Keşfet

Zoa Hakkında Yardım

dgkngrbz

Yeni Üye
Ad Soyad
Doğukan Gürbüz
Arkadaşlar merhaba, 

akvaryumcudan 2,5 aylık tankıma zoa türü mercan aldım ancak zoa’lar çok küçük, resimlerdeki ve goggleda arattığım gibi değiller . Bu hobide çok yeniyim, araştırma yaptım ancak türleriyle ilgili bir detay bulamadım neden küçük olduğu konusunda.  Fikir verirseniz çok memnun olurum. Yanlış bakılmış bir mercan mı aldım yoksa büyüyecekler mi ? Yada başka bir sorun mu var ?

Ekli dosyayı görüntüle 54996

Ekli dosyayı görüntüle 54997

Beyaz yoğun ışıkta renkler daha doğal oluyor. İnternetteki resimler genelde led ışık altında (en dürüstü) çekiliyor. bazılarında oynamalar da yapılıyor. Ama suyunuzda sıkıntı olduğu için polipler tam açmamış. Geleceği max boy tam açmış kafa kadar olacaktır. belki keyifli oldukları zaman biraz daha şişerler. ama iki katı olmayacak. Öncelikle su değerlerinizi bir gözden geçirin isterseniz 

Merhaba. Zoa'nızın türü Watermelon, kafa çapı çok büyük olan bir tür değil, mercimek tanesinden hallice diyebilirim. Fakat Kerem Bey'in yorumuna katılıyorum, su değerlerinizi kontrol etmenizde fayda var, kapanan kafalarda aşırı küçülme var. 

Merhaba. Zoa'nızın türü Watermelon, kafa çapı çok büyük olan bir tür değil, mercimek tanesinden hallice diyebilirim. Fakat Kerem Bey'in yorumuna katılıyorum, su değerlerinizi kontrol etmenizde fayda var, kapanan kafalarda aşırı küçülme var. 
evet gerçekten çok ufaklar. açtıkları zaman birbirlerine yapışıp kayalarını kaplayamıyorlar bile. belki ileriki zamanda biraz daha çoğalırlar diye ümit ediyorum. su değerlerinden olduğunu pek düşünmüyorum. daha dün girişlerini yaptım tanka. girişten 2 saat sonra kenarlarda daha ufak olan zoa lar dışında hepsi açtı. ancak armatür simulasyonunu tamamlayıp ışıkları kapattığı anda hepsi kapandılar. Su değerlerimi yazıyorum. 

Sıcaklık : 25.5 DereceTuz Oranı : 1024 PH : 8 ( geçen hafta ile sabit)NH4 : 0 ppmNO2 : 0,07 ppm ( balık girişinden önce de 0,07ppm'di.)NO3 : 5-7 ppm arası sonuç net değil ( balık girişinden önce 2ppm'di)PO4: 0 ppmCu : 0 ppmSiO2 : 0 ppmO : max.
KH, Mg, Ca : testini dün yapamadım. 

Bir konuda daha sizden yardım isteyeceğim. gece olunca zoa ların üzerinde gezen şeffaf çok çok ufak (belki bit boyutunda) 1-2 tane canlı gördüm. aşırı hızlılar ve ışıktan kaçıyorlar. fotoğraflama şansım olamadı. bunlar nedir ? zararlı mıdır ? ve yine ışıklar kapandığında zoaların 1-2 tanesinden 2cm uzunluğa yakın şeffaf-beyaz aiptasia kollarına benzer 1 adet kol çıktı. ışık vurunca üzerine ufalarak zoaların arasında kayboldular. Aiptasia'ı araştırdım pek resimlerde gösterilenlere benzemiyor. bu konuda bir bilginiz var mıdır ? Zoa'nın kendi oluşumlarından biri midir ?

(ekstremden aldım, yaklaşık 3 haftadır'da zoaları görüyordum. her gittiğimde. her hangi bir hastalık problemi olduğunu düşünmüyorum)

evet gerçekten çok ufaklar. açtıkları zaman birbirlerine yapışıp kayalarını kaplayamıyorlar bile. belki ileriki zamanda biraz daha çoğalırlar diye ümit ediyorum. su değerlerinden olduğunu pek düşünmüyorum. daha dün girişlerini yaptım tanka. girişten 2 saat sonra kenarlarda daha ufak olan zoa lar dışında hepsi açtı. ancak armatür simulasyonunu tamamlayıp ışıkları kapattığı anda hepsi kapandılar. Su değerlerimi yazıyorum. 

