Keşfet

yeniyim :D aydınlata tavsıyesı lutfen....

ahmet27

Yeni Üye
Ad Soyad
ahmet yılmaz
arkadaslar herkese ıyı hobıler,,,

80*60*45 bı tankım war,,,aydınlatmada yanlıs secım yapmak ıstemıyrum,,bır kere alıym abuk sabuk bılgısızlıgımle bıseyler almayım istedım,,x50 modelıne odaklanır oldum nederısınz,,,lutfen fıkır verın tesekkrler

X50 nedir 

1. soru bakacağınız canlı türü nedir?

2.soru ayırdığınız bütçe nedir?

Seçenekler

1-t5

2-led

3-metal 

4-yada bunların ortak yapımları

led usunduyrum max 1000 tlbutcem var dostum,,,ikinci el de olabılır belkı

arkadaslar herkese ıyı hobıler,,,

80*60*45 bı tankım war,,,aydınlatmada yanlıs secım yapmak ıstemıyrum,,bır kere alıym abuk sabuk bılgısızlıgımle bıseyler almayım istedım,,x50 modelıne odaklanır oldum nederısınz,,,lutfen fıkır verın tesekkrler
x50 ile radion arasındaki kullanım durumunu bilgilendiriyim ikisinide kullandım öncelik ile İzmit Kocaelide olmamdan dolayı Erkan Hoca ve Burak ile sohbetlerimizde ve kullanım yoğunlugunda sunu anlatabilirim radion kablo olmadan baglanman ayar yapman zor elınde laptop gezersın akvaryumun yanında bozulsa suya düşşe servıs ıcın ya Ankara ya İstanbul debelenirsin 1,5 - 2 ay sürer cevap gelmesi diyelim ki suya düşürmedin ama bozuldu aynı terane aynı eziyet gelelim aquareef x serisine hepsini kullandım x30 x50 x90 - T5 ve bunun yanında aqua serisinde su an aktif kullandığım 2 yıldır aquareef pro 2 lensli ki net biliyorum uzaktan telf tablet pc den wifi ile ayar yapılabilmesi bozulsa suya düşşe servis İzmiite max süreceği 1 hafta eger kendınız getırırsenız 2 gunde alırsınız parca sorunu servıs sorunu yok suya düşen bir çok cihazın yeniden calıstıgına kendım sahit oldum yıne de ıcıne sınme meselesıdır ve bakacagın canlı durumu ama bence aquareef benim vazgeçilmezimdir .

Peki şöyle bir sorum olacak.

Sizler genelde T5 mi yoksa led mi kullanıyorsunuz ? hangisi LPS mercanlar ve görsellik için hangisi daha iyidir ?

Görsel zevk için LED mükemmeldir. Tartışılmaz sanırım, Shimmer efekt vs mükemmel.

T5 kullanıyorum, dez avantajı markasına göre 6-8 ay da 1 sefer değişmesi gerektiği, 3 yılda 1 de balastlar değişmesi gerekiyor.

Led markaya göre fiyat değişiyor 10 yıla yakın ömrü var.

Aklıma gelenler bunlar...

T5 için 3 yılda 1 balastlar değişiyor mu?

ilk kez duyuyorum da ondan soruyorum...

Geçen Ankara'ya giden bir arkadaşıma rica ettim, domilux reflektör alalım da reflektörleri yenileyeyim diye,

Ali Rıza bey kendi tankındakini göstermiş yaklaşık 10 yıldır çalışıyor hiçbir parçası eskimez, reflektör falan yıpranmaz diye...

balast değişimi söz konusu olunca merak ettim...

arkdaslar ben aqoareff pro 2 aldım şimdilik memnunm:D

T5 için 3 yılda 1 balastlar değişiyor mu?

ilk kez duyuyorum da ondan soruyorum...

Geçen Ankara'ya giden bir arkadaşıma rica ettim, domilux reflektör alalım da reflektörleri yenileyeyim diye,

Ali Rıza bey kendi tankındakini göstermiş yaklaşık 10 yıldır çalışıyor hiçbir parçası eskimez, reflektör falan yıpranmaz diye...

balast değişimi söz konusu olunca merak ettim...
Valla 3 yılda 1 değişmesi lazım gibi hatırlıyorum ama pekte değiştiren yok :)

Arkadaşlar tankım için aydınlatma arıyorum. LPS mercanlarım ve küçük balıklarım var.

Ama lütfen   modelleri olmasın herkes bu modelleri söylüyor ve gereksiz pahalı başka neler önerirsiniz ?

Atlas akvaryumun şu modelleri var nedersiniz ? 

Arkadaşlar tankım için aydınlatma arıyorum. LPS mercanlarım ve küçük balıklarım var.

Ama lütfen   modelleri olmasın herkes bu modelleri söylüyor ve gereksiz pahalı başka neler önerirsiniz ?

Atlas akvaryumun şu modelleri var nedersiniz ? 
Aquareef PRO neden gereksiz ve pahalı bir cihaz olarak görüyorsunuz ki anlamadım o özelliklerde bir cihazı bu rakkama alma şansınız yok aynı zamanda Türk Menşei olması da avantaj servis konusunda parça konusunda sıkıntı yok bir çok kişinin suya düşürdüğü cihazların tekrar çalıştığını gördüm ben bu konuda Erkan Hoca da Burak Kardeşimizde çok emek harcadılar biraz haksızlık yapıyorsunuz gibi geldi bence iyi araştırmak lazım ama aranan özellikler de kullanılacak bana sorarsanız en iyi makinalar aquareef ler .....

90 nın boyu ayarlanabiliyor mu ? Benim akvaryumum boyu 85 cm
Gereksiz pahalı olup ta başka öneri bekledikten sonra da x90 nın boy ayarını sormak :)  uzuyor ayakları istediğiniz ölçülerde kullanabiliyorsunuz ama uzuyor derkende 1 metre değil tabi ki ama akvaryumunuz 90 cm den uzun ise zaten sizin için x90 doğru aydınlatma değildir ayrıca ayak yerine askı aparatı kullanmanızı tavsiye ederim ....

Merhabalar,

Aqua reef x50 hiçbir yerde yok ne oldu ki üretimimi durdu ?

Stoklar tükendi AquaReef te Eylül'de Yen'i seri çıkıyor [emoji3]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri