Keşfet

Yeni kurulum

CemAltın

Yeni Üye
Ekli dosyayı görüntüle 59785Merhabalar arkadaslar...Deniz akvaryumunda henuz yeniyim .3 ay once 130 x50x45h yandan sump bir tank olusturdum.RO suyu ile.carisea kaya ve kalsiyum karbonat kum.Yaklasık 45 gun diatom bekledim .Onccesinde biodigest daha sonra aquaforest probio s bakteri kulturu ekledim . Ancak bu surede diatom olusmadı. Bunun uzerine canlı olarak 4adet percula ve bir kac basit tur mercan girdim. Suan 3 . Ay  ddiatom oluştu kahverengi yesil derken kırmızı alg.Ancak kaya ve kum uzerinde uzantılı sac gibi yosunlar beni endiselendirmeye basladı.Dino cyano gibi zararlıların olma ihtimali beni sizlerden bilgi almaya yoneltti fotosunu yukledigim bu yosunlar normalmi acaba .

Simdiden tesekkur ederim

.

Merhaba,

Sadece RO su kullanmak yeterli değil RO su ölçümünü yaptınız mı?

Kullandığınız kayalar daha önce kullanılmışsa iyice dezenfekte edip temizlemeniz gerekli.

RO su değerleri ne, test yaptınız mı, amonyak, PH, KH, nitrit ve nitrat değerleri ne.

Akvaryumda aydınlatma, dalga motoru ve ekipman olarak ne kullandınız.

Resimde pembe olanlar cyano diğerleri sakal yosunu. sakal yosunu için yosun yiyiciler çözüm olabilir.

cyano sıkıntı önüne geçmeniz gerek hızlıca, sifonlama yapın kısmi su değişimi yapın.

Önemli olan yeni olmaktan ziyade iyice araştırma yapmadan başlamamak gerekli,

bizim hep maliyetler önceliğimiz olduğundan bir takım şeyleri göz ardı edebiliyoruz.

Merhaba arkadasım...Arastırma kendimce yaptım bir profesyonelden yardım almadım.Ro su degeri 0.30 ,kh 8 ,ph 8,5 ..simdilik elimdeki testler bunlar ..Kayalar carib sea  temizlenmis kaya..Aydınlatma 60w +25w powerled  2ad uv,20 ad royal blue ,13 ad 6500k beyaz.. 10w dalga motoru ,1400 lt/h kafa motoru ,bubble magus curve 5 ps, Tavsiye ettiginiz gibi sifonlama yaptım yosun olan kayaları cıkarıp fırca ile yıkadım .Genel durum simdilik iyi.Korkum dino olması sanıyorum mucadelesi daha zor...Malum koronavirus sonrasında uzmanlardan yardım alıcaz..tesekkur ederim....

Konu görüntüleyen kullanıcılar