Keşfet

Zoa erimesi

Zoa yiyenler dadanmıştır ilaçlayın ve kayasından çıkarıp fraglayın bence

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

podlarla alakalı değil muhtemelen ya tuzdan yada sulardan ama bunları hayata döndürecek bi katkı vs. varmıdır

Akvaryuma yeni bir mercan geldiyse zoalarınızın tadına bakan bir canlıda gelmiş olabilir.Tuz veya su ile alakalı bir değişiklik yaptınız mı? 

tuzda değişiklik yaptım aquaforest kullanıyorum reeflower geçtim  tuz değerlerinden kaynaklı olabilirmi ?

deniz tavşanı olabilir, su değeri olabilir, birde blue tange dikkat edin.Blue tang de bazen zoaları yiyebiliyor.

blue tang 1 yıldır bende herahangi bi vurması veya dokuması olmadı tavşanda göremedim tuzdan galiba

tuzda değişiklik yaptım aquaforest kullanıyorum reeflower geçtim  tuz değerlerinden kaynaklı olabilirmi ?
Tuz kaynaklı olabileceğini düşünmüyorum.Sorun halen devam ediyor sanırım,diğer zoa 'larda bir sıkıntı mevcutmudur?

küçülme var büzülme var onlardada bagzılarında 

Hatırladığım kadarıyla aquaforest reef salt ,reeflowers a göre daha düşük kh a sahipti.Reeflowers ile yaptığınız su değişimi ile bahsettiğiniz değişiklikler başladıysa,canlılar yüksek kh a tepki veriyor olabilir.Yeni bir mercan girmediği ve zararlı görmediğinizi söylediğiniz için olabilecek en mantıklı açıklama kh dalgalanması.

Probiotic kullaniyordum kh dalgalanmasindan dolayi olabilir dediginiz gibi tekrar bi test yapip degerleri kontrol edicem

Ne kadarlık bir su değişimi yapmıştınız?

%30 kadar

Çok radikal bir değişiklik olmuş :)

Canlıların verdiği tepki normal,herhangi bir müdahalede bulunmadan bekleyin.Yakında düzelirler.Ama aklınızda bulunsun bir daha düzgün giden bir akvaryumda bu denli yüksek su değişimi yapmayın(özellikle değerleri arasında ciddi fark olan tuz kullanacaksanız)

Hatırladığım kadarıyla aquaforest reef salt ,reeflowers a göre daha düşük kh a sahipti.Reeflowers ile yaptığınız su değişimi ile bahsettiğiniz değişiklikler başladıysa,canlılar yüksek kh a tepki veriyor olabilir.Yeni bir mercan girmediği ve zararlı görmediğinizi söylediğiniz için olabilecek en mantıklı açıklama kh dalgalanması.
yumuşak canlıların yüksek kh a tepkisi bu şekilde olabilir. emre beye katılıyorum bu konuda. bir de refraktometrenizin ayarını tekrar yapmanızı tavsiye ederim. sumptan çıkan suyu dalga motoru direk o bölgeye veriyor. 

yumuşak canlıların yüksek kh a tepkisi bu şekilde olabilir. emre beye katılıyorum bu konuda. bir de refraktometrenizin ayarını tekrar yapmanızı tavsiye ederim. sumptan çıkan suyu dalga motoru direk o bölgeye veriyor. 
aynen değiniz gibi kh seviyesi 9 satbil 2 haftadır dalga motorunun yönün değiştirdim tavsiyenize uyarak şimdilik erime durdu açmalarında sıkntı var oda zamanla toplar umarım ek olarak karbon ve biopelet reaktörü ekledim inşallah daha iyi olacak 

Konu görüntüleyen kullanıcılar