burberrysboy
Yeni Üye
- Ad Soyad
- umut
Oncelikle merhabalar benim yasadigim tarzda fosfat problemi olan arkadaslara belki yardimci olur maksadiyla deneyimlerimi paylasmak adina urunu yazmaya karar verdim biraz ihmalim sonucu 1.5 yil once alip kullanmaya basladigim ro cihazimin cikis tds si 15 olmustu farkettigimde isisten gecmisti haliyle ne kadar suredir o halde kullandim Allah biliyor, bundan 4 ay once nano tankimdan yeni 300 lt lik tankima transfer yaptik,ve guvendigim birinden sumpinda bekleyen 10 kg kadar canli kayasini alip tankima ekledim,isikla birlikte hafif bir diatom basladi ve sonrasinda minik yosunlasmalar,normaldir dedim uzerinde durmadim,nasil olsa turbo sanailler ve counchlarim var 1 naso 1 yellow 1 de algeater im var dedim dedigim gibi de tirtiklaya tirtiklaya belli bir oranda tuttular sonra bir montipora fragimin dibinde cyano basladi su degisimlerinde sifonladim gene geri geldi elime aldim bir dis fircasi cyanolu bolgeleri iyice kazidim kirip attim gene geri geldi o zamana kadar fosfattan suphelenmedim cunku sumpta rowa donuyordu guveniyordum bi sekilde testlerimin tumu salifert testlerimde de bi anormallik gormuyordum (inanin bana o fosfat skalasindaki renkleri ayirt edebilmek insan gozunun hassasiyetini asiyor) bir sure sonra milwuake nin colorimeter denen test cihazindan satin aldim iste olcumlerden sonra bir gercek ortaya cikti fosfatimi ben salifertle 0.03 okurken meger gercekte olan 0.70 gibi bi degerdi bunun yaninda nitratim 5-10 arasi bir degerde gezer ps min performansindan memnunum canli yukumude abartmadim gunde 2 defa yemler tabana inmeden tuketilecek miktarda yemleme yapiyorum hal boyle olunca once nanodan sisteme dahil ettigim eski kayalarim fosfatmi kusuyor acaba dedim sonra tds geldi aklima tds metreyle yaptigim olcumde 14 15 cikinca sanirim kaynagi bulduk dedim bazi arkadaslar 20 ye kadar yolu var desede buna katilmiyorum sistemimde fosfati ve nitrati uzak tutmasi icin hem reaktorum hemde refigium um mevcut tds nin onemini bu vesileyle tekrar animsatmak isterim ilk once bilindik yontemlere basvurdum mercan besini ve aminoasit bakteri besini vs herseyi kestim 2 tup biodigest kirdim 3 gun sonra fosfatim 0.19 a dusmustu ama bana yeterli gelmedi fosfatim 0.03 0.05 arasi olurdu baska urunlerini de kullandigim zeochem in hizli fosfat dusurucusu olan liquid phos urununden demeye karar verdim 100 ltrede 5ml 0.1 dususe yardimci olur deniyirdu dun urunu aldim kullandim tankim 300 litreden biraz fazla ben 15 ml yi gecmedim sonucta. Son olcumum 0.15 ti sifirlamak istemiyordum,urunu kullandiktan 6 saat sonra yaptigim test sonucu 0.04 benim derdime deva oldu umarim derdi olan arkadasim varsa onunda derdine deva olur bu arada ro cihazi icin on filtre takimi ve recinesinin siparisini verdim ro cihazlarini da gozden kacirmayin diyerek yazimi sonlandiriyorum herkese keyifli hobiler dilerim.
LG-H990 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
LG-H990 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi