Keşfet

yeni sistemimde bilgi lazım.. şimdiden teşekkürler.

alixs91

Yeni Üye
Ad Soyad
Ali ihsan
60x45*40 (105 litre tank)-/ Bubble magus nac 3 ps -/ new jet 1200 kafa motoru -/ sürekli çalışan bir dalga motorum var..
50*40.35 (40 litre sump) 
Kum :0.5 mm mercan kirigi
Canlılar 4 adet konç 
2 palyaço 
2 damsel
1blue tang
1 Dr. karides     
bir kaç mercan /// yaklaşık 1 hafta önce sistemi hazır şekilde aldım , kumunu değiştim suyun yarısını değiştim.. bir kaç sorunum var resimler ile sorayim..
-(1) : Suyun içide küçük küçük kum tanesi gibi görüntü kirliliği mevcut ( güneş vuran bir odada tozlar gözükür ya o misal)  bu normal midir?
      yoksa sistemde düzgün çalışmayan birşeymi var dır?
(2) : haznenin en üstünde taşan su alt sumpa iniyor  sonrasında kafa motoru ile geri geliyor suyun hep üst kısmı taştığı için bu olay bana sadece sürkülasyon gibi geliyor sanki su içindeki kirlilikler hiç temizlenmiyor , 1. sorumdaki kirliliklerde buna dahil , kum yuzeyindeki dışkılar vesayreler? acaba benim sump sistemim dogru çalışıyor mu ve ya başka gerekli bir cihaz mı var?
 (3) sump içerisinde su doldurmak için bi çita koymuşlar bu 18 cm -/ ps nin su çeken bolumu suyun sadece 3.5 santim altında kalıyor bu şekilde verimli çalışması için internette yazan suyun 15 cm altında kalmalı diye okumuştum , bu na sizce ne yapmalıyım bir sorun olur mu?
(4) tanktaki sump haznesinde su doluyor sora birden boşalıyor su giderinden hava yapiyor bu boşalma ile rahatsiz edici bir ses her dk oluyor,  ben bir delik açıcam hazne içindeki  parçaya öle gözlemlicem sizede soriyim dedim fikriniz varsa söleyin lütfen 
 (5)kafa motoru new jet 1200 -/ ayari orta kısımda kullaniyorum çünkü bilmiyorum  , kısık- yüksek veya orta ayar bunun kararı nasıl saglanmalı bir hesabı felan var mı?
(6)dalga motoru sürekli çalışmalımı? ve ışıklandırmayı akşam 8 gibi açıp gece 4 gibi kapatiyorum günde 6 saat  gündüz hiç açmıyorum güneş ışığı geliyor akvaryuma  bu konuda bi yanlışım varmı?
 (7) 5li testlerden uyguladim sonucu resimle paylaşicam durum nasil sizce?
Şimdilik aklıma gelen ve kafama takılan sorular bunlar ,sorularım dışında sizinde eklemek istediğiniz bilgiler olursa yazabilirsiniz yardımlarınız için çok teşekkür ederim tüm ekipmanlarin resmini ekliyicem...

Ekli dosyayı görüntüle 38833

Ekli dosyayı görüntüle 38834

Ekli dosyayı görüntüle 38835

Ekli dosyayı görüntüle 38836

Moderatör tarafında düzenlendi:
Akıntı motorunuz yetersiz olabilir bu boyutta bir akvaryum için. Hangi modeli kullanıyorsunuz? Kumun üzerinde çökeltilerin birikmemesi gerek.

Suda bir miktar partikül olması normaldir, bunlar planktonla beslenen canlılara ve mercanlara besin olur. Aktif karbon kullanabilirsiniz suyun daha net olması için.

Sanırım motor sobo resimde gördüğüm kadarıyla fazla bir itiş gücüne sahip ister istemez kum partikülleri uçuşmakta meltaf kullanabilirsiniz kumunuz henüz dsha oturmamış içerisine biraz bakteri ve diğer organizmalar girdikçe bu havalanma tamamen bitecektir 

size ben  jebao rw 4 akıntı motoru öneririm 

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri