Keşfet

Yeni yılın ilk akvaryumu olabilir ????

Ahmett

Yeni Üye
Merhabalar ayrı zamanlarda  3 farklı tank ve 3 yıl deniz akvaryumuyka ugrasip sonra tövbe ettip. Yaklaşık 2 yıl aranın ardından da dayanamadım tövbemi bozdum ve yeni tank kurdum.

Yeni Tankım ve ekipmanlarm

Tank : 50x50x45h Yener yılmaz yapımı alttan sumplu 8mm extra Clear camlı (2. El aldım çok temiz )

Kafa motoru : Coralbox 2000 ( harika sessiz bu kadar sessiz olmasına şaşırdım) 

Protein skimmer : Bubble Magus Curve 5

Dalga Motoru : Tunze 6020 (Nano için çok kibar)

Su tamamlama - Aquareef

Aydınlatma : Aquareef x35

Kaya  : 15 kg ( elimde 2-3 yıl önceden vardı onları temizleyip kurutmustum tank kurmaya karar verince  tayzikli suyla yıkadım osmos suda 15 gün kadar beklettim.

Kum : Reeflowers white sand

Tuz : Aquaforest

30 Aralık startı verdim tank dönmeye başladı. 1 Ocak itibariyle bakteri kültürü girmeye başladım. En zoru beklemeye başladım. Bu arada tuz oranını tam ayarlayamadim kalibre edilmiş tuzolcerle olctugumde tuzluluk 1026 nin çok az üstü gorunuyor bı sıkıntı olur mu acaba ? Ve kafama takılan diğer soru az önce test yaptım amonyak 0 gördüm normalde amonyak yüksek çıkması lazım değil mi ?

amonyak 0 

nitrit  0,5

Nitrat  10 

Testler salifertin testleri.

Ekli dosyayı görüntüle 62646

Kurulumunuz hayırlı olsun kaliteli malzemelerle başlamanın artısını sabırlı olursanız diatom süreci boyunca göreceksiniz.

Tuzlulugun 1.026 nın az üstünde olması sorun yaratmaz zamanla stabil edersiniz.

Daha ilk günden neden test yapma ihtiyaci duydunuz onu anlamış degilim. Diatom sürecinin başlaması akabinde testlerinizi yapmanız hem dogru ölçüm saglar, hemde testleriniz israf olmaz.

Acele etmeden diatom surecinin bitmesini bekleyin. Bu arada diger kurulum başlıklarını ve resif makalelerini okuyarak bilgi edinmenizi tavsiye ederim.

Bugün 15. Gün Aydınlatma gün simülasyonu şeklinde otomatik olarak devam ediyor.2. günden itibaren bacteri kültürüde girdim 9. Gün itibariyle hafif diatom başladı ve bugünlerde Diatom iyice kendini göstermeye başladı kum ve camlarda belirgin şekilde kahverengilesme artarak devam ediyor ilk temizlik ekibini ne zaman koymaliyim? Yada yapacağım bişey var mı ? Yardımcı olursanız sevinirim 

Ekli dosyayı görüntüle 62799

Ekli dosyayı görüntüle 62800

Yaptığım test sonuçları ; 

Amonyak - 0mg

Nitrit - 0,4 mg

Nitrat - 40 - 50 mg arası bir değer 

Bugünkü test sonuclarim 

Amonyak - 0

Nitrit - 0,1

Nitrat - 10 mg veya daha az

Pazartesi günü canlı girmeyi düşünüyorum

5 ad conch

1 çift palyaço koysam sikinti olur mu ?

Bence balık koymakta acele etmeyin, temizlik ekiplerini tankınıza alin 1 hafta gozlemleyin canlılar keyifli ise ve testleriniz doğru parametreler üzerindeyse ilk baliklarinizi alabilirsiniz. Sabredin bende yeni tank kurdum tekrar hobiye yanlış zamanda doğru adım olarak basladim. Bol sans

Ekli dosyayı görüntüle 62950

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri