Keşfet

Yerli Uretim Sea Cucumber

koray cenan

Yeni Üye
Ad Soyad
koray cenan
Yaklasik olarak 4 senedir tesaduf eseri gelen deniz hiyarim tiger tail (holothuria sp) tam 4 tane oldular kumlari cok iyi karistiriyorlar ozellikle olu kaya arka kisimlarini 1 tanesini is yerime goturdum evdekilerden bir tanesini satiyorum 70 tl dir boyu degisken bazen 5 cm ken bazen 20 cm oluyor boyut icin bir sey diyemiyorum akvaryum sartlari iyi ise bolunerek cogaliyor saygilarimla.

Unutmadan yaziyim eger strese girer yada olurse zehir birakabiliyor. :) )

Koray bey,

Benim bildiğim deniz hıyarları yada sirkülerde geçen deniz patlıcanı yumurta dökerek üreyen bir canlı.

Bölünerek çoğaldığından emin misiniz? Bu canlının üremesiyle ilgili elinizde herhangi bir kaynak var mı acaba?

Valla simdi siz soyleyince bir an dusundum elimde kaynak yok ama soyle bir sey soyliyebilirim oldukca uzunken iki tane olunca boyu kuculdu yeni olanda diger parca gibiydi o yuzden oyle oldugunu dusundum ama bilgisi olan varsa paylasirsa sevinirim

Biraz arastirma yaptim bolunuyormus :)

Ben 3 senedir kasım-nisan ayları arasında dalış yaparak deniz hıyarlarını topluyorum. Bu deniz hıyarları bidonlara konulduğu zaman içini boşaltıyor. Nisan mayıs aylarında içini boşalttığı zaman pirinç tanesi gibi yumurtası oluyor. Bunu şayet akvaryum ortamında üretimini yapabildiyseniz size önerim şuan ne iş yapıyorsanız bırakın ve buna yönelin. Hatta gelin birlikte yapmaya çalışalım. Hıyar der geçeriz, fakat uzak doğuda toptan olarak kilosun 300 $ a  kadar çıkmakta :) )))

engin abi deniz hiyarinin uretimini suanda ege uni yapmakta ama tam sistem.degil 4 yildir denemelerini yurutuyolar .. ciddi sektor aslinda ama iste sudaki dgerlerin isiya ve gel git akintiayla mikroorganizma yopluluguna kadar degisiyor bende makaleleri var arastirmalari sonuclari :)

Bende de akdeniz üniversitesinin raporları var gerçekten çok büyük sektör. Muratla Metehanı ilk sudana yollama sebebimiz bile bu hıyar işi :) ))))

Vayyy be kendimi çok şanslı hissettim :) 4 adet var elimde belkide yumurtluyorlar :D

Deniz hıyarı yetiştirme çiftlikleri gündemde bu sıra. Çinli birkaç kişi burda çiftlik kurmayı planlıyor.

Başardıysanız milyon dolarlar kazanabileceğiniz bir sektör. 

Merhaba Koray bey,

Satilmadiysa ben almak istiyorum. Nasil yapalim ? 05352173511

Ok olur satilmadi henuz teslimat halkalidan yada levent olabilir tel 0532 4865648

Gökçe Beye satılmıştır.

Konu görüntüleyen kullanıcılar