Keşfet

Yıldız ?

akinkaptan

Yeni Üye
Ad Soyad
AKIN TÜRKAY
Merhaba arkadaşlar sabahları Işık'ları açtığımızda Öncamda beli 50 60 tane bu yıldıza benzer canlılar oluyor bir süre sonra kayboluyorlar bunlardan nasıl kurtula bilirim teşekkürler.

Ekli dosyayı görüntüle 42348

img%5D%5Bimg%5D
Merhaba arkadaşlar sabahları Işık'ları açtığımızda Öncamda beli 50 60 tane bu yıldıza benzer canlılar oluyor bir süre sonra kayboluyorlar bunlardan nasıl kurtula bilirim teşekkürler.
img%5D%5Bimg%5D
>%0A<a%20%20href=
http://www.resifbolgesi.com/forum/uploads/monthly_2017_01/image.thumb.jpg.7989bc317c2cddce205acd11f1159770.jpg' alt='image.thumb.jpg.7989bc317c2cddce205acd11f1159770.jpg'&gt;
Bunlarda kurtulma, bunlar veli nimet.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu Canlılar Asteria Yıldız. Bazen zoalara dadanabilirler.

Kurtulmak için harlequin shrimp almalısınız.

Metin beyin dediği gibi asternia yıldız yalnız baya boylanmış bu boya gelene kadar mutlaka üremiştir çok çabuk bölünerek üreyen canlıdır coralin alg yosunlar ve poliplerle beslenir harlequin bulmak oldukça zor bulunsa bile bunları tükettikten sonra aç kalıp ölebilir en iyisi gördükçe cımbızla alıp tanktan çıkarmaktır

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

aynen zoaları yiyorlar benim çok zoam olduğu için gördükçe elimle çıkartıyordum şu an aylardan sonra 1 tane daha gördüm, ama bulursanız  harlequin  atın çok güzel bir karidestir ancak arkadaşların dediği gibi bitince ne yaparsınız onu bilemem,

veya harlequin karidesi olan hobicilere bu yıldızları toplayıp verebilirsiniz

iyi günler 

filefish almıştım aiptasia için tamamını yiyip bitirdi ve tankımda sizin gibi asterina yıldızı doluydu onları yemeye başladı şimdi tek tük kaldılar 

Harlequin karides çok hızlı bitiriyor Asterina'ları. Gerçekten devasa bir akvaryumunuz ve çok fazla Asterina popülasyonu yoksa almanızı önermem çünkü yalnızca denizyıldızıyla besleniyorlar. 

Asterina'ların birçok türü var, bazıları mercanlarla beslenirken bazıları tamamen resif uyumlu. Mercanlarla beslenenler genelde koyu renk oluyor (gri ya da kahverengi). Sizinkiler fotoğraftan görüldüğü kadarıyla tamamen beyaz. Beyaz olanların genelde akvaryumdaki canlılara bir zararı yok, o nedenle mercanlara dadandıklarını gözlemlemediyseniz akvaryumdan çıkarmanıza gerek yok. 

Ben, filefish in asterina yıldızı yemesi olayına takıldım...

bir ara besledim ama böyle bir durum dikkatimi çekmedi, gerçekten yiyorlar mı acaba?

Bir de Selim, fotoda yıldızların altı gözüküyor, üstten bakınca koyu renk olsa da alttan hepsi açık renk değil mi bunlar?

senin bahsettiğin tür asterinaların alt kısımları da mı koyu renk oluyor?

Bende bizzat tecrübe etmedim fakat petshoplarda bile dükkanın bir harlequini oluyor onu tank tank gezdirip bunları toplatıyorlar. Hatta onu satmıyorlar bunlarla mücadele etmek için çünkü artınca sorun çıkabiliyor sanırsam :)  O canlı kesin çözüm olur sanırım. 

Bu arada harlequin bu canlıdan başka birşey yemez mi yani bunların bol olmadığı bir tankta ölür mü ? mandarin gibi yani belli bir yemi ve kolay beslenme tarzı yokmu acaba ? Diğer karidesler gibi aç kaldıkça yaşamak için yemez mi diğer çeşit şeyleri.. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Asterinaların açık mavi renkte olup büyük boylara ulaşanları aiptasia bile yiyor.

Bence bu açıdan çok faydalı bir canlı.

Ama bu söylediklerim sadece maviler için geçerli.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar