Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.. Yıllardır tatlı su akvaryumu ile uğraştıktan sonra şimdiye kadar çok istediğim ancak sonuçlarından korkup cesaret edemediğim tuzlu su akvaryumuna küçükten giriş yapmaya karar verdim. Nano ve Pico akvaryumlar her zaman ilgimi çekmiştir. Biliyorum çoğunuz ilk başlayanlar için nano ve Pico yanlış seçim diyeceksiniz haklısınız. Fakat evde şu anda büyük akvaryum koyacak yer yok. Bu arada üç ayrı 1,5 mt'lik akvaryumda üç adet Flowerhorn beslemekteyim ve bu saatten sonrada onlardan vazgeçmem imkansız ölene kadar evin demirbaşları onlar.. Neyse neden Pico ile başlayacağımı anlamışsınızdır. Pico mu yaşatmak ve sistemi ayakta tutmak için sık sık yardım ve görüşlerinize başvuracağım.Akvaryumum 40x35x35 sump yok. Şelale tipi ps ile idare etmeye çalışacağım olmazsa daha sonra sump yaptırırım. Mekanik temizlik için elimde boşta dış filtrem var onu kullanabilirmiyim? Kullanırsam içine ne gibi malzemeler koymalıyım? Yoksa şelale filtre mi kullanmam daha uygun olacak ? Pico için yapmam gerekenler nelerdir? Benim için önemli bir o kadarda değerli görüş ve tavsiyelerinizi bekliyorum... Diatom bittikten sonrada girmem gereken balık ve mercan lar içinde düşünce ve görüşlerinize ihtiyacım olacak..
Ekli dosyayı görüntüle 54187
Ekli dosyayı görüntüle 54188
Ekli dosyayı görüntüle 54187
Ekli dosyayı görüntüle 54188