Keşfet

Yosun sorunu

hakanesmer

Yeni Üye
Ad Soyad
Hakan
Merhabalar sakal yosunu değil cynoda değil fakat bu neden kaynaklıdır fosfat 0 silikatı bilmiyorum aydınlatma aqua reef pro 3 ve gün simülasyonunu kullanıyorum hemde kısık şekilde neden kaynaklanır

Ekli dosyayı görüntüle 51372

Ekli dosyayı görüntüle 51373

Ekli dosyayı görüntüle 51374

Birde ilk resimdeki zoamın tek tük açmadığını görmüşsünüzdür çıkaramadığım bi tüylü yengeç var yakalayamadım ondan kaynaklımıdır yoksa başka bir sebepmi

Moderatör tarafında düzenlendi:
bu sanki sakal yosununa benziyor ama ? 

Banada öyle geldi ama mercan üstlerini kaplamıyor ve hızlı çoğalmıyor yavaş ilerliyor fosfat 0 nerdeyse ama yinede devam ediyor tang olmamasından olabilirmi acaba diye düşünüyorum.Faydası olumu acaba.

Fosfat olmasa da, fazla eklenen trace elementler veya RO cihazında sorun varsa musluk suyundan kaçan ağır metaller de yosuna sebep olabilir...

Amino asit aynı şekilde fazla gelirse yosuna sebep olabilir...

Bu tip yosunları tankınızdaki alg eater goby nin yemesi lazım...

Sudan yosunu besleyecek maddeleri almak için (ağır metaller varsa veya fazla besin veya trace element fazlası) aktif karbon kullanabilirsiniz...

Aydınlatmanız hakkında bilgim yok yorum yapamayacağım, t5 olsa lambalarınız eski ise değiştirin derdim...

Son olarak bir de kalsiyum değerinizi ölçün, çok düştüyse yosun gelişimi daha rahat olabiliyor...

aynı sıkıntı bendede mevcut, tuzu tropic marin kullanıyordum, reeflowersa geçtim sorun başladı. şuan kipa su kullanıyorum tuz değişikliği yaptım probio tuz kullandım bakalım ne gibi eğişiklik olacak.

Fosfat olmasa da, fazla eklenen trace elementler veya RO cihazında sorun varsa musluk suyundan kaçan ağır metaller de yosuna sebep olabilir...

Amino asit aynı şekilde fazla gelirse yosuna sebep olabilir...

Bu tip yosunları tankınızdaki alg eater goby nin yemesi lazım...

Sudan yosunu besleyecek maddeleri almak için (ağır metaller varsa veya fazla besin veya trace element fazlası) aktif karbon kullanabilirsiniz...

Aydınlatmanız hakkında bilgim yok yorum yapamayacağım, t5 olsa lambalarınız eski ise değiştirin derdim...

Son olarak bir de kalsiyum değerinizi ölçün, çok düştüyse yosun gelişimi daha rahat olabiliyor...
Aydınlatma için de ben yorum yapmak isterim. Mevcut ayarlarınız nedir ? Burada ayarlarınızın ekran görüntüsünü gönderebilir misiniz ya da ışıkların başlangıç çıkış ve kapanış zaman dilimlerini ?

Aydınlatma için de ben yorum yapmak isterim. Mevcut ayarlarınız nedir ? Burada ayarlarınızın ekran görüntüsünü gönderebilir misiniz ya da ışıkların başlangıç çıkış ve kapanış zaman dilimlerini ?
İlginiz için teşekkürler tabiki paylaşayım aquareef pro 3 aydınlatmam

Ama clownfish kullanıcı isimli arkadaşın dediği gibi Ro cihazınla alakalı olabilirmi o aklıma geldi su değişikliğinden sonra artış gözlemledim ,tuzdan olcağını sanmıyorum redsea coral pro kullanıyorum hiç değiştirmedim.calsiyum 2 gün önceki ölçümümde 450-500 ppm arasında çıkmıştı

test salifert katkı aquaforest bio s kullanıyorum ona yem olarakta Npro kullanıyorum acaba bakteri kültürünü gereğinden fazlamı giriyorum .

Ekli dosyayı görüntüle 51427

Bende maalesef renk körlüğü var tam seçemedim. Akvaryumun ebatları da çok önemli tabi ki ama tavsiye edebileceğim değerler aşağıdaki gibidir. Akvaryum ebatlarına göre değişir. Ben en iyi değeri kendi akvaryumumda bu şekilde yakaladım ve yosun sorunumu zamanında çözmüştüm. 

Ro da yosunu gerçekten tetikler ona da önlem almak lazım. Katkı girişi fazlaysa oda etkiler diye düşünüyorum.

Bende sizin gibiyken suyumdan ve akıntıdan emin olduğum için direkt ışık ayarlarıyla oynama yapmıştım sorunu o şekilde çözmüştüm.

Fikir vermesi açısından 80x80x55 ölçülerindeki akvaryumumda Aqua Reef Pro 3 ayarlarımı sizle paylaşıyorum. Beslediğim canlılar soft ve lps. Sert mercanlardan sadece plate var.

Kırmızı : %3 

Açılış : 16.00 Çıkış : 16.30 İniş : 20.30 Kapanış : 21.00

Yeşil : %3 

Açılış : 16.00 Çıkış : 16.30 İniş : 20.30 Kapanış : 21.00

Rolay Blue : %100 

Açılış : 15.00 Çıkış : 16.30 İniş : 22.30 Kapanış : 23.50

Blue : %100 

Açılış : 15.00 Çıkış : 16.30 İniş : 22.30 Kapanış : 23.30

White : %40 

Açılış : 16.00 Çıkış : 17.30 İniş : 21.30 Kapanış : 22.20

D.White : %30 

Açılış : 16.00 Çıkış : 17.30 İniş : 20.30 Kapanış : 22.00

UV : %40 

Açılış : 16.00 Çıkış : 17.15 İniş : 21.30 Kapanış : 23.00

Moon : %1

Açılış : 23.50 Kapanış : 05.00

Bu aşamada deneyip zamanla duruma göre arttırmanızı tavsiye ederim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Su değerlerimde sıkıntı yok Nitrat 0-Fosfat salifert olduğu için bilemedim fosfat salifertte pek iyi ölçmeyebilir diyenler oldu bilemedim 

Ama şöyle bi son durum var 2 adet tang ekleyince yosunlarda gözle görülür bir azalma oldu desem yeridir.Yosunlarda hızla ilerlemiyordu sanırım tang sorunumu çözecek gibi.İlk kurulumu damacan su ile yapmıştım sıkıntı ordan geliyo olabilir die düşünüyorum.

tang ekleyince sorunum çözüldü.temizlediler.Herkese teşekkürler.

Konu görüntüleyen kullanıcılar