Keşfet

Yoğuşmalı Kombi Suyu

levendt1

Yeni Üye
Katılım
27 Haz 2012
Mesajlar
79
Tepkime puanı
3
Puanları
0
Ad Soyad
Levend TURGAY
4 yıllık akvaryumu kurulum dahil 4 yıldır Aura Cebilon su arıtmadan ( evde içtiğimiz ) su ekleyerek sürdürüyordum. 2 aydır da yoğuşmalı kombiden sızan suyu kullanıyorum. 

Bu konuda bir başlık göremedim ama yaptığım testlerde su iyi çıktı, akvaryumda da bir tepki oluşmadı. Günde 4 litre civarı çıkıyor. Aşağı yukarı bu suyun oluşum şeklini biliyorum, toz gibi mekanik kirleticiler haricinde bir derdi yok gibi. 

Bu konuda deneyimi olan var mı?

 
Daha önce çok konuşuldu böyle şeyler, yapılabilecek en yanlış iş...

 
teknik olarak açıklandıysa link paylaşabilir misiniz?

Nedense sonuç bulunamıyor.

 
Böyle üç kuruşluk işler yaparsanız sonrasında 1000 kat zarara girersiniz. Kombi suyu, çamaşır kurutma makinesi suyu vb. asla kullanılmaz, yağlı-pis sulardır bunlar. Akvaryuma konacak en iyi su, filtreleri düzenli değişen ve son aşaması mixbed reçine olan bir RO cihazından arıtılmış = kalibresi OK bir TDS metre ile 0 gördüğünüz RO sudur...

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Levent bey tuzlu su akvaryumu icin 0 tds su tavsiye edilir. Varsa bi tds metreniz olcum yaparak sonucu paylasin lutfen bende merak ettim. Yalniz tds degeri ne kadar yuksek cikarsa akvaryuma o kadar belirsiz element giriceksiniz demektir. Dilerseniz bahsettiginiz suyla fosfat, slikat, nitrat tesletleri de uygulayip sonuclarini paylasin.


Huzur dogadadir!

 
Çok cesurca bir hareket. Ben şahsen akvaryumuma 1 damlasını bile damlatmam. Cesaretinize hayran kaldım. 

 


Kombi Yoğuşma Suyu Zararlı Mı?


Doğalgazın yanması ile oluşan bu su buharının yoğuşması, yani sıvı hale tekrar su forma dönmesi ile içerisindeki ısıyı eşanjöre vermesi temel prensiptir. İşte burada yoğuşarak su hale gelen doğalgaz buharı, kombinin yoğuşma suyu çıkışından aşağıya akar.

Fakat burada dikkat edilmesi gereken nokta bu yoğuşma suyu içerdiği nitrooksitler nedeniyle sağlığa zararlıdır. bunun bir gidere verilmesi gerekir. balkona akması yada dışarıya akması hem bizim hemde özellikle bu suyla temas edebilecekler için risk taşımaktadır.
Yoğuşma suyunda doğalgazın yanması sonucunda oluşan N2'un oksitlenmesi sonucu nitrikasit oluşuyor. Bu suyu kanalizasyon gideri dışında bir yere dren etmenize izin vermiyor İGDAŞ. Bahçeye dökülen yağmur giderine veremiyorsunuz mesela bu suyu. Zira nitrik asit zehirli bir maddedir. Bununla beraber şöyle bir bilgi de buldum;

Bazı magnezyum-aliminyum-silisyum içeren bacalar bunu nötralize ederler böylece kondens suyu hiçbir işleme tutulmadan gidere verilebilir.
Akvaryuma eklemek hiç iyi bir fikir değil bu suyu.

Saygılarımla..

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst