Merhabalar ayrı zamanlarda 3 farklı tank ve 3 yıl deniz akvaryumuyka ugrasip sonra tövbe ettip. Yaklaşık 2 yıl aranın ardından da dayanamadım tövbemi bozdum ve yeni tank kurdum.
Yeni Tankım ve ekipmanlarm
Tank : 50x50x45h Yener yılmaz yapımı alttan sumplu 8mm extra Clear camlı (2. El aldım çok temiz )
Kafa motoru : Coralbox 2000 ( harika sessiz bu kadar sessiz olmasına şaşırdım)
Protein skimmer : Bubble Magus Curve 5
Dalga Motoru : Tunze 6020 (Nano için çok kibar)
Su tamamlama - Aquareef
Aydınlatma : Aquareef x35
Kaya : 15 kg ( elimde 2-3 yıl önceden vardı onları temizleyip kurutmustum tank kurmaya karar verince tayzikli suyla yıkadım osmos suda 15 gün kadar beklettim.
Kum : Reeflowers white sand
Tuz : Aquaforest
30 Aralık startı verdim tank dönmeye başladı. 1 Ocak itibariyle bakteri kültürü girmeye başladım. En zoru beklemeye başladım. Bu arada tuz oranını tam ayarlayamadim kalibre edilmiş tuzolcerle olctugumde tuzluluk 1026 nin çok az üstü gorunuyor bı sıkıntı olur mu acaba ? Ve kafama takılan diğer soru az önce test yaptım amonyak 0 gördüm normalde amonyak yüksek çıkması lazım değil mi ?
amonyak 0
nitrit 0,5
Nitrat 10
Testler salifertin testleri.
Ekli dosyayı görüntüle 62646
Yeni Tankım ve ekipmanlarm
Tank : 50x50x45h Yener yılmaz yapımı alttan sumplu 8mm extra Clear camlı (2. El aldım çok temiz )
Kafa motoru : Coralbox 2000 ( harika sessiz bu kadar sessiz olmasına şaşırdım)
Protein skimmer : Bubble Magus Curve 5
Dalga Motoru : Tunze 6020 (Nano için çok kibar)
Su tamamlama - Aquareef
Aydınlatma : Aquareef x35
Kaya : 15 kg ( elimde 2-3 yıl önceden vardı onları temizleyip kurutmustum tank kurmaya karar verince tayzikli suyla yıkadım osmos suda 15 gün kadar beklettim.
Kum : Reeflowers white sand
Tuz : Aquaforest
30 Aralık startı verdim tank dönmeye başladı. 1 Ocak itibariyle bakteri kültürü girmeye başladım. En zoru beklemeye başladım. Bu arada tuz oranını tam ayarlayamadim kalibre edilmiş tuzolcerle olctugumde tuzluluk 1026 nin çok az üstü gorunuyor bı sıkıntı olur mu acaba ? Ve kafama takılan diğer soru az önce test yaptım amonyak 0 gördüm normalde amonyak yüksek çıkması lazım değil mi ?
amonyak 0
nitrit 0,5
Nitrat 10
Testler salifertin testleri.
Ekli dosyayı görüntüle 62646