Keşfet

Yeni Nanom

ONUROS

Yeni Üye
Ad Soyad
ONUR
Akvaryum : 50x45x35 (10cm arka sump)

Aydınlatma : Light Spect 36 watt Power Led (12x3w) 4x6500K - 1x22000K - 4xRoyal Mavi(445nm) - 2xMavi(475nm) - 1xDeep Kırmızı (660nm)

Skimmer : Tunze 9001 Dc

Kafa Motoru : Eheim 1000 Compact

Su Tamamlama : Hydor Smart Level Controller 

Dalga Motoru : 1 Adet Rw4, 1 Adet Resun Aqua Syncro 2000

Kum : Natures Ocean -  Samoa Pink Gravel

Kaya : 3 kg Fiji Branch

Kurulum dün bitti. Canlı kum ve canlı kaya kullamadım bu sefer. Sabah 1 tüp Biodigest kullandım. Diatomu bekleyecegim. Önce membranın atık suyunu reçineye vermişim. Farkettikten sonra boşaltıp yeniden doldurdum. Bu seferde Tds metrem de bozulmuş sanırım 13 tds civarında bir su kullanmışım. Reçineyi degiştim ilerleyen zamanda %50 su değişimi yapacağım. Boşaltıp yeniden kurmaya üşeniyorum ? Son olarak forum eskisine göre çok sakin görünüyor.

0EM2k8.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar 

Uzun soluklu sorunsuz bir tank olması dileklerimle 

Kayalar ekipman vs.. Gayet Güzel olmuş

Hiç boşaltıp yeniden doldurmayın tankı, aktif karbon bağlayın 1 hafta çalışsın sonra çıkarın diatom Sonrası bir su değişimi yarasınız 

Nasılsa buharlaşan su yerine 0 tds su ekleyeceksiniz 3-4 hafta boyunca da bir giriş olmayacak kanımca bu sürede su zaten toparla 

Keyifli hobiler 

Hakan bey akşam dediğinizi uygulayacağım. Tavsiye ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Hakan bey akşam dediğinizi uygulayacağım. Tavsiye ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Tankınız hayirli olsun. Saglikli canlilar olmasi dilegiyle. Hakan beyin girmek istemedigi konu benim de dikkatimi cekiyor maalesef. İnsanlar genelde alisverise gelip gidiyorlar gibi sanki..

hayırlısı olsun , fiji kayaları nereden temin ettiniz ?  bir de kaç kg kum eklediniz 

Son durumda 1 çift Sebae Clown Fish, 1 sixline, 5 conch, 2 turbo snail, mushroom, zoa, starpolip ekledim. İstediğim türleri bulabilirsem canlı yükünü biraz daha arttıracağım. Aklımdakiler 2 Yellow Whatcman, 1 midas blenny, kum hermiti, nassa snail, xenia ve bolca farklı mushroom türleri.

Z3NEga.jpg

Nitrat 15, fosfat ise 0.25 civarında şuan. Kurulum tarihine, mercan yüküne, canlı yüklemesine ve yeni eklenen mercan kayalarina göre normal geldi bana şuan bu değerler. Hafta sonu 20 litre ilk su degişimini yapıp, biodigest ekleyeceğim.

8zEE0n.jpg

Dolphin BB10 motorlu yavruluktan refigium yaptım ve spagetti alg koydum. Aydınlatma olarak 11 watt pl lamba kullanıyorum. 

3z1bap.jpg

Çift Clown Fish ve Sixline öldü. Ölen balıkları ortalıkla göremediğim için çıkartamadım ve 1 hafta amonyak patladı su çok kötü koku yaptı. 1 tüp biodigest atıp 1 hafta bekledim. Conch, snail, hermitlerim ve mercanlar etkilenmedi. Dün bir çift Zebra Damsel ekledim. Şuan suyun durumu gayet iyi.

DDP65o.jpg

Guzel gorunuyor. Olculer devam ettirilebilir duzeyde, uzun sureli olacak umarim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Güzel tank olmus uzun soluklu olmasını dilerim,güzel bir polyp tankı olur,bence xenia koymayın tankı cok sarıyor istilacı bir tür benim tankı çok sardığından hepsini söküp atmıştım diğer canlıları zamanla kapatıyor.

Az mıktardada olsa arka bolumde zeolit kullanmanızı tavsıye ederım. 

Güzel tank olmus uzun soluklu olmasını dilerim,güzel bir polyp tankı olur,bence xenia koymayın tankı cok sarıyor istilacı bir tür benim tankı çok sardığından hepsini söküp atmıştım diğer canlıları zamanla kapatıyor.
Teşekkür ederim. Xenia olsunda isterse evi sarsın hiç problem değil ? Kolay çoğalıyor, ucuz ve geniş alan kaplıyor. Sürekli hareketli olmasıda tercih sebebim tabi.

GDAWZr.jpg

Rölantide damseller ile devam ediyor. Kurulumdan itibaren yapacağım dediğim su değişimini hala yapamadım. Sadece eksilen su RO sudan tamamlanıyor. Gerçi tuzun kg fiyatını görünce değiştiresi gelmiyor insanın. Bütçeyi az tutarak Marine tarzında devam edeceğim bir süre daha. Ya Turbo snaillerim yada Nassa Snaillerim çoğaldılar yavrular heryerde geziyor yüzlerce var ve çok küçükler şuan. Bakalım belki turbo çıkarda yüzümüz güler.

VDn8Gj.jpg

Konu görüntüleyen kullanıcılar