Keşfet

Yeşil Montipora Ana Koloni -- Satılıktır

ozsarman

Yeni Üye
Ad Soyad
Özdemir Şarman
Merhaba,

Yemyeşil renkte , son derece problemsiz ve ölü dokusu olmayan Green Montipora ana koloni satılıktır.

Fiyat: 150 TL

Teslim Türü: Elden

Teslim Yeri: Elden (İstanbul - Beşiktaş - Darphane)

Orjinal Resmi:

IMG_4465.JPG

IMG_4484.JPG

Tam ortadaki:

IMG_4556.JPG

Saygılar,

Özdemir Şarman

Güncel

ölü dokusu olmayan demişsiniz ama resimle çelişiyo :)

Nerde ölü doku gördünüz acaba? Büyüme sürgünlerini söylemediğinizi umuyorum :)

Büyüme genelde bu şekilde oluyor azmi bey.

Montiporanın nasıl büyüdüğünü bilecek kadar çok var bende merak etmeyin :)

İlk resimde dibindeki bölgeleri görüyoruz ki siz gerçek halini daha net görüyosunuzdur.

Ha önemi yok ben istiyo olsam alırım yani bi negatif bişey değil aşırı sağlam bir canlı olduğu için problem olmaz ama "doku kaybı yok" diyip doku kaybı olan bi resim koymak mantıksız geldi

Özdemir sanırım arada kalıp daha az ışık aldığı için fotoğrafta kahverengi çıkan kısımları kastetmişler. Montipora digitatada ölü doku beyazlar,kahverengi kısımlar ölü demek değildir. Uçlardaki beyaz kısımlar ise yeni filizlerdir.

forumda herkes uzman olmuş sanırım :D , az ışık alan bölgelerin renklerini koyulaştırması normaldir.

dokusu ölmüş digitata böyle olur

498die_off.jpeg

Moderatör tarafında düzenlendi:
ben uzman değilim hiçbirşey bildiğimi iddia etmiyorum

ölü doku beyazlar dediğiniz gibi ve ilk resimde hayvanın dibinde beyazlama var.bu ölü doku değildir ne demek?

yani gözle görülen birşey olmasına rağmen neden savunmaya geçilip arkadaşınızı korursunuz aklım almıyo yani.nasıl bir mantıktır?

yorum yapmıyorum bilgi aktarmıyorum resimde gözükeni söylüyorum.

bu uzmanlıkla alakalı birşey değil dimi?

Tamam siz haklısınız ben uzmanlık taslıyorm bişe bildiğimi iddia ediyorum.

Aynı zamandada renk körüyüm.

Azmi Bey bu tavrı size yakıştıramadım. Ukalalık olmasın ama RTN falan yok canlıda. En dip kısımlar koyulaşabilir veya yapıştırıldıkları yerler ölebilir. Bunun doğal olduğunu bilecek kadar deneyimlisinizdir. Doku kaybı kaygısı diplerden ziyade daha üst kısımlarda olmalıdır. Aynı zamanda yoğun yapılı bir kolonide altlar ışık almadığı zaman ölebilir. Ama kolonide doku kaybı yoktur.

Osman Bey arkadaşım olabilir ama koruma yapacak bir kişi de değildir, forumu okursanız zaman zaman kafa göz birbirimize yazdığımızıda görebilirsiniz.

Zaten kimsenin kimsenin kayırma veya korumasına ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Ne sizin ne de benim. Ne de başkasının.

İlaveten sinirlenmeye gerek olduğunuda sanmıyorum.

İyi dileklerinizi bekliyorum.

Sanırım Azmi Bey buraları kastediyor.

NOT: üstteki dairedir..Alttaki yanlışlıkla yapılmıştır.

En altta kaldığı için diğer kısımlar gibi polyp ucu çıkmıyor ancak ölü değil resimden belli olmuyor, yani tamamen ölü mercan iskeleti değil. Polyp sayısı daha az ve renk yok ışıktan ve frag 'ın yapıştırıldığı zamandan kalma bir olay. Ama yinede doku kaybını kabul etmiyorum. Bu kadar yoğun dallı bir anaçta ışıksız kalan kısımlar renk kaybı yapabilirki genel durumu oldukça iyi.

Ama isteyen istediği şekilde düşünebilir.

Benim işaretlediğim yerin "Azmi Beyin doku kaybı olarak gördüğü yer" olduğunu tahmin ettiğim için yardım amacı ile gönderilmiştir.

