Keşfet

Yerli Üretim Palyaço Ocellaris

buranil80

Yeni Üye
Ad Soyad
Burak
Arkadaşlar. Yerli üretim palyaçoların renklerinin vasat ve ömürlerinin kısa olduğunu söyleyenler var. Doğruluk payı nedir? Doğruysa sebepleri nelerdir?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar. Yerli üretim palyaçoların renklerinin vasat ve ömürlerinin kısa olduğunu söyleyenler var. Doğruluk payı nedir? Doğruysa sebepleri nelerdir?
Üretici ve üretim şartları önemli. Yerli üretim yapan ve bu konuda çok başarılı olup yurt dışında da tanınan üreticilerimiz var. 

Seçici bir üretici ise problemli olarak gördüğü bireyleri ayırır ve satışa sunmaz. Eğer olaya tamamen ticari bakıyor ise her türlü varyasyonu değerlendirir-kullanır. 

Üretimin yerlisi ile yabancısı arasında bir fark yok. Başta da yazdığım gibi üretici ve üretim şartları önemli. 

Kartalda Alparslan İŞKEN den aldığım tüm üretim palyaçolar sorunsuzca yaşadı. Feza bey'in dediği gibi üretici ve üretim şartları önemli.

Bildiğim kadarıyla Alparslan İşken artık üretim yapmıyor.

Yerli üretim canlıların maliyeti maalesef yüksek oluyor (ortam koşulları, larva ve yavruların beslenme ihtiyaçları, su sıcaklığı, kimyası vs). Hele ki eleyerek üretim yapanlar için maliyet çok daha yüksek  

Hobiciler ithal ile yerliyi karşılaştırınca yerli pahalı kalıyor. 

Sonuç; yerli üretim gelişmiyor. 

Yerli üretim canlıların maliyeti maalesef yüksek oluyor (ortam koşulları, larva ve yavruların beslenme ihtiyaçları, su sıcaklığı, kimyası vs). Hele ki eleyerek üretim yapanlar için maliyet çok daha yüksek  

Hobiciler ithal ile yerliyi karşılaştırınca yerli pahalı kalıyor. 

Sonuç; yerli üretim gelişmiyor. 
İzmir de Alper Kızılkaya var yerli üretim palyaçolar var ben aldım çok güzeller yeme ithal den daha kolay alıştılar şu an s boylar ve her türlü yemi karidesi dondurulmuş yemi hepsini yiyorlar isterseniz özelden Alper beyin  bilgilerini atarım 

Sevinirim atarsaniz

İzmir de Alper Kızılkaya var yerli üretim palyaçolar var ben aldım çok güzeller yeme ithal den daha kolay alıştılar şu an s boylar ve her türlü yemi karidesi dondurulmuş yemi hepsini yiyorlar isterseniz özelden Alper beyin  bilgilerini atarım 
İstanbul'a gönderim yapıyor mu acaba , bilgilerini alabilir miyim ? 

Konu görüntüleyen kullanıcılar