Keşfet

yeni kurulum

DogukanHazar

Yeni Üye
herkese merhaba. yaklaşık 2 ay önce tankıma ilk suyu koydum. Bugün itibari ile tankta 2 conch ekibi 2 ocellaris 1 blue tang var. Diatom süreci bittiğinde kum üzerinde yosunlaşma başladı ve bunu ne yaptıysam geçiremedim. Sizce sorun nedir bu durumu nasıl çözebilirim. AKvaryumun boyu 52x40x40 arka sumplı bir akvaryum. PS bubble magus qq1 modeli. An itibariyle tuzluluk 1024 nitrat 10. Aydınlatmam ekstremtech urushi s major modeli sabah 10 akşam 9 arası ışıklar yanık kalıyor. İlginiz için teşekkür ederim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar hayırlı olsun ilk öncelikle. Reeflowers marka kum mu kullanıyorsun? Ayrıca ışığın fazla geliyor olabilir diye düşünüyorum.

çok teşekkür ederim kumum af bio sand onunla gerçekleştirdim kurulumu. aynı şekilde ben de okuduğum kadarıyla ışıktan olduğunu düşündüm. siz öneriniz nedir saatleri konusunda kaç saat yanmalı?

Sadece saat değil, ışığın kuvvetli gelmesi ile olabilir, o yüzden ornek veriyorum ayarı varsa şayet yüzde 100 çalışan ledlerin sarı ledlerini yüzde 70lere çekmen gerekebilir. Yosunu sarı yani gün ışığı yapar..

Selamlar,
Kumda yosunlanma derken tam neyi kastettiğinizi anlayabilmek için bir fotoğraf paylaşabilirseniz daha sağlıklı yorum yapılacaktır.

benim akvaryum 75.55.50 ölçülerinde 200 litre 33 adet conch var reis, belki temizlik ekibi az geliyor olabilir, tecrübeli abiler cevaplar.  0 tds su ile mi kurdun acaba akvaryumu ??

bende bu sorun olduğunda hem ışık hemde dalga motorunun yani akıntının azlığı diye düşünmüştüm ama sarı ışığın fazlalığı olarak karar vermiştim. Dikkat edersen ışık az olan yerlerde kum beyaz kalmıs ...baloncuklar oluşuyorsa kayalarda. Antbiyotik kesin sonuç

önerebileceğiniz bir antibiyotik var mı? Ne yazık ki armatürümde ayarlama yapamıyorum. İlk fırsatta önce onu değiştireceğim.

ben bunları dip cekimi yaparak düzeltiyordum ama her hafta oluyordu. Sarı ışığı azalttım. Ya ışık fazla geliyor akvaryumuna yada akıntın az

benim akvaryum 75.55.50 ölçülerinde 200 litre 33 adet conch var reis, belki temizlik ekibi az geliyor olabilir, tecrübeli abiler cevaplar.  0 tds su ile mi kurdun acaba akvaryumu ??
evet olabilir bende 2 adet var. cihazdan çıkan suyum 1 tds bu su ile kurdum.

evde vardı .eve geçince bakayım. sabah atıyordum yarın gelince ne baloncuk var nede yosun, yosunlar 1-2 güne gidiyor. Mercanlarım bir gün acmazdı ama sonra toparlanırlardı 

augmentin yarım sıcak suda kır erit iyice. su biraz bulanık olacak. geceden dok sabah bana hak verarsin. ps cok toplayacak.. 1-2 gün

evde vardı .eve geçince bakayım. sabah atıyordum yarın gelince ne baloncuk var nede yosun, yosunlar 1-2 güne gidiyor. Mercanlarım bir gün acmazdı ama sonra toparlanırlardı 
dediğiniz gibi kayalarımın üzerinde fazlasıyla baloncuk da var. paylaşırsanız çok sevinirim. dalga motorum da yetersiz geliyor olabilir bunu da gözden geçireceğim.

ilac dokunce ps ni hep kontrol et .. taşma yapabilir. sıkca değiştir temizle. o gün evde ol cumartesi yada pazar yap derim. kontrol et gelişimide

yarısını kırıyorsun, sıcak suda erit.. bir bardak suda... canavar gibi olur. 2 yıllık akvaryumumda hiç canlı kaybetmedim. suan canlılarım satıldı. Akvaryumumun satılmasını bekliyorum

balıklara bilakis iyi bile gelir. sadece mercanlar etmileniyor ama sonra daha güzel gelişirler. Soyun artarmasından iyidir

ilac dokunce ps ni hep kontrol et .. taşma yapabilir. sıkca değiştir temizle. o gün evde ol cumartesi yada pazar yap derim. kontrol et gelişimide

yarısını kırıyorsun, sıcak suda erit.. bir bardak suda... canavar gibi olur. 2 yıllık akvaryumumda hiç canlı kaybetmedim. suan canlılarım satıldı. Akvaryumumun satılmasını bekliyorum

balıklara bilakis iyi bile gelir. sadece mercanlar etmileniyor ama sonra daha güzel gelişirler. Soyun artarmasından iyidir
ilginiz için çok teşekkür ederim öğrenciyim zaten hep evdeyim devamlı kontrolüm altında bugün başlayacağım.

Antibiyotik aynı zamanda yararlı bakterileride oldureceği için. 1-2 gün sonra yüzde 10 suyunu değiştir. hem tazelemiş olursun. Tuz ne kullanıyorsun.

Antibiyotik aynı zamanda yararlı bakterileride oldureceği için. 1-2 gün sonra yüzde 10 suyunu değiştir. hem tazelemiş olursun. Tuz ne kullanıyorsun.
Tuzum reeflowers'ın coral salt tuzu. şu an için memnum gibiyim henüz mercan eklemesi yapmadım yakın zamanda düşünüyorum. Aynı şekilde reeflowers'ın bacteria feeder ürününü de kullanıyorum bu kalan popülasyonu yenilemek için iyi bir ürün sayılır mı yoksa önerebileceğiniz bir ürün var mı?

Konu görüntüleyen kullanıcılar