Keşfet

Yeni kurulumda oturmuş su kullanımı

Milka00

Yeni Üye
Ad Soyad
Mesut
Arkadaşlar herkeze merhaba. 

100×70×50 ölçülerinde yeni bir tuzlu su akvaryumu kuruyorum.

Sizlerden öğrenmek istediğim içindeki canlılar satıldıktan sonra sistemi kapatılan suyu oturmuş bir akvaryumdan 1 hafta sonra su ve kumunu yeni kurduğum akvaryuma eklesem faydası olurmu yoksa 1 hafta sistem çalışmadığı için bakteriler ölüp su bozulmuşmudur.

Merhaba. Sistem calismazsa 1 haftada hersey ölür. Neredesiniz sehir olarak.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bursa da oturuyorum

Sadece dalga motoru calisirsa hic bir sey olmaz. Ps isik sump vs gerekli degil ama dalga motoru sart. Yoksa 48 saat sonra amonyak yukselmeye baslar bir haftaya les gibi kokar

Moderatör tarafında düzenlendi:
Komple fişi çektim dedi pazartesi ben kurulumu yarın yada cumartesi yapıcam zaten 450 lt benim sistem ondan 150 lt su alıcaktım. Hiç riske girmeyip 0 tds ro su ile mi kursam sistemi.

riske girmeye degermi? sistem kapanmış amonyak yükselmiş. hadi tutki amonyak yukselmedi ben o suyu eklemeden kafadan fosfat ve nitrat ölcerdim. belki nitrat fosfat yüksek birde onunlamı ugraşacaksın. en temizini yap 0 tds ro su + kaliteli tuz

illa hazır yaşam olan su ile aşılamak istiyorsanda saglıgını bildigin güvendigin bir akvaryumdan az miktarda yap. 

Saglam calisir tanktan su alin kendi 0 suyunuza asilama yapin 

Teşekkürler dogru söylüyorsun riske girip tüm aşamayı riske atmanın geregiyok.

Dalga motoru çalışmadıysa cortingen 

Dalga motoru çalışmadıysa cortingen 
"Cortingen" kelimesini "kortinjen" okuyup bir katki maddesi adi sandigima gore forumu takibe biraz ara vermem gerekiyor?

Konuyla ilgili diyebilecegim: akvaryumumu oturmus bir akvaryum suyuyla asilamaktan ziyade canlanmis bir kayayi diger kayalarin yanina koyarak cok daha fazla fayda gordum.

Konu görüntüleyen kullanıcılar