Keşfet

Yeni kurulum yeni sorular

Çaylak16

Yeni Üye
Öncelikle merhabalar forumu uzun zamandır takip ediyorum kaydolmak bu güne nasipmiş 100×60×50 bir reef tankım var 10 gün öncede 60×60×60 bir akvaryum kurulumu yaptım diatom hâlâ devam ediyor 1 hafta önce konç attim temizliğe başladı bu gün de bir adet kardinal attim onda halinden memnun gibi tank i kurma amacım bamboo shark beslemek (1 2 ay kadar burada kalacak) su istediğim kadar berrak değildi bende biraz önce içeri 2 adet pippo filtre koydum uçuşan toz taneleri konusunda problemimi çözermi düşünceleriniz nelerdir 

Kullandığım malzemeler :

T5 aydınlatma 

12 kg calipsea kaya 

20 kg reefflovers inci beyazı kum 

Ehaim 3000 l kafa motoru 

Nac 7 Ps 

Sw 4 dalga motoru   

Ekli dosyayı görüntüle 63206

Merhaba Su değerlerini ölçtün mü?

Kumu yıkamadan akvaryuma koyduysanız eğer muhtemelen kumdan kaynaklı toz problemi olabilir , ps kullanıyorsanız zamanla toplayacaktır.

Kum inceyse 1 hafta kadar bulanık olabilir, zamanla kendine gelir. Zeminde yaptığınız oynamalar bulanıklığı artırır. Reeflowers aquaclear ufak partikülleri toplayıp filtreye takılmasını sağlıyor, denenebilir.

Merhabalar öncelikle pipo filtre ilk etapta iyi gözükecektir sonrasında yüksek ve yükselen oranda nitrata sebebiyet verir. Size ilerleyen zamanlarda senelerde veya aylarda muhakkak sorun çıkaracaktır

Ayrıca bu tanka gece gündüz hep yüzen bir canlı koymak fikri bana cazip gelmedi. Tabi konulamaz değil ama zamanla canlı geniş alan isteyecektir. Hep yüzer çünkü bamboo en az 650 litrelik bir tankta bakılması daha iyi olacaktır düşüncesindeyim canlı için.

Filtrasyonda PS harici nitrati ve atıkları tutabilecek bir sump sistemi yapmanızda fayda olacağını söyleyebilirim. Nitrat ve fosfat reaktörleri ile kurulum yapılması çok daha iyi olacaktır. Bamboo çok suyu kirletecek bir canlı ve tankinizda küçük.

Bence 2 ay sadece bakteri yatağı reaktörlerle ve bakteri popülasyonunu güçlendirmek için cabalamanizda fayda var saygılar.

Merhaba Su değerlerini ölçtün mü?
Evet ölçümleri yaptım ve değerlerin hepsi normal gözüküyor 

Merhabalar öncelikle pipo filtre ilk etapta iyi gözükecektir sonrasında yüksek ve yükselen oranda nitrata sebebiyet verir. Size ilerleyen zamanlarda senelerde veya aylarda muhakkak sorun çıkaracaktır

Ayrıca bu tanka gece gündüz hep yüzen bir canlı koymak fikri bana cazip gelmedi. Tabi konulamaz değil ama zamanla canlı geniş alan isteyecektir. Hep yüzer çünkü bamboo en az 650 litrelik bir tankta bakılması daha iyi olacaktır düşüncesindeyim canlı için.

Filtrasyonda PS harici nitrati ve atıkları tutabilecek bir sump sistemi yapmanızda fayda olacağını söyleyebilirim. Nitrat ve fosfat reaktörleri ile kurulum yapılması çok daha iyi olacaktır. Bamboo çok suyu kirletecek bir canlı ve tankinizda küçük.

Bence 2 ay sadece bakteri yatağı reaktörlerle ve bakteri popülasyonunu güçlendirmek için cabalamanizda fayda var saygılar.
Pipo filtreleri aylarca yada yıllarca kullanmayı düşünmüyorum sadece uçuşan o küçük parçaları toplasın diye koydum bamboo için küçük bir tank bunun bende farkındayım zaten belirttiğim gibi 1 2 ay kadar burada kalacak ama gelecek olan bamboo nun 15 20 cm olatak gelecegini de dusunursek beslenme konusunda daha kontrollu olması adına bu akvaryum daha mantıkli olur diye düsünuyorum bu süreçte

Konu görüntüleyen kullanıcılar