Keşfet

Yeni kurulum

Sercan kıpçak

Yeni Üye
Ad Soyad
Sercan kıpçak
Selamın aleyküm arkadaşlar öncelikle hepinize sağlıklı hobiler dilerim. Belli bir süre tatlı su akvaryumu kurarak tropheus türlerini beslemiş ve evlilik dolayısıyla 3 yıl gibi bir ara vermiştim fakat tekrardan içimde bir kıpırdanma başladı ve dedimki madem kuracağım neden tatlı değilde hep hayalim olan tuzlu su olmasın [emoji4] Başladım araştırmaya derken bu güzel resif bölgesi platformuna ulaştım araştırmalarım sonucu 125×50×50 bir Akvaryumda buldum yakınlarımda.

Şimdi siz değerli Üstad ların bilgilerine ihtiyacım var.

Akvaryum yandan sump sistemli fotograf paylaştım.

Sizce yandan sump olayına bir falçatayla dalıp arkadan taşırma dursolu alttan sumplı bir sisteme mi çevirsem?

Yada hiç bozmayıp askı tipte kullanılabilen Aquarium Systems I.Ocean Skimmer 1600 L (2x300 L / H) alıp bu şekilde devam mı edeyim?

Eger alttan sump yaparsam bm curve 9 mu yoksa tunze 9011 mi daha iyi olur ?

Işıklandırma için sunsun hell1000 8×39 t5 düşünüyorum canlı olarak basit mercan lar ve Tang türlerine fazla girmeden resif olacak.

Kafa motoru olarak ne olmalı?

Dalga motoru olarak ne olmalı?

Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Tekirdağ /Muratlı

Sercan

a16b7c70062f32e91ed50f97d4b8c412.jpg

SM-T230 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bende bu hobide yeniyim fakat size şu şekilde en azından bildiğim kadarıyla tavsiyede bulunabilirim.

Deniz akvaryumlarında bana sorarsanız en ideal kullanım şekli alt sump olması.. Hem ekipmanınızı koyacağınız geniş alana sahipsiniz hemde kullanacağınız ekipman skalanız geniş. Bu akvaryum yerine hazır kurulu alt sumplı sistem almanızı tavsiye ederim. Bu tank üzerinde yapacağınız masraflar ( Cam delme, borulama sistemi vb. ) size ek maliyetler getirecektir.

Kullanacağınız ekipmanlar (kafamotoru, dalga motoru,aydınlatma, skimmer,) tamamiyle alacağınız akvaryum boyutuna ve içerisinde beslemeyi düşündüğüz mercan, balık yüküne göre değişecektir. İlk önce akvaryumu net şekilde belirleyin ondan sonra diğer ekipmanlar konusunda araştırmanızı yapmanızı tavsiye ederim.. 

Bu konuda bende çok sıkıntılar yaşadım...

Bende bu hobide yeniyim fakat size şu şekilde en azından bildiğim kadarıyla tavsiyede bulunabilirim.
Deniz akvaryumlarında bana sorarsanız en ideal kullanım şekli alt sump olması.. Hem ekipmanınızı koyacağınız geniş alana sahipsiniz hemde kullanacağınız ekipman skalanız geniş. Bu akvaryum yerine hazır kurulu alt sumplı sistem almanızı tavsiye ederim. Bu tank üzerinde yapacağınız masraflar ( Cam delme, borulama sistemi vb. ) size ek maliyetler getirecektir.

Kullanacağınız ekipmanlar (kafamotoru, dalga motoru,aydınlatma, skimmer,) tamamiyle alacağınız akvaryum boyutuna ve içerisinde beslemeyi düşündüğüz mercan, balık yüküne göre değişecektir. İlk önce akvaryumu net şekilde belirleyin ondan sonra diğer ekipmanlar konusunda araştırmanızı yapmanızı tavsiye ederim.. 
Bu konuda bende çok sıkıntılar yaşadım...
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi alttan sumplı bir akvaryum arayışına girdim bakalım hayırlısı

SM-T230 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Konu görüntüleyen kullanıcılar