Keşfet

Yeni Nano Tankim İçin Yardım ve Tavsiye

HobiciBalık

Yeni Üye
Elimde 48.28.38h boyunda 51 litre tek cam ithal akvaryum var öncesinde bu akvaryum da 4 tane diskus yaklaşık 6 ay besledim hiç biri ölmedi herhalde w palyaço 1 blenny de yaşar belki blenny yerine 1 adet yellow tangın mor olanı olabilir.

Ps  Dophin askı filtre düşünüyorum.Ama olursa Dophin alırım iş görür heralde.

Işık olarak 2 adet 12000k mavi 1 adet 7000k beyaz led düşünüyorum.

Dalga motoru Sobo 5w iş görür.

Aklıma takılan tek konu bu akvaryumun değişik bir filtre sistemi var oraya biyolojik sünger aktif karbon koysam akvaryumu temizler mi

Filtre sistemi resimdeki gibi motor suyu alıyor yukarı taşıyor ordan akıtıyor şelale filtre gibi zamanla orda sungerden üstünde tuz birikir mi

Ekli dosyayı görüntüle 45571

1- tuz birikimi olmaz. Pislikler birikir. Ama zaten siz oraya Elyaf koyarsınız  onuda sık sık değiştireceksiniz çok uzun tutmak sıkıntı yaratacaktır. 

2- bu akvaryumda deniz akvaryumu olmaz mi olur. Hatta ben suan bunun daha küçük olan modeli ile idarelik karantina tankı kurdum. Fakat dengeler çabuk değişiyor baştan söyleyeyim. Oda ısınınca büyük tank saatler sonra tepki veriyor fakat bu küçük akvaryum yarım saate hemen kizisiyor... 

3- tang türlerinden herhangi birisi kesinlikle olmaz. Litre belki çok az değil desek de biçim olarak yana doğru olmaması da bi zorluk. Stres olacaktır. Bide izlemesi de zevk vermez. Küçük olsun birkaç tane olsun daha iyi bence. 

2 palyaço 1 tane de goby iyi gider bence. 

Aktif karbon falan zaten şart değil sık su değişimi yapacaksınız ama kullanırsanız da yararı olur elbet. Yanlış bilmiyorsam filtrelerin içine koyuyorlar bu gibi yardımcı maddeleri o şekilde araştırın belki çıkar bişeyler  

Hayirli olsun. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
1- tuz birikimi olmaz. Pislikler birikir. Ama zaten siz oraya Elyaf koyarsınız  onuda sık sık değiştireceksiniz çok uzun tutmak sıkıntı yaratacaktır. 

2- bu akvaryumda deniz akvaryumu olmaz mi olur. Hatta ben suan bunun daha küçük olan modeli ile idarelik karantina tankı kurdum. Fakat dengeler çabuk değişiyor baştan söyleyeyim. Oda ısınınca büyük tank saatler sonra tepki veriyor fakat bu küçük akvaryum yarım saate hemen kizisiyor... 

3- tang türlerinden herhangi birisi kesinlikle olmaz. Litre belki çok az değil desek de biçim olarak yana doğru olmaması da bi zorluk. Stres olacaktır. Bide izlemesi de zevk vermez. Küçük olsun birkaç tane olsun daha iyi bence. 

2 palyaço 1 tane de goby iyi gider bence. 

Aktif karbon falan zaten şart değil sık su değişimi yapacaksınız ama kullanırsanız da yararı olur elbet. Yanlış bilmiyorsam filtrelerin içine koyuyorlar bu gibi yardımcı maddeleri o şekilde araştırın belki çıkar bişeyler  

Hayirli olsun. 
Tang olarak s boy alıp L olunca satarım yada takas yaparım.diye düşünüyorum ama bakımları zormuş bi akvaryum oturduktan ben işi cozdukten sonra bi 7 ay geçer heralde. Sıcaklık olarak en dip güneş girmeyen odaya kocam yazın 23 derece zor oluyor oda biz üşüyoruz ? heralde bi sıkıntı olmaz orda fazla giren çıkan da yok rahat ederler.

Akvaryumun önden görünüşü buda 

Ekli dosyayı görüntüle 45572

Tang olarak s boy alıp L olunca satarım yada takas yaparım.diye düşünüyorum ama bakımları zormuş bi akvaryum oturduktan ben işi cozdukten sonra bi 7 ay geçer heralde. Sıcaklık olarak en dip güneş girmeyen odaya kocam yazın 23 derece zor oluyor oda biz üşüyoruz ? heralde bi sıkıntı olmaz orda fazla giren çıkan da yok rahat ederler.

Akvaryumun önden görünüşü buda 

Ekli dosyayı görüntüle 45572

Hayırlısı olsun şimdiden,

Sizde doğal olarak hem acemilik hem de acelecilik sezdim. Bu hobinin en kötü iki kombinasyonudur. Hem paranıza hem de canlıların hayatına mal olur. Size verebileceğim en büyük tavsiye burada yazan arkadaşların yazdıklarını sadece okuyup geçmeyin, gerçekten dinleyin.

Tang türleri bu akvaryumda tabiri caiz ise işkence görür. Tang türü balığı S alsanız dahi canlı sadece işkence çekecektir. Siz büyütür satarım dediniz fakat bilmediğiniz balıklar kısıtlı ortamda büyümedikleridir. Tang balığını S alıp, ölü çıkarırsınız akvaryumdan. Büyümesi mümkün değildir. 

Gel gelelim sizin kullanmak istediğiniz malzemelere; moral bozmak istemem ama tuzlu su için daha güzel alınabilecek fiyat/performans ürünler vardır. Hydor akıntı motoru kullanılabilir, Zetlight led ışıklandırma güzel gider, Tunze 9001 protein skimmer çok güzel işinizi görecektir. Lütfen ucuz diye çin mallarına çok yanaşmayınız, uzun vadede size daha pahalıya patlayacaktır. 

Canlı olarak; akvaryuma ilk 2 ay birşey eklemeyin derim, canlı kayanızı girdikten sonra akvaryumu kendi haline bırakın. Damsel, dottyback gibi türkler agresiftir aklınızdan çıkartmayın. Akvaryumda huzursuzluk çıkarırlar. 2 small palyaço güzel gider bu akvaryuma, belki PS'iniz Tunze olursa blenny ve goby eklenebilir zamanla. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar