Keşfet

Yeni tank nitrat yardım. !

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Herkese merhaba. Tank diatomun yaklasik olarak 1. Haftasında. İçerisinde bir adet yellow watchman ve birkaç zoa turu var. Pek açmıyorlar nitrattan dolayı. 

1 gün önce %10 su değişimi yaptım. Nitrat 25 den fazla gozukuyor. Kesin fazla ama tam ne kadar çözemedim. 

Bunun asagi inmesi icin ne yapabilirim ? 

İcerisine 4 küçük snail ekledim. 3 adet hermit var bunları henüz eklemedim eklemeli miyim ? Zira kumdan diatom kahverengisi nasıl temizlenir. Ben hermitlerin çok dokunacağını sanmıyorum kuma ? 

Picoda da mercanlar keyifsiz biran önce ana tankı düzene sokup mercanları kurtarmam lazım. Yardım bekliyorum. 

Elimde biodigest ve bioptim var  bunlarfan bana yardımcı olacak olan varsa 1 tüp kırabilirim hemen  en son 1 ay önce kırdım  

yorumlarinizi bekliyorum  

Tesekkurler. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam nitrat pek yuksek değil bence oturmasi icin biraz zaman tani akvaryumuna bence tuz orani kh mg ca amonyak gibi testlerin durumlarinda anormallik varsa da olur nitrat bagzi tanklarda çok etki yapmiyor örneğin bende pek yapmadi 80i gördüm ps yuzunden... gayet saglikliydi canlilarim ama kurulum oncesi ben canli koymadan 3 ay beklemistim bakteri de girmeden

anlayinca durumu psmi degistirdim biodigestin yinede prosedürüne uymak gerekli diye dusunuyorum 45 gunde bir olmasi gerekli veya ben öyle hatirliyorum pek müdahale etme bence zamana birak derim yinede her seyi ekle sana muhakkak yardimci olacak 1 ~ 2 kisi çıkacaktır 

Ilerleyen zamanlarda refigium da oneririm sumpta uygula bence faydasi aşırı mangrov ve macrolarda dokunulmayinca iyi is cikariyor

Moderatör tarafında düzenlendi:
Birşey eklemenize gerek yok, 1 hafta kadar sonra 5 civarlarına düşecektir

Hocam nitrat pek yuksek değil bence oturmasi icin biraz zaman tani akvaryumuna bence tuz orani kh mg ca amonyak gibi testlerin durumlarinda anormallik varsa da olur nitrat bagzi tanklarda çok etki yapmiyor örneğin bende pek yapmadi 80i gördüm ps yuzunden... gayet saglikliydi canlilarim ama kurulum oncesi ben canli koymadan 3 ay beklemistim bakteri de girmeden

anlayinca durumu psmi degistirdim biodigestin yinede prosedürüne uymak gerekli diye dusunuyorum 45 gunde bir olmasi gerekli veya ben öyle hatirliyorum pek müdahale etme bence zamana birak derim yinede her seyi ekle sana muhakkak yardimci olacak 1 ~ 2 kisi çıkacaktır 

Ilerleyen zamanlarda refigium da oneririm sumpta uygula bence faydasi aşırı mangrov ve macrolarda dokunulmayinca iyi is cikariyor

Birşey eklemenize gerek yok, 1 hafta kadar sonra 5 civarlarına düşecektir
Tesekkurler cevaplarınız icin. Nitratin düşmesini bekliyorum. Bunun dışında kumun üzerindeki diatomlar sanki renk değiştirmekte. Fakat bu hafiflesme şeklinde değilde sanki biraz daha yosun türevine yoğunlaşma şeklinde oluyor. 

Temizlik ekibi suan yok zira nitrattan olecek diye koymuyorum. Zaten conch sevmiyorum. Blue leg hermit var onu koysam kumu temizlemez sanırım dimi ? 

Conch atmam gerekirse alayım bir süreliğine 5 tane falan ? 

Ne yol izlemek gerekir. ? 

Tanki kuralı 45 gün olmustur. 

Duzenli su değişimi de yapabilirim , biodigest de kullanabilirim , sadece bekleyedebilirim. 

Bjnlardan hangisi olmalı acaba ... 

bu arada yosun engellemesi icin remalgae kullanmayı düşünüyorum daha hazır tank da Yeniyken. 

Tesekkurler şimdiden :)  

Kurulumda bu tarz olusumlar olagan seyler, cyno ve dinoya dönmedigi surece müdahale etmenize gerek yok, yosun çok fazlaysa ısıklandırma sürelerinizi gözden gecirebilirsiniz.. Bu aşamada yosun önleyici eklemek bana mantıklı gelmiyor, döngü kendi kendine oturacaktır, müdahale etmeden beklemenizi öneririm, hic bir ekleme yapmayın su da degistirmeyin,canlı girisinden 2 gün once %10 su degisimi yapip canlilari ozaman girersiniz..

Hermitlerin nitrat toleranslarini bilmiyorum ama conclar bu bakimdan cok dayanikli canlilar, snailler cok daha hassaslar bu konuda, ekleyebiliyorsaniz dusunmeden conc ekleyin, cok iyi temizlikciler buyuk katkilari olacaktir

45 günlük tankta diatom süreci normal ama nitratın 25 olması normal degil bu süreçte 0 yakın olması gerekir. yada döngüyü geç başlattınız.  Sistem hakkın da bilgi verirmisiniz ?

diatom kahverenginden yesile dönmeye başlar bu iyiye işaret. Kum üzerinde bile diatom olmasından dolayı akıntınız yetersiz gibi geldi bana. 

45 günlük tankta diatom süreci normal ama nitratın 25 olması normal degil bu süreçte 0 yakın olması gerekir. yada döngüyü geç başlattınız.  Sistem hakkın da bilgi verirmisiniz ?

diatom kahverenginden yesile dönmeye başlar bu iyiye işaret. Kum üzerinde bile diatom olmasından dolayı akıntınız yetersiz gibi geldi bana. 
Cevap verenlere tesekkurler öncelikle. 

Yaklasik bundan 30 gün önce biodigest kırdım. 20 gün içinde diatoma girdi ve suanda 10 gündür falan diatomda. Nano tank olmasına rağmen hem kafa motoru ve ona ek olarak rw4 2. Kademede dalga modunda çalışıyor. Zaten 4. Kademeden itibaren kum yer değiştiriyor. Aslında bence akıntı fazla. Ama temizlik ekibi hiç Yok diğer tanka 3 tane blue leg hermitim

var. Onları buraya aktaricam fakat ne yazıkki ayni isi yapmazlar diye düşünüyorum conclarla. Ayrıca tunze 9001 var ve aktif karbon mevcut yaklasik 4-5 gün oldu koyalı. Renk açılma sürecine girdi tankta hadi nitratta dengeli olarak azalacaktir desek ( 0 tds sılikatli su kullanıyorum. ) kumun acık renk olması takıntımdir. Acaba nasıl ilk beyaza yakın haline geri döner. ? Sanırım bir sürelik 4-5 conch atmam gerekecek. Hoş onlar da ne kadar temizler tam bilmiyorum da ... 

bunun dışında suanda kadar hiçbirşey eklemedim ilk bakteri ve bioptim dışında. 

4 mangrove var onları koyarım belki birkaç güne. Kısacası suan tek içime sinmeyen nokta kumdaki koyu renk :)  

dalga motorunu bir şekilde tabana yaklaştırsam acaba bunu dağıtmaya etki eder mi yoksa bu akıntı ile dağılacak birşey değil mi ? Zira dalganın tam vurduğu yerde bile var bu diatom :)  

tekrardan tesekkurler bekliyorum yönlendirmelerinizi :)  

Diatom normal süreç kumda ve kayada kalıcı değil. Zamanla azalacaktır. Akıntı ve kafa motorlarının akış yönlerini kör nokta kalmayacak şekilde ayarlaya bilirseniz iyi olur.  bu süreçte nitrat düşmeden canlı girişi yapmayın. biraz sabır ve su değişimini % 20 gibi yapın bir süre. Bu arada nano tanka 3 adet blue tang fazla bunları eklerseniz nitratla çok uğraşırsınız kronik nitrat  gibi.

Diatom normal süreç kumda ve kayada kalıcı değil. Zamanla azalacaktır. Akıntı ve kafa motorlarının akış yönlerini kör nokta kalmayacak şekilde ayarlaya bilirseniz iyi olur.  bu süreçte nitrat düşmeden canlı girişi yapmayın. biraz sabır ve su değişimini % 20 gibi yapın bir süre. Bu arada nano tanka 3 adet blue tang fazla bunları eklerseniz nitratla çok uğraşırsınız kronik nitrat  gibi.
Azalacak ise bu noktalar bir sorun olmaz benim icin. 

Fakat blue tang değil. Blue leg hermit yazdım ben :)  

tang hiç Yok zaten olmaz da.

Konuyu takip edenlerden farklı önerilerde bulunacaklar veya deneyimini aktaracaklar varsa herkese açığım tesekkurler. :)   

En önemli filitre kayadır kayanı attır derim ro suyu kullan bir ayda olay biter

Tesekkurler.  Nitrat 80-90 dan 

3-4 civarlarına indi. 

