Keşfet

Yeni Kurulum yardım

Karakurt

Yeni Üye
Öncelikle herkese merhaba,

Ana tank 50x50x50 + 40x40x20 sump  akvaryuma yaklaşık 1,5 ay önce Güzel ince bir Reef Kumu ve yaklaşık 15 kg. Kürlenmiş Canlı kaya koydum. Ps olarak Buble magus C3 kurdum. Şuan ışıklandırmam yetersiz ama tamamlamaya çalışıyorum. Neyse taban ve Kaya dizaynını yapıp tuzlu suyu koydum Akvaryumda bir amonyak patlaması oldu kayalardan dolayı tabi. Evin içinde koku ve Sudaki bulanıklık hat safhada oldu. sonra PS yi çalıştırdım su temizlendi ve berraklaştı. PS yi kuru çalıştırıyorum bu arada.kafa motoru zaten çalışıyordu ve döngü başladı. bir  hafta sonra Sonra birer kutu Carbon ve Seramik alıp sumptaki kafa motorunun bölmesine koydum hala durmakta.  sumpta bölmeleri dizayn ederken carbonu kaldırdım yanlışlıkla bütün akcaryum siyah oldu ? Neyse ki düzeldi ama kum ve kayaların üzerinde azıcık da görünse var.1-2 hafta boyunca elimdeki eski bakteri kültürü ile bios 500 ml den hergün 40 damla yaparak yarım şişeyi  ve bendeki bakteriyi bitirdim. Dalga motoru şu an takılı değil ama akşam takacağım yeni sipariş vermiştim. Neyse yaklaşık 3-4 hafta böyle döndü baktım sizin bahsettiğiniz patlamayı bekledim gerçekleşmeyince power led aldım bir arkadaştan mevcut led ışıkla birlikte akşam sahura dek yakıyorum, sonra Power ledi kapatım diğer ışığın sadece mavisini açıyorum ve sabah kapatıp işe gidiyorum. Akşam iftarda tekrar takrar ışık döngüsü böyle deam ediyorum. Sonrasında olayı hızlandırmak için Newa more akvaryumdaki bütün canlı kaya ve 1-2 moshroom ve zoa koydum, yosunlu fuji ve eski 1-2 ufak mercan koydum. En sonun da 2 gün önce Kayalar, camlar ve kum üstü hafif sarardı. Yosunlaşma görüldü. Şimdi döngü hazır hale geldi sanırım. Buraya kadar her şey güzel. Sorum şimdi, Ben Bayramda ve sonrasında 2-3 hafta yokum. Bırakayım böyle boş boş çalışmaya devam mı etsin, ışık ve ps açık olarak, yoksa şimdi den müdehale etmelimiyim. Bundan sonra ne yapmalıyım. Daha önceki Newa more tankı oturtana dek çok canlım gitti. Şimdi sıkıntı yok çok şükür. Canlılar bile ufak tefek iniş çıkışları tolere ediyorlar, yosun da az, herşey bildiğin rolantide. Ben gitmeden 3-1 su değişimi yapıp iki akvaryumdan da. Ne yapayım sevgili Ustalarım.

Merhabalar

uzun soluklu ve sorunsuz bir tank olması dileklerimle 

ilk tavsiyem ışıklandırmaya bir zaman saati takıp 8 saat aydınlama sağlayın sonrasında en önemlisi yaz aylarındayız ısı ve buharlaşmaya dikkat edin 

bir su tamamlama tavsiye ederim.

yeterli kayanız tank da mevcut ise seramik vs gibi bakteri tutucu medyalara ihtiyacınız yok 

herşeyi teker teker yazmışsınız fakat yazılanlar arasında  hiç test sonucu görmedim mutlaka test yapın,test kitiniz yok ise en basitinden şu an için nitrat ve kh testi edinin

Bayram boyunca yukarıda yazdıklarıma dikkat edin ve başka canlı vs girmeyin

sizin için şu anda en önemli noktalar ısı - ışık -su  tamamlama!

