Keşfet

YENİ KURULUM ( YARDIM )

ömer baykal

Yeni Üye
SELAMIN ALEYKÜM Arkadaşlar 

Herşey arkadaşımın deniz akvaryumunu bozdum abi demesiyle başladı aslında akvaryum hobisine ara vermiştim ( ne güzel ) ama oldum olası deniz akvaryumuna merakım ve hevesim vardı bir an kafamda anpul yandı :)  sazan misali atladım mahzemeri ne yaptın diye sordum PS dışında herşeyi dahıttım dedi PS yide başkasına söz vermiş adam almamış elinde kalmış bende umursamaz tavırla eee  onu ne yapıcaksın  kullanmıcaksan ver bana dedim oda sağ olsun verdi  ( vermez olsaydı ) çünkü ben bir şeye başladım mı dibine kadar gidenlerdenim herşey 4 4lük olsun isterim ama tuzlu suda hiç bir bilgim yok ve kafamda 10 larca soru var belki diyeceksiniz arkadaşına yada çevrene neden sormadın nedeni ben tatlı suda onlara akıl veren biriyim ( özellikle bitkili akvaryumda iddalıyımdır ) şimdi kalkıp tuzlu suyu soramadım arkadaşlar işin gerçeği yediremedim kendime nedense :)  hallederim diye düşündüm ama forumda incelediğim kadarıyla tatlı sudan çok farklı onun içinde sorularımla sizi bunaltmak istedim :)  kusura bakmayın artık konuyu baya uzattım farkındayım her neyse elimdeki mahzemeleri sayayım sizlere

arkadaşlar ben resif akvaryumu yapmak istiyorum ve evim çok küçük akvaryumum balkonda olmak zorunda onun için yaza kadar balık koyamıcam resifi soğuk suda yapa bilirmiyim en önemli sorum bu 

şimdi 60,35,40  eskiden kalma akvaryumum var elimde ps boyu 2520  7-8 kg yaşıyan kaya var  ( kayalarıda başka bi arkadaştan tedarik ettim ) 12 kg gibi kumun var beyaz genkli ( forumda okuduğum kadarıyla ideal boyda ) aydınlatma bildiğiniz klasik letle aydınlatmak istiyorum akvaryumu 4 sıra yani 2,40 m. mavi  1 sıra gün ışığı rengi let  gün ışığını ortaya koydum ışık sistemi bu şekilde  4 kg da tuz aldım  ( onuda  yine arkadaş verdi ) yani sizin anlıyaçağınız bu deniz akvaryumunu beleşe getirmeye çalışıyorum :)  şaka bir yana düşük bütçeyle yapmam gerekiyor malum piyasa kötü işlerimde durgun  tabi şunuda biliyorum bu bir hobi hobi yapıcaksan bütçeye bakmıyacaksın herneyse 

şimdi kumu güzelce yıkayıp akvaryuma koydum 4 cm  kadar kumda sorum şu 4cm yeterlimi

ve bir kovaya suyu doldurdum üzerine serperek ve karıştırarak tuzu ekledim tuz tamıyle eridi ve bu şekilde akvaryumu doldurana kadar devam ettim

sonra kayaları çeşmenin altında bi gezdirdim pisliği gitsin diye fazla değil kayaları koydum afif kuma gömdüm  1. sorum bu doğrumu yaptım

ps çalıştırdım bi 15-20 dk çalıştırdım ve suyun tuz oranına baktım tuz 1030 lardaydı sonra tatlı su ekleyip 1024 -1026 arası yaptım 2. sorumda bu ( ps bi sorunum var galiba akvaryumun içine sürekli çok minik hava kabarcığı atıyor yoğun şekilde) ne yapmalıyım

ve akvaryumun içine REEFLOWERS  sin bacteria feeder den ekledim 1 kapak 6 ml  bunu ben aldım arkadaş vermedi arkadaş tavsiye etti bunu beleşe getirmedim :)  3. sorum bu

resif yapmak istediğim için kayalarım renkli olsun istedim 5-6 saat sonra da REEFLOWERS  coralline elgae accelerator yani koralin alg oluşumunu hızlandırır diye birşeyini daha ekledim bunuda arkadaş tavsiye etti bunuda kendi paramla aldım :(  4. sorum bu 

burada akvaryumu kuralı 4 gün oldu 

5.sorum ışığı bitkili akvaryum gibi en az 8 saat yaksam olurmu 

tatlı suyla alakası olmadığından detaylı anlatım ve detaylı bir şekilde soru sormak istedim farkındayım saçma sapan bi anlatım ve soru sorma şekli oldu aslında daha çok sorucağım soru var ama bu kadar kirlilik yeter şimdilik foruma 

sorularımı yanıtlar  önerilerinizi ve bilgilerinizi benimle paylaşırsa sevinirim şimdiden teşekkürler  iyi forumlar iyi hobiler ALLAHA emanet olun

Merhaba , yazını okudum ve takip edebildiğim kadarı ile cevap verim..
Öncelikle Tuzlu su hayırlı olsun..
23 derecenın altında olmasın akvaryum, ideali 24-26 derecedir..
Şerir ledler mercanlar için yeterli değildir malesef, düşük bütçeli bir armatür almanı tavsiye ederim.. en azından bir x30 yumuşak mercanların,zoalarin ve musbroomların işini görür..
1 soru cevap. Tuzu neyle ölçtün ? Hydrometreyle ölçtüysen %99 yanlıştır ve tuzun daha yüksektir ölçtüğünden , refraktometreyle tam sayı alabilirsin.. ve 1023 yeterli olur tuzluluk..
2.soru cevap. Ps deki hava kabarcığı normal, diatom süreci başlicak daha , toplamaya başladığınsa bu düzene girer..
3.soru cevap. Koralin alg bukadar kolay oluşmuyor malesef.. önce diatom bitecek, sonra yeşip alg olacak daha sonra koralin alg kaplanacak, bu arada koralin alg sürecinde baya bir Magnezyum tüketimi olacak akvaryumunda, koralin alh okuştuktan sonra bu magnezyum tüketimide duzene girecek..
4.soru cevap . Beyaz işiği 4-5 saatten fazla açma bu sürecte, en azında akvaryumun diatomu bitene kadar..

Bulabilirsen 1 ampul biodigest + 1 ampul bioptim ekle akvaryuma , diatomda baya işimi görmüştü, bakteri oluşumun için.. ve bir armatür aramaya başla
default_smileblue.gif

Reewflowers bacteria feeder bir işe yaramaz şimdilik, bacteri yemidir o, ve sende şuan bakteri yok..

SM-G960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Konu görüntüleyen kullanıcılar