Tek sorun suan mercanlar nedense çok keyifli değil. Pek açmıyorlar hatta. Belki bakteri füzeni tam oturmamış olabilir. Şimdilik bekliyorum. Kh 6.9 

nitrat 2-5 arası bişey 3 adet balık. 

3 blue leg hermit. 5 conch var. 

Ekstra Öneri varsa dikkate alabilirim. Hicbir katkı kullanmıyorum. Sadece ilk kurulumda bioptim ve biodigest kırdım. Balıklar keyifli ama mercanlar nedense kapalı :/ 

Aydınlatma nedir?
Aquareef x30. 

Lps soft mercan modunda gün simülasyonu. 

Kirmizi tamamen çıkarılmış veya %3 civarı da olarak kullanıyorum. Ama bunu son 2 gündür olmadı bile. 

2 gün öncesine kadar sadece royal blue kullanıyordum  mercanların mutsuz olduğunu fark ettim. 

X30 yeterli gelmiyor muhtemelen, zaten cok güclu ledler degil birde renk diziliminden dolayi(kirmizinin sayisi mercan icin olmasi gerekenden cok fazla vs.. gibi) da bircok led kullanilamiyor dusuk guc daha da dusuyor, benzer sorun bircok arkadasta var maalesef... Pro serisine gecerseniz pro serisi gayet basarili mesela, tavsiye ederim

X30 yeterli gelmiyor muhtemelen, zaten cok güclu ledler degil birde renk diziliminden dolayi(kirmizinin sayisi mercan icin olmasi gerekenden cok fazla vs.. gibi) da bircok led kullanilamiyor dusuk guc daha da dusuyor, benzer sorun bircok arkadasta var maalesef... Pro serisine gecerseniz pro serisi gayet basarili mesela, tavsiye ederim
zannetmiyorum yetersiz geleceğini 50 cm kapasiteli ürünü 30 da kullanıyorum. Ve mercanları açık olarak aldığım 10 litrelik pico da nitrat 80 di.ve HİÇ ışık yoktu. Büyüme söz konusu olmasa bile en azından yaşamını idame edecek kadar açması gerekir diye düşünüyorum.

Mg ve ca nedir lpslerin bagzilari mg iyi tüketiyor bagzen ca tuketimide zamanla eksiliyor haftalik %10 degisim yeterli gelmiyor ve daha da eksiliyor gerçi tanktaki canli miktarina gore değişir birde kh 8 olsun zamanla duzelirler umuyorum...

Mg ve ca nedir lpslerin bagzilari mg iyi tüketiyor bagzen ca tuketimide zamanla eksiliyor haftalik %10 degisim yeterli gelmiyor ve daha da eksiliyor gerçi tanktaki canli miktarina gore değişir birde kh 8 olsun zamanla duzelirler umuyorum...
Merhaba. Kh 7 şuanda yaklaşık olarak 2 haftadır su değişimi yapmadım yapmalı mıyım ? fazla değişimin sorunlara neden oldğunu düşünüyoruç da... Garip bi şekilde star poliple fışkırarak açıyor ama diğerlerinde tık yok... Su değişimi yapsam düzelir mi acaba. toplam 80 litre. 5 litre yarın su değişimi yapmal mıyım ? Bu arada nitrat 4-5 ama biodigest kırsam bir yararı olur mu acaba ? veya bioptim...

Hocam %8 ila 10 arasi haftalik degisim senin akvaryumunda mg ca kh vs gibi katkilari duzene sokar daha tankin cok taze yeni yani kurulumun bagzi prasedurlere uymakta yarar var mesela biodigest kullanimini ustunde yazan kullanimina uygun sekilde kullanmani oneririm kullandiysan 45 gunde bir olmasi gerekli bioptimde ayni ozellikle bioptim fazla kullaniminda istenmeyen chyno dino vs olusumlari daha fazla tetikler 

zannetmiyorum yetersiz geleceğini 50 cm kapasiteli ürünü 30 da kullanıyorum. Ve mercanları açık olarak aldığım 10 litrelik pico da nitrat 80 di.ve HİÇ ışık yoktu. Büyüme söz konusu olmasa bile en azından yaşamını idame edecek kadar açması gerekir diye düşünüyorum.
Aydınlatma alanı degil hocam konu, alan icindeki faydalı ısıktan bahsediyorum, 50cm alanin 30 ini kullaniyorsaniz 20 cm akvaryum disinda kalmis demektir sadece..

Mercanların turu nedir, zoa xenia gibi mercanlar nitrat sever 80 olması hoslarına bile gitmis olabilir  :)  mesela zoalar dogadan camur gibi sulardan toplanıyor

Konu görüntüleyen kullanıcılar