Cyberx26
Yeni Üye
- Ad Soyad
- Barış Akın ÖN
Arkadaşlar merhaba 5 aylık tankımda uzun zamandır tuzluluk 1025, ca 400 mg 1350 gidiyordu. Kh ise 6,4 ile 7.7 arasında çıkıyordu. Arasıra reflwers kh blend takviyesi yapıyordum. Kurulumu red sea coral pro ile yaptım, haftalık yüzde 10 değişikliği yine aynı tuzla yapıyorum. Tatilden dönüşte tuzum bitmiş olduğu için akvaryumcudan açık olarak reflwers Caledonia Reef Salt aldım. Geçen hafta yüzde 10 su değişikliğini bu tuzla yaptım. Normalde her hafta test yaparım fakat uzun zamandır stabil gittiği için geçen hafta test yapmaya üşendim. Dün yine yüzde 10 değişikliğimi reflwers ile yaptım. Bu sabah yaptığım testte göre tuzluluk 1025, MG 1500, CA 480 çıktı. Kh ise 7.7 çıkıyor. testleri 2 kez tekrarladım. Sizce mg ve ca neden bu kadar yükselmiş olabilir ? yaptığım tek değişklik tuz oldu, ondada 2 hafta toplam yüzde 20 su değiştirildi. Bu arada tatile gitmeden önce 5 gün kadar reflwers carolin alg accelator kullanmıştım. Aslında kayalarımda carolin alg başlamıştı bunu ne diye kullandım bende bilmiyorum
Değerlerin neden yükselmiş olabilceğini şöyle bir düşündüm, son aldığım tuz bozuk olabilir, testler salifert son kullanma tarihi 2017 ama bozulmuş olabilir. coralin alg accelator su değerlerini bozmuş olabilir, refractometre bozulmuş olabilir ama 2 farklı refractometre ile ölçtüm.
Tankım yeni olduğu için çok fazla canlı yok olanlar brain coral, hammer coral, torch coral, kırmızı ve yeşil mushroom, glov polip , leather, kırmızı ve yeşil 2 adet plate frag, setosa frag, confusa frag var. Bu değerler canlılarıma zarar verir mi ? Düşürmem gerekiyorsa bunu nasıl yaparım ? Yoksa kendi haline mi bırakıyım ?
Değerlerin neden yükselmiş olabilceğini şöyle bir düşündüm, son aldığım tuz bozuk olabilir, testler salifert son kullanma tarihi 2017 ama bozulmuş olabilir. coralin alg accelator su değerlerini bozmuş olabilir, refractometre bozulmuş olabilir ama 2 farklı refractometre ile ölçtüm.
Tankım yeni olduğu için çok fazla canlı yok olanlar brain coral, hammer coral, torch coral, kırmızı ve yeşil mushroom, glov polip , leather, kırmızı ve yeşil 2 adet plate frag, setosa frag, confusa frag var. Bu değerler canlılarıma zarar verir mi ? Düşürmem gerekiyorsa bunu nasıl yaparım ? Yoksa kendi haline mi bırakıyım ?