Keşfet

Zeochem liquid phos hk.

burberrysboy

Yeni Üye
Ad Soyad
umut
Oncelikle merhabalar benim yasadigim tarzda fosfat problemi olan arkadaslara belki yardimci olur maksadiyla deneyimlerimi paylasmak adina urunu yazmaya karar verdim biraz ihmalim sonucu 1.5 yil once alip kullanmaya basladigim ro cihazimin cikis tds si 15 olmustu farkettigimde isisten gecmisti haliyle ne kadar suredir o halde kullandim Allah biliyor, bundan 4 ay once nano tankimdan yeni 300 lt lik tankima transfer yaptik,ve guvendigim birinden sumpinda bekleyen 10 kg kadar canli kayasini alip tankima ekledim,isikla birlikte hafif bir diatom basladi ve sonrasinda minik yosunlasmalar,normaldir dedim uzerinde durmadim,nasil olsa turbo sanailler ve counchlarim var 1 naso 1 yellow 1 de algeater im var dedim dedigim gibi de tirtiklaya tirtiklaya belli bir oranda tuttular sonra bir montipora fragimin dibinde cyano basladi su degisimlerinde sifonladim gene geri geldi elime aldim bir dis fircasi cyanolu bolgeleri iyice kazidim kirip attim gene geri geldi o zamana kadar fosfattan suphelenmedim cunku sumpta rowa donuyordu guveniyordum bi sekilde testlerimin tumu salifert testlerimde de bi anormallik gormuyordum (inanin bana o fosfat skalasindaki renkleri ayirt edebilmek insan gozunun hassasiyetini asiyor) bir sure sonra milwuake nin colorimeter denen test cihazindan satin aldim iste olcumlerden sonra bir gercek ortaya cikti fosfatimi ben salifertle 0.03 okurken meger gercekte olan 0.70 gibi bi degerdi bunun yaninda nitratim 5-10 arasi bir degerde gezer ps min performansindan memnunum canli yukumude abartmadim gunde 2 defa yemler tabana inmeden tuketilecek miktarda yemleme yapiyorum hal boyle olunca once nanodan sisteme dahil ettigim eski kayalarim fosfatmi kusuyor acaba dedim sonra tds geldi aklima tds metreyle yaptigim olcumde 14 15 cikinca sanirim kaynagi bulduk dedim bazi arkadaslar 20 ye kadar yolu var desede buna katilmiyorum sistemimde fosfati ve nitrati uzak tutmasi icin hem reaktorum hemde refigium um mevcut tds nin onemini bu vesileyle tekrar animsatmak isterim ilk once bilindik yontemlere basvurdum mercan besini ve aminoasit bakteri besini vs herseyi kestim 2 tup biodigest kirdim 3 gun sonra fosfatim 0.19 a dusmustu ama bana yeterli gelmedi fosfatim 0.03 0.05 arasi olurdu baska urunlerini de kullandigim zeochem in hizli fosfat dusurucusu olan liquid phos urununden demeye karar verdim 100 ltrede 5ml 0.1 dususe yardimci olur deniyirdu dun urunu aldim kullandim tankim 300 litreden biraz fazla ben 15 ml yi gecmedim sonucta. Son olcumum 0.15 ti sifirlamak istemiyordum,urunu kullandiktan 6 saat sonra yaptigim test sonucu 0.04 benim derdime deva oldu umarim derdi olan arkadasim varsa onunda derdine deva olur bu arada ro cihazi icin on filtre takimi ve recinesinin siparisini verdim ro cihazlarini da gozden kacirmayin diyerek yazimi sonlandiriyorum herkese keyifli hobiler dilerim.
fb1c351c5a79c4d48b4dc8f15bfc1be9.jpg
754fcf0dac8c6d19eb4b812cc07edd63.jpg
42ef938512e8f6b1e4805c0e21c8f873.jpg

LG-H990 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Umut Bey bir sorum olacak, tds'nin yuksek cikmasinin nedeni eskimis membran miydi? Cunku bildigim kadarila silikat recinesinin eskimesi fosfata neden olmaz, sadece tds yukek gozukur. Yani tds'nin yuksek olmasi normalde ro suyunda fosfat oldugunu gosteren bir durum mudur? Sahsen uzun zamandir silikat recinesini degistirmedim tankta herhangi bir yosunlanma vs olmadigi icin ve tds cikisim 15. 

Utku Bey ben portatif 5 filtreli ro cihazlarından kullanıyordum silikat recinesi dısında membran harici ön 3 filtreyide değiştirdim 2 sisediment 1si karbon ayrıca reçine bölümünü yeniledim sadece membran değişmedi.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben de suphelenip kontol ettim Hanna ile, RO cikisi sifir fosfat veriyor TDS 25 olmasina ragmen. Genel olarak filtreler degismez ise fosfat sorunu oluyor, ama filtrelerin ne zaman degismesi gerektigini sadece TDS'ye bakip karar vermemek gerekir,  TDS sifir olsa da bence yilda bir kere degitirmek gerekiyor.

sizinki nasıl bir model ro cihazı bilmiyorum Utku bey benim ki portatif hacim olarak oldukça küçük mesela tezgah altı modeller var onların ebatları daha büyük doğal olarak filtre membranları da büyük sanırım onlar 1 yıl giderse bendekiler 9 ayda gider değiştirmem gerekir diye düşünüyorum haftada 20 lt su değişiminden ayda 80 litre ro dan su değişimi için su çekiyorum,su tamamlamam 20 litre kışın 1 hafta gidiyor yazın ne kadar sürer bilmiyorum bunların belli bir saat kullanım ömürleri vardır illa ki sonuçta ben benimkini 1.5 yıldır kullanıyordum kullanım ömrünü epeyce geçmiştim sanırım sadece silikat reçinesini değiştirerek çözülecek problem değildi.

Konu görüntüleyen kullanıcılar