Keşfet

Yine bubble alg sorunu, en etkin yöntem nedir

sedat.ayaz

Yeni Üye
Ad Soyad
Sedat Ayaz
Arkadaşlar bubble alg yüzünden önceki tankımı bozdum. 3bucuk aylık yeni tankımda yine bu laneti görüyorum. Şimdilik gördüğüm birkaç tane balondan ibaret ama bir şekilde çoğalmadan bu sorundan kurtulma yolu var mıdır ? Önerilerinizi ihtiyacım var

Arkadaşlar bubble alg yüzünden önceki tankımı bozdum. 3bucuk aylık yeni tankımda yine bu laneti görüyorum. Şimdilik gördüğüm birkaç tane balondan ibaret ama bir şekilde çoğalmadan bu sorundan kurtulma yolu var mıdır ? Önerilerinizi ihtiyacım var
 Bubble Alg olduğuna emin misiniz?

Merhabalar;

Kesinlikle eminim bir kez başıma geldi çünkü. Yeşil parlak baloncuklar?

Emerald crab önerisi var bence vakit kaybetmeden bir tane tedarik edeyim ancak. Tank kapasitesi küçük olduğu için atık yükünü düşünmem gerekiyor.daha fazla canlı girmeden sistemi oturtup mercan ekleme planlarım vardı. Ta ki bubble alg leri görene kadar?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kayada ise kayayı çıkartın patlatmadan temizleyin. Ben tek tük görünce Şırınga ile kaynar su püskürtüyorum hızlıca bubble'ın üstüne 3-4 kere. Ertesi güne beyazlamış oluyorlar.

Bu işlemi tankın içinde iken mi yapıyorsunuz yoksa kayayı çıkartarak mi yapıyorsunuz ?

Çıkartıp yaparsanız daha iyi olur. Bazen çıkartıyorum, kaya büyük olursa akvaryumun içinde yapıyorum. Akvaryumun içinde yapacaksanız şırınga ile yakından iyi hedef alın ve suyu çok hızlı sıkın yoksa ısısı baya düşer suyun hedefe varmadan. Aynı işlemi 3-4 defa tekrarlamak gerekiyor.

Onur bey çok teşekkür ediyorum ben tankın içerisindeki kayaların yerini değiştirme yada çıkarma işlemini çok uygun bulmuyorum o yüzden içinde iken bu uygulamayı deneyeceğim. Gerçi kayaların üzerinde 2 tane görmüştüm birkaç gün önce şu anda 1 tanesi yok kopmuş ta olabilir tang de yemiş olabilir biraz daha bekleyip kötüye giderse kaynar su metodunu uygulayacağım

Sedat bey bende de vardı en iyi yöbtem dokunmamak dokundukça çoğalıyor  dokunmadığınız takdirde zamanla sönüp gidiyor ama illada temizlemek istiyorum diyorsanız ısrarla foxface (tikiburun) ekleyim tertemiz ediyor 

Konu görüntüleyen kullanıcılar