Keşfet

Yüksek KH sorunu (13,7)

Bruno

Yeni Üye
Ad Soyad
Sedat
Yaklaşık bir yadır KH seviyem 13 lerde geziyor düzenli su değişimleri (%10 %20 ) ile düşüremedim. Bununla ilgili gerek forumu gerekse başka mecralarda yığınla araştırma yapmama ragmen herhangi bir çözüm yolu  bulamadım. Mercanlarım bir hayli keyifsiz (hammer'lar özellikle). 2 farklı salifert test ile testin doğrulunu teyit ettim. hazırladığım tuzlu sulardaki kh değerleri 8.1 çıkıyor. tuz ölçerimi kalibre ettim. yaklaşık 1 aydır balık yemi dışında herhangi bir katkı girmedim sadece 1200 olan magnezyumu 1350 ye çıkardım. 

Çözüm adına %50 su değişimi yapmayı düşünüyorum fakat akvaryumun dengesini heptan alt üst etme kaygısı var. sizler ne tavsiye edersiniz değerli görüşlerinizi bekliyorum 

Dost Selamlarımla

Tuzluluk 1024

CA 430

magnezyum 1350

nitrit 0 

nitrat 20

sıcaklık 25

ph 7,8

su değişimi yapıyor musunuz? ne marka tuz ile? tam karışmadan tuzda 8.1 çıkması  yanıltabilir markanın kendi değerlerini kontrol edin. %50 su değişimi tuzluluk ve sıcaklık ayarlarsanız porblem olmaz ama birden kh değişimi zararlı olabilir. önce %30 bir iki gün sonra %30 değiştirin derim

su değişimi yapıyor musunuz? ne marka tuz ile? tam karışmadan tuzda 8.1 çıkması  yanıltabilir markanın kendi değerlerini kontrol edin. %50 su değişimi tuzluluk ve sıcaklık ayarlarsanız porblem olmaz ama birden kh değişimi zararlı olabilir. önce %30 bir iki gün sonra %30 değiştirin derim
Aksatmadan Max 2 haftada 38 lt su değişimi yapıyorum. Tankım 350lt.  Aquaforest reef salt tuz kullanıyorum. Dediğiniz mantıklı aslında 1  hafta arayla %30 su değişimi daha sağlıklı olacaktır. 

Bende aynı şeyi yaşadım. Kullandığım tuz sizinkiyle aynı. Bütün katlıları kesip düzenli su değişimleri ile düşürdüm. Mercan kaybım oldu mu? Malesef evet

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Konu görüntüleyen kullanıcılar