz. 
Sump genisligi 20cm uzunlugu 60 cm olacak arkadan sumpli. Curve 5 sigabilsin diye bu sekilde dusundum.

RW4 iki tane alabilirim ancak tank icinde cok ekipman olmasi gorsel olarak hosuma gitmiyor. 1 adet RW4 kurtarmaz mi?

Kafa motorunu piyasada isim yapmis bir akvaryumcu tavsiyesi uzerine aldim isim paylasarak onyargi olusturmak istemem ama istanbulda genel olarak hobiciler bilir. Yetersiz olacagi konusunda kesin bir kanı olursa ikinci bir maliyete girmem gerekecek.

Aydinlatma icin fikriniz nedir bu olcude bir tank icin yeterli olur mu sizce?

Curve 5 konusunda sorun yok fakat dediğim gibi bir kademe üstü değerlendirilir her zaman ama dediğiniz gibi sığma durumu da göz önünde bulundurulmalı. 

Rw 8 in fazla geleceği düşüncesindeyim, tabi bu durum beslemeyi düşündüğünüz mercanlar ile de alakalı bir durum. Düşük mod ta çalıştırmak tercih edilebilir.

Kafa motoru da yeterli olur, arkadan sump için.

Aydınlatma konusunda net bilgim yok, Soft ve Lps türleri için yeterli olur diye düşünüyorum. 

Curve 5 konusunda sorun yok fakat dediğim gibi bir kademe üstü değerlendirilir her zaman ama dediğiniz gibi sığma durumu da göz önünde bulundurulmalı. 

Rw 8 in fazla geleceği düşüncesindeyim, tabi bu durum beslemeyi düşündüğünüz mercanlar ile de alakalı bir durum. Düşük mod ta çalıştırmak tercih edilebilir.

Kafa motoru da yeterli olur, arkadan sump için.

Aydınlatma konusunda net bilgim yok, Soft ve Lps türleri için yeterli olur diye düşünüyorum. 
Cevaplarin icin cok tesekkur ederim bu aksam tank teslim edilecek forumdan fikir destegiyle aydinlatmaya da karar verirsem hizli bir sekilde donguyu baslatmak istiyorum.

Kurulumda suanda agir yosun sorunu yasadigim 1 yillik tankimdan su ve parca kaya asilamasi yapsam dongunun hizlanmasi icin yeni tanka yosunlari tasimis olur muyum? 

Mevcut tankta nitrat 0.20 ppm cikiyor testlerde fosfati test bittigi icin olcemedim diger degerlerim normal.

Ahsap hava tasi oldugu icin oksijen miktari dusuk olabilir yosunu tetikler mi? 

Fazlaca sordum ama temkinli olmak istiyorum :)

Rica ederim. Aydınlatmanın da yeterli olacağını düşünüyorum, soft ve lps grubu mercanlar için. Bende 100x50x50 tankında Pro 2 yi kullanıyorum sps ağırlıklı bir tank, gayet iyi, memnunum.

Su eklemenize gerek yok, kesinlikle eklemeyin derim. Yararlı bakteriler sabit konumda olacakları için, temiz tarafından kaya parçası yeterli olur. Bakteri kültürü girişi yapmanızı da öneririm. Yosun sorunu nüksetme durumu olur ise RowaPhos kullanmanız yerinde olur, gayet kaliteli bir ürün. Önceki tankınızda da fosfat sorunu var muhtemelen. Bu fazla yemleme, kayaların iyi kürlenmemiş olması gibi nedenlerden dolayı baş göstermiş olabilir.  

Rica ederim. Aydınlatmanın da yeterli olacağını düşünüyorum, soft ve lps grubu mercanlar için. Bende 100x50x50 tankında Pro 2 yi kullanıyorum sps ağırlıklı bir tank, gayet iyi, memnunum.

Su eklemenize gerek yok, kesinlikle eklemeyin derim. Yararlı bakteriler sabit konumda olacakları için, temiz tarafından kaya parçası yeterli olur. Bakteri kültürü girişi yapmanızı da öneririm. Yosun sorunu nüksetme durumu olur ise RowaPhos kullanmanız yerinde olur, gayet kaliteli bir ürün. Önceki tankınızda da fosfat sorunu var muhtemelen. Bu fazla yemleme, kayaların iyi kürlenmemiş olması gibi nedenlerden dolayı baş göstermiş olabilir.  

O zaman sadece kaya asilamasi yaparak ve biodogestle donguyu baslatmak yeterli olacak gibi gunde 10 saat aydintlatma diotom sureci 

Aydınlatma süresi uzun, daha kısa tutun yeterli olacaktır.

Aydınlatma süresi uzun, daha kısa tutun yeterli olacaktır.
Aydinlatmayi aquareef x30 olarak daha eski olan bir model alacagim sanirim fiyat neredeyse %50 daha uygun forumda ayni olculerde tanklarda kullanilmis. Herhalde soft,lps turleri icin yeterli olacaktir.

x30 yada x50 , besleyeceğiniz yada beslemeyi düşündüğünüz canlı grubuna göre sizin karar vereceğiniz bir konum diyeyim. 

x30 yada x50 , besleyeceğiniz yada beslemeyi düşündüğünüz canlı grubuna göre sizin karar vereceğiniz bir konum diyeyim. 
Evet aydinlatma pro3 nano olacak.

Diger bir sorum RO dan su aliyorum ve TDS degeri 0.02 cıkiyor bunu tam 0 mi almam gerekiyor?

Akvaryum kurulumu yapildi bugun 10. Gun testler yapildi 

Tuzluluk:1025

Amonyak:0

Nitrit: 0.5

Nitrat: 10

Ph: 8.2

Sicaklik: 25.6

Kumda ve kayalarda herhangibir diatom goruntusu yok sadece akvaryum icerisinde ki cam derecede kahverengi yosun tabakasi olustu. Ps duzenli olarak calisiyor ve beyaz kopuk topluyor. Aydinlatma gunde 8 saat yaniyor. 

nitriti dusurmenin hizli bir yolu var midir? Yoksa hobinin en zor kismi sabir tek cozummudur :)

Ekli dosyayı görüntüle 54457

Konu görüntüleyen kullanıcılar