Keşfet

Zeolit hakkinda

zmumitmetin

Yeni Üye
Ad Soyad
Ümit METİN
Değerli akvaryum gönüllüleri herkese selamlar. 

Daha önce tatlı su akvaryumu için almış olduğum 1-5 mm çaplı gorseldeki zeolit deniz akvaryumu için uygun mudur?

Deniz akvaryumu için kullanılanlar genelde daha büyük çaplı hatta çakıl tasi boyutunda yaptığım araştırmalara gore. 

Bu boyutta zeolit kullanan yada bilgisi olan yardimci olabilir ise çok memnun olurum.

Sürdürülebilir sağlıklı akvaryumlar dileğiyle.

Saygılar;

Ekli dosyayı görüntüle 54310

ben zeovit sisteminde cok çeşitlilerini kullandım ve sorun yaşamadım . ancak piyasadan çuval işi alınan zeolitleri çok iyi ro suda yıkamak ve sonrasında yine 1 -2 gün kadar ro suda bekleterek temizlemek gerek ki salınım yapmasınlar.taşın boyutu benim gözlemelerime göre çok önemli bir etken değil

bu tarz open ürünleri azar azar deneyerek son kararı vermek en sağlıklısı olacaktır.

birde zeolit deniz akvaryumunda tatlı su gibi kullanılmıyor 1-2 günde bir fileyi yada reaktörü guzelce çalkalanmalı yoksa tortu biriktirir ve faydalı olacağına üstüne birde zararlı olur.

Deniz akvaryumundaki kullanımını bilmiyorum ama bitkili akvaryumda bıraktığı tortu ve bulanıklık inanılmaz fazla ilk koyarken yıkayıp koydum ardından  4 ay sonra dayanamayıp akvaryumu bozup tekrar yıkadım ve hala bazı bulanıklık sıkıntısını çözemedim sebebi kesinlikle bu kum iyi düşünün derim.

Kendi şahsi düşüncem ise bence bulaşma bu riske değmez tabi kendi sıkıntılarımdan yola çıkarak bunlarıdan söz ediyorum belkide sizde bir sorun olmaz 

Yorumlar için teşekkürler

Benim için zeolit ve karbon hep bir emniyet sibobu olmuştur. Herhangi bir kötü durumda ikisini birden kullanıp durum kurtarılabiliyor. Birkaç yıl önce bir anemonum dalga motoruna kapılmıştı ve su eve geldiğimde rakı gibiydi. Hemen karbon ve zeoliti koydum. Sabaha kadar durum stabil hale gelmişti. Ani amonyak yükselmelerinde hayat kurtarır. Her hobicinin kenarda bulundurması gereken bir ürün bence.

Zeolitin farklı türleri var. Bazı türleri kalsiyum, potasyum gibi elementleri de emebilir. Kullanırken kalsiyum seviyelerinizi kontrol edin.

Konu görüntüleyen kullanıcılar