Keşfet

Yosun problemi

smnrgn

Yeni Üye
Resimde görüldüğü gibi kayalarda tahminim gün ışığı almasından kaynaklı yosun oluştu. Gün ışığını kestim ama bir değişiklik olmadı. Böyle birşeyle karşılaşanlar varsa yardımlarınızı bekliyorum

Ekli dosyayı görüntüle 53058

Resimde görüldüğü gibi kayalarda tahminim gün ışığı almasından kaynaklı yosun oluştu. Gün ışığını kestim ama bir değişiklik olmadı. Böyle birşeyle karşılaşanlar varsa yardımlarınızı bekliyorum
Test yaptinizmi gun isigiyla bir ilgisi yok bu hale gelmesinin

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

En son çıkan değerde sıcalıklık 24c ve tuzluluk 1.022 çıktı. Tuzluluğun bu şekilde hızlı değişimini anlayamadım zaten. Yavaş yavaş onu 1.025e çıkartıyorum. 

En son çıkan değerde sıcalıklık 24c ve tuzluluk 1.022 çıktı. Tuzluluğun bu şekilde hızlı değişimini anlayamadım zaten. Yavaş yavaş onu 1.025e çıkartıyorum. 
Fosfat nitrat testi gibi testleri yapmanız gerekiyor. Hatta cok daha fazla ama  en azından bunlar olmalı 

En son çıkan değerler

no3 -0

ca - 440

kh- 7,7

mg-1350

Akıntınız ne durumda? Sanki çok zayıf gibi.

Yosun probleminin tek nedeni nitrat ve fosfat değildir organik atık birikmesi de olabilir dipten su çekerek su değişimi yapmanız gerekir Ayrıca tortu birikmesini engellemek için akıntının da doğru konumlandırarak kuvvetlendirilmesi gerek

son zamanlarda eklediğiniz bir katkı var mı ?

trace elementler, azınlık elementlerdir, ağır metaller aynı şekilde ,binde 1 , milyonda bir gibi oranda suda bulunur...

ağır metal ve trace element içeren katkıları biraz fazla veya biraz sıkça eklersek, oranı yükselir, yosunlar da bunları kullanır...

aynı etkiler, musluk suyunda da görülür, musluktan akan suyu tanka ekleyince ağır metal oranı yükselir, yine yosunlar oluşur...

fosfat nitrat olmasa da, ağır metal veya trace element fazlası varsa bolca makro yosun görebilirsiniz...

Konu görüntüleyen kullanıcılar