Keşfet

Yeşil diatom ilk kurulum

murat_3741

Yeni Üye
Ad Soyad
Murat Koç
Merhaba arkadaslar. 25 Agustosta ilk kurulumunu yaptigim akvaryum icin ilk 15 gun aquaforest bio s bakteri kültürü kullandim sonrasinda 2 gunde bir reeflowers bakteri besini ekledim. Bakteri besinin 2. Gununde kayalarda ve kumda ufak boyutlu acik yesil olusumlar oldu. Suan yeşillikler cogaldi ama heryeri kaplamiyor. Diatom belirtisi olarak herhangi bir kahverengilik yok. Degerlerim soyle

Tuzluluk 1025

Isi 24°

Ph 8

Amonyak 0.50 mg

Nitrit 2 mg

Nitrat 10 mg

Amonyak seviyem 4 mg lerdeydi 2 gundur epey dustu nitrat artmaya basladi.aydinlatma olarak 6x39 t5 kullaniyorum bir sure once grolux olani aciyordum artık kullanmiyorum yesillenmeler ondan kaynakli olabilir. Benim kafama takilan diatom belirtisi olmadan tank dongusu normal bir sekilde ilerliyor bu normalmi gercekten?

Ekli dosyayı görüntüle 57617

Moderatör tarafında düzenlendi:
normal süreç. korkmana gerek yok. benim ikinci kurulumda da aynısı olmuştu. diatomu görmeden tanktaki tüm kayalar fıstık yeşili olmuştu. amonyak ve nitritin sıfırlanmasını bekle. sonra yavaş yavaş canlı girişine başlayabilirsin. 

Merhaba arkadaslar. 25 Agustosta ilk kurulumunu yaptigim akvaryum icin ilk 15 gun aquaforest bio s bakteri kültürü kullandim sonrasinda 2 gunde bir reeflowers bakteri besini ekledim. Bakteri besinin 2. Gununde kayalarda ve kumda ufak boyutlu acik yesil olusumlar oldu. Suan yeşillikler cogaldi ama heryeri kaplamiyor. Diatom belirtisi olarak herhangi bir kahverengilik yok. Degerlerim soyle

Tuzluluk 1025

Isi 24°

Ph 8

Amonyak 0.50 mg

Nitrit 2 mg

Nitrat 10 mg

Amonyak seviyem 4 mg lerdeydi 2 gundur epey dustu nitrat artmaya basladi.aydinlatma olarak 6x39 t5 kullaniyorum bir sure once grolux olani aciyordum artık kullanmiyorum yesillenmeler ondan kaynakli olabilir. Benim kafama takilan diatom belirtisi olmadan tank dongusu normal bir sekilde ilerliyor bu normalmi gercekten?

Ekli dosyayı görüntüle 57617
Merhaba, bu zaten diatomun ta kendisii ? Bu zaten çoğalır sonra renk koyulasır, her yeri kaplarsa daha başarılı olur diye bir kural da yok bazı tanklarda bu seviyeden sonra geri çekilme başlayabilir, çoğalma durunca hatta kısmi azalma gözlemleme arasında %30 belki biraz daha fazla su değişimi yapabilirsiniz canlı eklemeden önce

Konu görüntüleyen kullanıcılar