keyifli hobiler

Öncelikle cevabınız İçin teşekkür ederim.
Pover Led var şu an elimde. Ama biraz ısı yayıyor 1 derece oynatıyor uzun yakınca. Şimdi dalga motorunu da taktım. Nitrat test+ PH ve tds ölçerim var. Az evvel tuzluluk oranına baktım 1024. Yani aslında canlı girmeyeceğim bayramdan sonra izin dönüşü 2-2,5 hafta sonra test değerlerine bakacağım. Şimdi test yapmadım çünkü gözle zaten amonyak olayı bariz belliydi.
Sonrasında ps ile orası çözüldü şimdi sarımtıraklık ve yosunlaşma hafif kayalara vurdu.
Bundan sonrasını bayramdan önce mi yapayım sonra mı ona karar veremedim. Su tamamlamam var ama kurmadım. Çünkü sumpta 3 göz var. Su ilk göze inip oradan taşıp orta bölmeye geliyor. Orada ps alttan diğer bölme ve kafa motoru karbon seramik vs. Den yukarı. Aklımda bayram dönüşü 10 tl lik şaşal şişeden akvaryum kasasının arkasından sarkıtarak su tamamlamayı kurmak. RO Cihazım var. Hem içmeye hem akvaryuma. Ancak birşey soracağım sizlere makinadan çıkan su 7’nin altında (saf su) akvaryuma girince mi 8,4 e takviyelerle çıkacak. Satıcı öyle olduğunu söylüyor da.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ekli dosyayı görüntüle 51191Ekli dosyayı görüntüle 51192Ekli dosyayı görüntüle 51193Ekli dosyayı görüntüle 51194Ekli dosyayı görüntüle 51195

Kaya yeterince var sanırım. Carbon ve seramikleri ne zaman çıkartayım. Sararmayı ve yosun görmüşsünüzdür.
İki adet ışık var. Uzun olan pover Led biraz ışığı fazla. Akşam 20:00 de yakıyorum hepsini. Gece 02-03:00 ye sadece maviye dönüyorum. Sabah 07:30 da hepsini kapatıyorum. Böyle devam ediyorum her gün. Bunu otomatik şekilde sokup devam edeceğim.

Ekli dosyayı görüntüle 51196

şaşırtmada bir hata mı var ben mi yanlış görüyorum, eksilen su direkt ps de şaşma yapmıyor mu ? 

buna göre ilk göz çok gereksiz olmuş. su direkt ps e inip ilk gözü tatlı su olarak kullanabilirdiniz

Aslında denedim Ama işte böyle olması daha uygun olur diye düşündüm. Bayram sonrası öyle yapacağım olmazsa. Size göre nasıl yapmalıyım. Son gözde Canlı kaya parçası var. Çıkartmama gerek var mı. Fazla Geldi yukarıya yer yok. Karbon ve Seramikleri çıkartayım mı. 3-4 haftadır oradalar. Bundan sonraki adımlarım ne olmalı. Birde ben 2 hafta sonra eve geleceğim. Su tamamlamayı Oraya kurayım diyeceğim ama elektrik gittiğinde yada su geri tepmede temiz su kirleniyordu. Sonra yukarıda boruyu deldim.  Bu seferde Ben evde yokken acaba buharlaşma 2 haftada su tamamlama su olmayınca motorunda bir problem yapar mı. boşa basınca yanma vs gibi. ondan da korktum açıkçası.. 

Nasil bir suyla kurulum yaptiniz

RO. Arıtma

Merhabalar yanlış anlamanızı istemem ama kurulum çok karışık ilerlemiş yani plansız gelişmiş gibi.Yosun sorunu sudaki fosfattan silikattan fazla yemleme fazla ışık gibi sorunlardan olur öncelikle yosunu gidermek için sorunu saptayın derim fosfat testi yapın ışıkları 1-2 gün açmayın su değişimi yapacaksanız tatile çıkmadan önce yapıp biraz gözlemlemenizi öneririm,daha sağlıklı olur.Su değerleri kötü olursa ilerde cyno çıkabilir uğraşırsınız mercan koydum demişsiniz ama ben göremedim yada yanlış anladım.Bazen su değerleri iyiyken bile anlamsız mercan ölümü olabilir çözmek zor olur.En önemlisi acele etmeyin kullandığınız bakteri kültürü vs ürünleri kaliteli kullanmaya çalışın Yeni kurulum heyecanı,aman bunla idare edeyim gibi düşüncelerle başta herşey güzel gider gibi gelsede bir anda tersine dönebiliyor Aquaforest marka kullanın bakteri kültürüde çok güzel aquaforest pro bio s alın ve Npro alın ikisini bir kullanın kalitesini ve farkı göreceksiniz.Karbon seramiğe gelince seramiğe gerek yok bendede yok belki biosünger olabilir taşan su kısmına karbon ömrü ortalama 3-4 hafta arasıdır kalitesine göre değişebilir öncesinde durulayıp siyahlığından arındırıp koymalısın seramik yerinede zeolit kullan bence kesinlikle faydasını görüceksin .su değerlerini Stabil tutmaya çalış sıcaklığa dikkat et ufak bi fan alıp zamanlayıcılı kurarsan iş görür.seramiği at zeolit kullan seramik ve biobal falan protein skimmerin sağlam olduktan sonra gerekli değil benim fikrim.Kısaca temiz titiz sağlam ekipmanlı bir kurulum uzun ömürlü bir tank sağlıklı canlılar demek.

