Keşfet

Yeni mercan yeni canlı bu nedir?

Murat01

Yeni Üye

Kayanın üzerindeki sürünerek gidiyor o kırmızı kabuğu gibi duruyor. Diğeri mercanın orda çok hareket etmiyor.

Yararlı mı zararlı mı acaba?

1. Resimdekiler anlaşılmıyor ancak 2. Resimdeki aptasia denilen küçük bir anemon türüdür. İstilacı ve zehirli bir türdür daha fazla çogalmadan suyun dışında kayanın bulundugu bölgesini tornavida yada muadili bir aletle derince kazımak suretiyle kurtulabilirsiniz. Ama spor salmaması için suyun dışında yapılmasında fayda var.

Teşekkür ederim yazınızı okur okumaz hemen dışarı çıkartıp iğneyi ısıtıp kıpkırmızı yapıp aptasiyayı pişirdim????

Şimdi görünürde hiç bişe yok tekrar teşekkürler. Diğerinin yeni fotosunu yolluyorum. Sümüklü böcek gibi kabuğu kırmızı

Bir tane daha beyaz kolları var gibi bilmiyorum ne olduğunu

1. Fotoğraftaki canlı stomella smail genelde zararsızdır. Tanktan çıkartmanıza gerek yok.

Son resimdeki beyaz canlı yılan deniz yıldızı. Literatürde zararsız bir canlı olarak geçer. Genelde yaralı bir canlı olarak tavsiye edilir fakat bana kalırsa Aşırı çoğalırdıkları, kötü göründükleri, ve sonradan çıkartmak imkansız olduğu için şimdiden tamamını temizlerim.

Ayrıca sormamışsınız fakat 3. Resimde frag taşının üzerinde bumble alg var. Aşırı çoğalırsa bir çok  soruna yol açar. Frag taşını sudan çıkartıp baloncukları patlatmadan taştan kazıyarak kurtulabilirsiniz. akvaryum içerisinde patşlatırsanız hızlı bir şekilde çoğalabilir. Ve son resimdeki zoa kayasının sol alt tarafında net olarak gözükmediği için emin olmamakla birlikte vermetid  snail var gibi. Onuda taştan kırarak veya üzerini yapıştırıcı ile kapatarak kurtulmanızı tavsiye ederim. Aşırı çoğalıp diğer canlıları rahatsız eder.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevabınız için çok çok teşekkür ederim fragları mercanları yeni aldım ve tabi onlarla beraber zararlı zararsız canlılar geldi.

Fotoğraf 1 bunlarda gece olunca çıkıyor mini tırtıl gibi ne olduklarını bilmiyorum

Fotoğraf 2 (zararlı dediğiniz canlı galiba yarın buna bir operasyon yapacağım)

Fotoğraf 3 ne olduğunu bilmediğim böcek gece çıkıyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
1 .Fotoğraftaki canlı çok net olarak anlaşılmasada bu ve benzerleri canlılar genelde pod (copepod) dediğimiz canlılardır, Yararlıdırlar. Bu tip  canlılar genelde akvaryumlarda olması istenen canlılardır. İlerde mandarin tarzı balıklar beslerseniz bunlarla beslenirler.

2. Fotoğraf doğru akvaryum dışında patlatmadan temizlemeye çalışın.

3. Fotoğraf benim ilk mesajımda bahsettiğim canlı farklıydı google da vermetid smnail diye aratın benzer bir canlı görürseniz müdahale edersiniz. Önceki gönderdiğiniz fotoda yıldızın soldaki ayağının ucunda zoa kayasının altında gözüküyor. Son gönderdiğiniz fotodaki canlılardan alttaki muhtemelen poddur net olarak görülmüyor. Fakat üstteki canlıyı deniz akvaryumunda ilk defa görüyorum. Tatlısuda benzer zararlı canlılar var ama tuzlusuda hiç görmemiştim. Sizin yerinizde olsam o canlıyı çıkartma şansım varsa çıkartırım.

Son olarakta canlılar nereden alırsanız alın karantina tankınız yoksa mutlaka tatlı su banyosu yada dip yapmadan akvaryumunuza koymayın. Ve içinde geldikleri suyu kesinlikle akvaryuma dökmeyin. Tatlı su banyosu ve dip yapmakla ilgili forumda arama yapıp 8-10 yıl önceki konulara bakmanızı tavsiye ederim.

Önceki gönderdiğim yıldızı altındaki canlı bu mu buysa eğer o kayada bir kaç tane var hatta başka kayada da var

Tankınıza mercan koymadan önce dip yapmanız önerilir. Bu şekilde zararlı canlıları sokmamış olursunuz. İnternetten mercan dip solüsyonu diye aratabilirsiniz. 

Önceki gönderdiğim yıldızı altındaki canlı bu mu buysa eğer o kayada bir kaç tane var hatta başka kayada da var

Örnek bir foto. Sizinkide buna benziyor.

Büyük ihtimal vermetid smail.

Çoğu kaynakta zararsız olarak gösterilsede 

Ben olsam kayadan kazır temizlerdim.

Hepsini temizledim kazıdım. Hiç bişe kalmadı. Bir sürü canlı çıktı birer örnek fotoğraflarını koyayım.

Akvaryumun son hali

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri