Keşfet

Zoa problemi

reallysleeper

Yeni Üye
Ad Soyad
Abdulkadir
Merhaba değerli arkadaşlar

geçen hafta dip çekim yaptıktan sonra zoa ların kafaları üzerinde beyaz noktalar başgösterdi ve kafalar kapanmaya başladı...bu nedir nasıl önlenir ???

su değerleri

nitrat 0-10ppm

fosfat 0.2

mg 1300

ca 400

tuzluluk 1024-1025

su ro ile tamamlanmaktadır

acil çözüm önerilerinizi bekliyorum...şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyayı görüntüle 41060

Kh değerınız nedir? Tuzlusu akvaryumlarında dip çekimi yapılmaz. Kum ile oynanmaz. Bunlar size verebileceğim. Öneriler.. Tekrar ederek şunu söyleyeyim. Kh ınızo ölcun. Kh ınız normalse nudi branch yada worm zoanızı rahatsız etmiş olabilir..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

kH 8...bu durumdan nasıl kurtulabilirim..?...yabancı formlarda zoa ları başka tanka alıp reef dip kullanıp üzerindeki beneklerin dökülmesini sağlayın şeklinde yorumlar var...sizin önerileriniz nedir...?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Abdulkadir bey, tankınızın hacminin küçük olmasından dolayı su değerlerinizdeki oynama canlıları hemen etkileyebiliyor.

Tankınız yeni kuruldu sanırım, bu aşamada dip çekimine gerek yok, tankta dengeler yeni oturmaya başlıyor.

Tuzlu su akvaryumunda kesinlikle dip çekimi yapılmaz diye bir şey yoktur, hatta eski tank sendromunu önlemek adına yapılır

ancak;

tüm kum yüzeyi alabora edilmez, kum yüzeyi parsellenip her bir su değişiminde bir parçasına dip çekimi yapılırsa bir zararı olmaz.

Zoaları gözlemleyin üstlerinde gezen nudi filan yoksa, bir süre sonra açacaklardır.

İlker Bey - Tolga Bey Merhaba,

desteğiniz için teşekkürler...tank yaklaşık 6-7 aylık... daha önce nitrat probleminden sıkıntı yaşadım ancak şu anda su değerleri stabil vaziyette...ve yaklaşık 2 aydır da durum iyi...öyle çok yemleme yapmam hatta zoa ların kafalarını gidip ısırıyor die balık bile attım çöpe...kumla da pek oynamam...dip çekiminden kasıt fosfattan kaynaklı oluşan yosunlaşmış kumları toparlamam...tek hatam baya geniş alanda yaptım bu işlemi...fosfatı da düşürüyorum zaten...nudi durumunu kontrol etmem gerekli...ancak beyaz benekler olan kafaların hepsi kötü durumda...umarım en kısa zamanda toparlanır... varsa başka önerileriniz hepsine açığım...

teşekkürler...

Merhaba,

Eğer yanlış yazmadıysanız Fosfat değeriniz çok yüksek.  fosfat 0.2 olmamalı.

Normalde olması gereken LPS ve Soft akvaryumlarda 0,004 ile 0,008 arasında olmalı.

Ayrıca sisteminiz kaç aylık?  aydınlatma sisteminiz nedir? yetersiz olabilir.

Su değişimi yapın, Tuzluluğu 1023 e çekin. Açmaları içinde çok az aminoasit ekleyin.

Merhaba,

Eğer yanlış yazmadıysanız Fosfat değeriniz çok yüksek.  fosfat 0.2 olmamalı.

Normalde olması gereken LPS ve Soft akvaryumlarda 0,004 ile 0,008 arasında olmalı.

Ayrıca sisteminiz kaç aylık?  aydınlatma sisteminiz nedir? yetersiz olabilir.

Su değişimi yapın, Tuzluluğu 1023 e çekin. Açmaları içinde çok az aminoasit ekleyin.
evet doğru...fosfat 0,2...çok yüksek...açmaları o kadar önemli değil ancak üzerindeki benekleri anlamam lazım...nedir ne değildir...bakteriyel bir durum mu yoksa geçici bir durum mu...daha önce aynı sorunu yaşayan varsa umarım yoktur bilgi almam gerekli...aydınlatma 6x14W 3 mavi (tam olarak kodunu hatırlamıyorum) 3 gün ışığı...

Zoa pox olabilir mi? Benim aldığım zoa kolonisinden birinde de dedğiniz gibi benekler oluşmuştu. Normal çeşme suyuna 6-7 saniye tutup tekrar akvaryuma aldım ve 1 hafta sonra birşey kalmamıştı. Çeşme suyunu dip amaçlı kullanmak istemiştim. İşe yaradı mı yoksa kendi kendine zamanla mı geçti onu bilmiyorum :)

merhabalar...

tavsiyeleriniz için teşekürler...dediğiniz gibi zoa lar üzerinde bugün bir kaç tane nudi geziyordu...nudileri akvaryumdan aldım ve zoa larıda reef dip ile tarif edildiği gibi temizlemeye çalıştım...umarım en kısa zamanda eski sağlıklarına kavuşurlar...tavsiyeleriniz için tekrar teşekkürler...

İlker Bey - Tolga Bey Merhaba,

desteğiniz için teşekkürler...tank yaklaşık 6-7 aylık... daha önce nitrat probleminden sıkıntı yaşadım ancak şu anda su değerleri stabil vaziyette...ve yaklaşık 2 aydır da durum iyi...öyle çok yemleme yapmam

hatta zoa ların kafalarını gidip ısırıyor die balık bile attım çöpe
...kumla da pek oynamam...dip çekiminden kasıt fosfattan kaynaklı oluşan yosunlaşmış kumları toparlamam...tek hatam baya geniş alanda yaptım bu işlemi...fosfatı da düşürüyorum zaten...nudi durumunu kontrol etmem gerekli...ancak beyaz benekler olan kafaların hepsi kötü durumda...umarım en kısa zamanda toparlanır... varsa başka önerileriniz hepsine açığım...

teşekkürler...
Abdulkadir bey umarım bu yazdığınızı yanlışlıkla yada üzüntünüzü belirtmek için abartarak yazmışsınızdır. Bir canlıyı kurtarmak için diğer canlıyı isteyerek öldürmek doğru değil. Forumda hediye ilanı verseniz o gün gelip alırlar. 

Abdulkadir bey umarım bu yazdığınızı yanlışlıkla yada üzüntünüzü belirtmek için abartarak yazmışsınızdır. Bir canlıyı kurtarmak için diğer canlıyı isteyerek öldürmek doğru değil. Forumda hediye ilanı verseniz o gün gelip alırlar. 
Evet üzüntüden ve sinirden yazdım...balığı başkasına verdim...yanlış anlaşılma olmasın...zoa için üzülen birisi iken balık öldürmem merak etmeyin ☺️

Moderatör tarafında düzenlendi:
konuyla alakalı olarak nudi ler akvaryum için faydalı mı yoksa zarar lı canlılar kategorisinde midir? akvaryumda hala nudi bulunmaktadır...önerileriniz nedir?

Konu görüntüleyen kullanıcılar