Merhabalar yanlış anlamanızı istemem ama kurulum çok karışık ilerlemiş yani plansız gelişmiş gibi.Yosun sorunu sudaki fosfattan silikattan fazla yemleme fazla ışık gibi sorunlardan olur öncelikle yosunu gidermek için sorunu saptayın derim fosfat testi yapın ışıkları 1-2 gün açmayın su değişimi yapacaksanız tatile çıkmadan önce yapıp biraz gözlemlemenizi öneririm,daha sağlıklı olur.Su değerleri kötü olursa ilerde cyno çıkabilir uğraşırsınız mercan koydum demişsiniz ama ben göremedim yada yanlış anladım.Bazen su değerleri iyiyken bile anlamsız mercan ölümü olabilir çözmek zor olur.En önemlisi acele etmeyin kullandığınız bakteri kültürü vs ürünleri kaliteli kullanmaya çalışın Yeni kurulum heyecanı,aman bunla idare edeyim gibi düşüncelerle başta herşey güzel gider gibi gelsede bir anda tersine dönebiliyor Aquaforest marka kullanın bakteri kültürüde çok güzel aquaforest pro bio s alın ve Npro alın ikisini bir kullanın kalitesini ve farkı göreceksiniz.Karbon seramiğe gelince seramiğe gerek yok bendede yok belki biosünger olabilir taşan su kısmına karbon ömrü ortalama 3-4 hafta arasıdır kalitesine göre değişebilir öncesinde durulayıp siyahlığından arındırıp koymalısın seramik yerinede zeolit kullan(zeolit amonyak tutucu görev görüyor) bence kesinlikle faydasını görüceksin .su değerlerini Stabil tutmaya çalış sıcaklığa dikkat et ufak bi fan alıp zamanlayıcılı kurarsan iş görür.seramiği at zeolit kullan seramik ve biobal falan protein skimmerin sağlam olduktan sonra gerekli değil benim fikrim.Kısaca temiz titiz sağlam ekipmanlı bir kurulum uzun ömürlü bir tank sağlıklı canlılar demek.

İlk önce teşekkür ederim.
Canlı olmadığı içim sadece bir kere yem attım.
Ben o yosunlu kaya ve mercan parçaları kasten koydum çünkü 4 hafta oldu ve döngü başlamamıştı, o yosunlu kaya ve eski mercanları koydum 4 günde döngü başladı. Yaklaşık 2-3 saat içinde çıkartıp mercanı çöpe kayayı atmayacağım Çünkü Fuji kayası
default_smileblue.gif

Gitmeden camları silicem
Suyu tamamlayacağım
Yanına 10-20 litre RO su koyacağım
Sumpta olması gereken su seviyesini işaretleyip
Kayınçoya manuel tamamlanmasını söyleyeceğim.
Gelince de Sump un solundaki iniş yerini boşaltıp
Tatlı su koyacağım. Elimde zaten su tamamlama var. İçeride birkaç zoa bir de moshroom kayası var. Onları diğer akvaryuma alacağım. Newa More nano olana.

Zaten bakteri olaraktan bios
cb0cc021d46086d112c3884b9787793a.png
yarımdı bitirdim. Biraz da evde tatlı su İçin kullandığım reeflowers ın vardı. İkisi de bitene dek kullandım.

Güzel o halde sıkıntı yok gibi sanırım okadar yosunu görünce endişelendim bende??O halde benim tavsiyem size sadece karbonu ve seramiği çıkarın karbon ömrü dolmuştur daha fazla durursa su değerlerine zarar vermeye başlayabilir.Zeolit çok faydalı oluyor benim görüşüm tabi zeoliti 6 haftada 1 ,karbonuda 3-4 haftada 1 değiştirmek yeterli olacaktır.Sumptada dediğiniz gibi o bölümü iptal edebilirsiniz ama zelolit karbonu nereye koyarsınız sığarmı başka alana bilmem en sona koyduğunuz kayayı çıkarabilirsinizde durabilirde ikisininde zararı olmaz.O konuda detaylı bilgim yok ne gibi yararları vardır araştırmadım gerekte duymuyorum ben ama zararı olmadıgını biliyorum.Gerisi size kalmış

Saygılar keyifli hobiler

Karbonu kaldıracağımda şimdi altına bu sefer siyah kömür bırakıcak kaldırana dek. O sebeple biraz sıkıntılı kaldırmak. Seramikler de sıkıntı yok. Artık gelince su değerlerine bakıp ondan sonra sizlere danışırım.

Tamamdır problem görünmüyo gibi şimdilik bi diple çekmen mümkünse o siyahlığı çek mümkün olmassada orayı çok karıştırmayın derim zararı olmaz ama dediğim gibi su değerlerine etki yapabilir gibi geliyor.Çok fazla değilse sorun olmaz ama bence hayırlı günler keyifli hobiler

Konu görüntüleyen kullanıcılar