Keşfet

Yumuşak mercanlar için katkı tavsiye

icaydogan

Yeni Üye
Ad Soyad
İsmail
Merhabalar,

Tankımda çok fazla mercan yok aslında ; zoa, star polyp, xenia mevcut. Zoa ve xenia ların açmaları güzel , star polyp renklerinde sıkıntı yok ama bir türlü tam açmasını sağlayamadım. Şu ana kadar hiç katkı kullanmadım.Su değerlerimde (nitrit, nitrat,amonyak) bir problem yok (fosfatı bilmiyorum testim yok) tuz olarak aquareef kullanıyorum değerleri aşağıdaki gibi.Su değişimi çok yoğun olmadıkça en geç 2 haftada 1 yapıyorum %15 olarak. Aydınlatma aquareef x50 tank (65x50x45h). Star polyp tam açması ve mercanların gelişimi ve çoğalması için kullandığınız ve tavsiye edebileceğiniz katkılar nelerdir? Piyasada trace element ve iodine gibi ürünler mevcut ama üstün körü alıp kullanmak istemedim. KH ölçtüm az önce 8.9 çıktı.

Cl ? 19000-19500 mg/l

Na ? 10500-10600 mg/l

Mg ? 1300-1380 mg/l

S ? 840-890 mg/l

Ca ? 410-440 mg/l

K ? 380-400 mg/l

F ? 1,2-1,3 mg/l

Fe ? 0,08-0,09 mg/l

Sr ? 7-9 mg/l

dKH ? 7,4-8,2

pH ? 7,8-8,2

Moderatör tarafında düzenlendi:
testlerde hata yoksa elinizdeki mercanların sadece haftalık su değişimiyle gelişim gösterip ve tam da açması lazım

akvaryum kaç aylık acaba suyun oturmamış olması mümkün müdür , kh bende 7.7 de sabit ve star polyp özellikle hızla yayılıyor

bu tür basit mercanlarla devam edecekseniz katkı kullanmanıza bile gerek kalmaz ama mercan besini olarak zeochem reef chocolate kullanıp memnun kalan çok kişi var forumda

testlerde hata yoksa elinizdeki mercanların sadece haftalık su değişimiyle gelişim gösterip ve tam da açması lazım

akvaryum kaç aylık acaba suyun oturmamış olması mümkün müdür , kh bende 7.7 de sabit ve star polyp özellikle hızla yayılıyor

bu tür basit mercanlarla devam edecekseniz katkı kullanmanıza bile gerek kalmaz ama mercan besini olarak zeochem reef chocolate kullanıp memnun kalan çok kişi var forumda
Akvaryumum 7 aylık . mercanlar da en az 3-4 aydır akvaryumda. KH Test olarak salifert kullanıyorum. Star polyp 2 tane var küçük frag olan çok güzel açıyor ancak büyük olan yarım yamalak açıyor. Zoa ve xenia larda çok güzel açıyorlar ancak xenia dışında çoğalan mercan yok.

yerini sık değiştirmeyin, bendeki yerini beğenene kadar (sabit durdu farklı yer denemedim) 2 hafta hiç açmadı, sonraki ay yarım yamalak uzayıp kısalıyordu şimdi önüne geçemiyorum

ben de xenia yaşatamıyorum ve mesela mushroomlar çoğalmıyor hele ki hairy mushroom dan beş büyük kafa hiç problem yokken öldü bir tanesi çılgınlar gibi açıyor, ricordelar tavşan gibi çoğalıyor milka deneyim dedim en hızlı  büyüyen en sağlıklı şu an o.  yani özetle birinin çok sevdiği değerleri diğer mercanlar benimsemeyebiliyor. nano akvaryumda zaten değer sabitlemek zor iş bence değerlerinizi sabit tutmaya bakın, deneme katkı girerek sağlıklı olan mercanları da küstürmeyin 

yerini sık değiştirmeyin, bendeki yerini beğenene kadar (sabit durdu farklı yer denemedim) 2 hafta hiç açmadı, sonraki ay yarım yamalak uzayıp kısalıyordu şimdi önüne geçemiyorum

ben de xenia yaşatamıyorum ve mesela mushroomlar çoğalmıyor hele ki hairy mushroom dan beş büyük kafa hiç problem yokken öldü bir tanesi çılgınlar gibi açıyor, ricordelar tavşan gibi çoğalıyor milka deneyim dedim en hızlı  büyüyen en sağlıklı şu an o.  yani özetle birinin çok sevdiği değerleri diğer mercanlar benimsemeyebiliyor. nano akvaryumda zaten değer sabitlemek zor iş bence değerlerinizi sabit tutmaya bakın, deneme katkı girerek sağlıklı olan mercanları da küstürmeyin 
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim Osman Bey. star polyp mercanın yerini değiştirmedim.Işık şiddeti ve akıntı konumu olarak problem olduğunu düşünmüyorum çünkü diğer mercanlar hallerinden memnun güzel açıyorlar.(bölünüp çoğalma dışında) Aldığım ilk 1-2 hafta çok güzel açıyordu sonradan eski formunu kaybetti.Dediğiniz gibi her mercan aynı değerde mutlu olamayabiliyor sanırım.

Akıntı sorunun olabilir mi? Sanki dallar sabit gibi geldi bana :)  küçük olanda iyi akıntı var ve açmış, diğerleri sanki yerini beğenmemiş gibi

görünürde bir sıkıntısı yok renkleri güzel üzerine biraz akıntı gelse iyi olur sanki

Dün akşam yerini değiştirdim.xenialarin karşısındaki kayanın üzerine yükseğe yerlestirdim.beklemedeyim?

Star polip akıntıyı seven bir canlı tankta ona göre konumlandırın. xenia tam tersi güçlü akıntıyı sevmez. Nitrrat ve fosfatınız okunur seviyede olsun

Moderatör tarafında düzenlendi:
+1 

star polip , akıntı ve ışığı sever, nitrat ve fosfatı da sever , kh ın yüksek olması da açmasını kolaylaştırır( tabi aniden veya aşırı yükseltmek daha beter kapattırabilir, diğer canlılarda da sorun olur). 

Kapanma sebepleri, tuzluluk yükselince veya kalsiyum normalden yüksek olunca poliplerini kapatıyorlar, sanırım yüksek tuzda insanın gözlerinin yanması gibi bir durum...bir de deri değişimi esnasında , tabi akıntı güçlü olursa bu durumda da kapalı kalmıyor hemen toparlar...kh düşünce de kapatması muhtemel...

salifert test ile 9,5-10,5 dkh arasında tutsanız iyi olur...

xenia nitrat sever...

Konu görüntüleyen kullanıcılar