Sıcaklık : 25.5 DereceTuz Oranı : 1024 PH : 8 ( geçen hafta ile sabit)NH4 : 0 ppmNO2 : 0,07 ppm ( balık girişinden önce de 0,07ppm'di.)NO3 : 5-7 ppm arası sonuç net değil ( balık girişinden önce 2ppm'di)PO4: 0 ppmCu : 0 ppmSiO2 : 0 ppmO : max.
KH, Mg, Ca : testini dün yapamadım. 

Bir konuda daha sizden yardım isteyeceğim. gece olunca zoa ların üzerinde gezen şeffaf çok çok ufak (belki bit boyutunda) 1-2 tane canlı gördüm. aşırı hızlılar ve ışıktan kaçıyorlar. fotoğraflama şansım olamadı. bunlar nedir ? zararlı mıdır ? ve yine ışıklar kapandığında zoaların 1-2 tanesinden 2cm uzunluğa yakın şeffaf-beyaz aiptasia kollarına benzer 1 adet kol çıktı. ışık vurunca üzerine ufalarak zoaların arasında kayboldular. Aiptasia'ı araştırdım pek resimlerde gösterilenlere benzemiyor. bu konuda bir bilginiz var mıdır ? Zoa'nın kendi oluşumlarından biri midir ?

(ekstremden aldım, yaklaşık 3 haftadır'da zoaları görüyordum. her gittiğimde. her hangi bir hastalık problemi olduğunu düşünmüyorum)
Sisteminize alıştıktan sonra daha keyifli açacaklardır. Takipte kalmakta yarar var, bazen tepkisel olarak yada geldikleri yer ile sizin sistemdeki kh değeri çok farklı olur ise erime eğilimi gösterebiliyorlar, dikkat etmek izlemek gerekiyor.

Bahsettiğiniz canlı muhtemelen POD ismi ile tabir ettiğimiz yararlı canlılar. Evet o şekilde tepki gösterirler. 

Diğer bahsettiğiniz canlı büyük ihtimalle Spaghetti Worm, yararlı bir canlı. Birde küçük yılan yıldızı ismi ile tabir edilen canlı var, oda olabilir, yararlı bir canlıdır.

Sisteminize alıştıktan sonra daha keyifli açacaklardır. Takipte kalmakta yarar var, bazen tepkisel olarak yada geldikleri yer ile sizin sistemdeki kh değeri çok farklı olur ise erime eğilimi gösterebiliyorlar, dikkat etmek izlemek gerekiyor.

Bahsettiğiniz canlı muhtemelen POD ismi ile tabir ettiğimiz yararlı canlılar. Evet o şekilde tepki gösterirler. 

Diğer bahsettiğiniz canlı büyük ihtimalle Spaghetti Worm, yararlı bir canlı. Birde küçük yılan yıldızı ismi ile tabir edilen canlı var, oda olabilir, yararlı bir canlıdır.
Teşekkür ederim yardımlarınız için. Biraz rahatladım ???? herhangi bir değişim olursa bu konu üzerinden yazacağım. müsait oldukça yardımcı olursanız çok memnun olurum.  KH - Mg- Ca testlerimi de yapıp yazacağım. 

Teşekkür ederim yardımlarınız için. Biraz rahatladım ???? herhangi bir değişim olursa bu konu üzerinden yazacağım. müsait oldukça yardımcı olursanız çok memnun olurum.  KH - Mg- Ca testlerimi de yapıp yazacağım. 
Rica ederim, elimizden geldiğince, bildiğimiz kadarıyla yardımcı olmak gerek birbirimize. Tamam, hafta içi daha sık giriyorum. Ana değerleri de ölçün, ne çıkacak bakalım. Canlının keyf durumunu takip edin. Duruma göre tekrar yorumlama yaparız. Saygılar.

Rica ederim, elimizden geldiğince, bildiğimiz kadarıyla yardımcı olmak gerek birbirimize. Tamam, hafta içi daha sık giriyorum. Ana değerleri de ölçün, ne çıkacak bakalım. Canlının keyf durumunu takip edin. Duruma göre tekrar yorumlama yaparız. Saygılar.
Oktay Bey, bir konuda daha yardımınızı rica ediyorum. Aynı yerden zoalarla birlikte bir de leather aldım. 2 gündür açıyordu ancak dün yerini düzelttim elim girdiği için içeri kapandı. Ve daha hiç açmadı resimdeki gibi duruyor.biraz araştırdım, aldığım yerde de deri değiştirebilir demişlerdi ancak bir de size sormak istedim. Leatherlar konusunda bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz ? 

Biraz amatör olduğum için şuan ölüyor mu acaba düşüncelerine giriyorum :)

Bu arada zoaların açmayan kısımlarıda tabka alıştı iyicene açmaya başladılar.

Ekli dosyayı görüntüle 55010

Tankımda bir tane 3cm lik bir hector goby var. Leather kapalıyken ara ara leather ı didiklerken yakaladım. Acaba leather ın açamama sorunu bu mudur ? 

peşkeşe bir kaç msj attım düzenleyi bulamadım.

leather 'ın açtı. biraz kuruntu yapmışım kendime ????... hiç bir sıkıntısı yok gibi görünüyor şuan. eksik testleri tamamladım. Mercanlar için istenilen seviyededir umarım 

KH : 7.6 
CA: 430
MG: 1440
Tuzluluk : 1024
Sıcaklık : 26

Merhaba.

Değerleriniz Mg dışında iyi, Mg değerinizi 1320 bandında tutar iseniz çok iyi olur.  

Leather Kh değerine tepkili bir mercandır, artış iniş yani dalgalanma dediğimiz durumlarda tepki gösterebilir. Muhtemelen sizdeki durumda bununla alakalı. Geldiği yerdeki Kh değeri fazla yada düşük ise sizde belli bir süre açmama yada açıp kapanma eğiliminde olabilir. Sizin sisteme alıştıktan sonra daimi açıma geçecektir.

Hactor's Goby yanlış bilmiyorsam Cyano tarzı zararlı yosunlar ile beslenen bir tür, otçul yosun ile beslenen bir balık diyebiliyorum. Yem yemesi, yem alması zor bir tür diye aklımda kalmış. Muhtemelen Leather strese bağlı olarak mukoza attı, balıkta bu mukoza ile beslenme eğilimine girdi.  

Arkadaşlar merhaba tekrardan,

daha önce bahsettiğim mercanlar hakkında yine sıkıntılarım var . yardımlarınızı rica ediyorum. 

1) daha önce fotoğraflarını paylaştığım zoa dolu kayamın tamamı geçen haftaya kadar çok güzel açıyordu. Ancak şimdi yarısı açıyor yarısı açmıyor. hatta polipler kapandığında ufak ama kalın kalın duruyorlardı. neredeyse tamamında incelmeler var kapalıyken. acaba erime başlamış olabilir mi ? kaya üzerinde ve polyplerin arasında hafif dalgalanan yosunlaşma var gibi. orta-düşük dalgalı bir ortamda duruyor. acaba tatlı su duşu yaptırmamız gerekli mi ? ne durumlarda böyle bir yıkama yapmalıyız ? yapmamız işe yararsa ne şekilde yapmamız gerekli . bu arada yanında duran bir kaya dolusu zoamda hiç bir problem yok. çok güzel açıyor.

2) yine daha önce fotoğraflarını paylaştığım leather'ım son 10 gündür tam olarak kendini açmıyor.hem tentakül açısından hem de gövdesini yeterli şekilde açmıyor. deri değiştiriyor olabilir mi ? orta-düşük dalgalı bir ortamda duruyor. 

Su değerlerim aşağıdaki gibi hiç bir sıkıntı gözükmüyor. 

Sıcaklık : 26 (manuel) , 25.2 (dijital)
Tuzluluk : 1024
PH: 8
NH4: 0 ppm
NO2: 0,1 ppm
NO3: 1 ppm
KH : 7.7 ppm
PO4 : 0 ppm
Ca : 450ppm
Mg : 1350ppm
Cu : 0 ppm
SiO2 : 0 ppm