Doku kaybı olup olmadığı resimden tam belli olmayabiliyor bazen.

Resimden canlının genel sağlık performansının iyi olduğu yeterince belli oluyor.

Yanlış anlama olmaması için belirtmek istedim.Talip olacak arkadaşlar gönül rahatlığı ile alabilir.

Deniz Bey, ben her zaman size karşı dediğimi tekrar yeniliyorum:

Sizin karakterinizi ve ticaret anlayisinizi her zaman takdir etmisimdir. Kendinize has bir uslubunuz var. Ama dogrusunuz. Bu guzel bir nokta.

Ben zaten size bir sey demedim. Yardimlariniz icin tesekkur ederim.

İyi niyetli oldugunuza zaten kesinlikle eminim. Aksini dusunmedim kesinlikle. Tekrar tesekkur ederimi, saolun.

Ben zaten yukardada belirttim ALICAK OLSAM DÜŞÜNMEM ALIRIM diye. Canlının durumu gayet iyi büyümesi renklenmesi. Tereddüt etmem dedim. Ama sizinde dediğiniz gibi yapıştırmadan olsun vesayireden olsun bi doku kaybı var dibinde ki önemli değil dediğim gibi ama var. Bende bunu gördüm ve doku kaybı yok dediğiniz için yazayım dedim.Amacım sataşmak yada baltalamak olsaydı ALACAK OLSAM DÜŞÜNMEM ALIRIM demezdim.

Onun haricinde sinirlendim evet çünkü arkadaş çıkıyo ve "forumda herkes uzman olmuş" tarzı bi aşşağılayıcı laf ediyo..Eğer uzmansa kendisi ki neyin ne olduğunu bildiğini biliyorum orda bana karşı saldırgan ve size karşı korumacı bi mesaj yazmazdı.

Neyse. Konuyu saptırmayayım daha fazla. Size iyi satışlar.

Azmi Bey doku kaybı demek sonradan ölen kısım demektir , bu mercanı bildiğim için yorum yapmıştım. Deniz Bey'in işaretlediği kısım , kayaya yapıştırıldığı kısımdır. Sonradan doku kaybı olmamıştır. Bu mercan ufak bir fragdan büyümemiş olduğundan yani direk ana koloniden bölünüp yapıştırılmış bir mercan olduğundan. O kısmı kapamaması normaldir.

Ben flaş parlamasından dolayı fotoğrafta mercanın orta kısımlarındaki daha açık renk görünen yerleri ölü olarak nitelediğinizi düşünüp yorum yapmıştım. İzninizle kendi yapıştırdıgım mercanın doku kaybı olup olmadıgınıda bir zahmet bileyim. Bu mercanı Özdemir Bey'e ben vermiştim. Kendisine verdikten sonra da gördüğüm kadarıyla hiç doku kaybı olmamış,aksine epeycede büyümüş !

Sonuçta sizde kabul ediyosunuz orda bi hasar olduğunu. Yapıştırırken yada naparken olursa olsun farketmez.sonuçta orda birşey var..benimde gözüme çarptı ki demekki yanlış çarpmamış. Ben yada alacak kimse yada bu topici okuyan kimse bilemez ordaki hasarın yapıştırmadan kaynaklandığını..Ve yine ben yada herhangi birisi(onu yapıştıran sizin dışınızda) onu gördüğünde ve topictede "doku kaybı yoktur" denildiğinde inanmaz yada bilmiyorsa kanar. Ha önemli değil zaten problemde değil hayvan gayet sağlıklı öncedende dediğim gibi tekrar diyorum alacak olsam alırım..ama demekki yorumum yanlış değilmiş MERCANI YAPIŞTIRAN BEN OLMADIĞIM için.

Demekki uzman olmak gerekmiyomuş sizin gibi yıllardır yapıp herşeyi bilen biri olmak gerekmiyomuş gözüken bir resim hakkında yorum yapmak için..Sizden çıkan bir mercanı ve satan kişiyi korumanızda doğal o yüzden ama kimseye çıkıpta "forumda herkes uzman olmuş arkadaş" tarzı kendini bu hobinin ilahı sanıp diğer yorum yapan herkesi aşşağılar tarzda konuşamassınız.

Bu konuda kapanmıştır burda benim için.

Arkadaşlar,

Şurda kaç kişiyiz bence gerek yok böyle tatsızlıklara, yanlış anlamalara.

SATILDI.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri