Keşfet

Zoalar Hakkında Sorular

zaradene

Yeni Üye
Ad Soyad
Murat Yılmaz
Merhaba 4 haftalık kurulumlu tankıma zoa aldım. Diatom geçeli yaklaşık 1.5 hafta oldu ve test değerleri sıkıntısız olduğu için ekleme kararı verdim. Biri altın sarısı ve zoaların arasında pek mesafe yok yani sık bir zoa. Diğeri fosforlu yeşil renkte bir zoa bunda polipler birbirinden biraz daha ayrı. Özellikle sarı olan gayet güzel açarken yeşil olan şuanda pek açmıyor. Asıl sormak istediğim sorulara geçiyim

1-Zoa için ekstra besine gerek yok diyorlar ama ben yeşil polipli olanla ilgilenip güzelce büyütüp aradaki boşluklara yayılmasını istiyorum. Bunun için nasıl bir yemeleme metodu ve besin kullanmalıyım?

2-Zoaların özellikle mavi renkte fosforik görüntüleri çok hoşuma gidiyor.Kendime ilerleyen zamanlarda küçük frag taşlarında olan zoalar alsam bunları büyütme metodum nasıl olmalıdır? yani daha büyük bir kaya parçasını mı koymalıyım altına?

3-Gold renk olan zoa tüm kayasını kaplamış durumda hatta birazda dışarı sarkıyor. Bunun büyümesi için fraglamak mı gerekir?

4-Gold zoanın küçük bir kısmında daisy polip var bunu ne yapmalıyım? Kalsın mı yoksa başka bir yöntem mi uygulamalıyım (akvaryumcum daisy polip olduğunu söyledi)

Gerçekten zoalara aşık oldum ve gerçekten profesyonel şekilde onlarla uğraşmak, büyütmek istiyorum bu konuda her türlü tavsiyelerinizi dinlemek isterim

bende 4 aydır bakıyorum tankım zoa ağırlıklı 13-15 farklı çeşit var, fraglar 2 ay içerisinde yanlarına yavru atıyorlar 2 polip olan fraglarım 3 hatta 4 oldular

büyük olanlar zaten yanlara doğru yayılıyor, ben daha yeniyim ancak tecrübe ettiğim kadarıyla;

Işık çok önemli eskiden güçsüz bir ışık kullanıyordum yayılma-açma-renk problemlerim vardı şu an ışığım gayet güçlü ve inanılmaz fark etti

Isı 26 derece sabit tutmaya çalış, yaz aylarında 28 derecelerde keyifsizlerdi,

asterina deniz yıldızı varsa tankta dikkat et her gördükçe çıkarıp atmanı tavsiye ederim,

besin olarak bildiğim kadarıyla balık dışkıları zoalar için besin benim balık yüküm de olduğu için iyi beslendiklerini düşünüyorum tabi tecrübeliler ne der bilemem?

frag konusunda yaparken dikkatli ol gözlük mutlaka tak zehirli canlılar diye biliyorum ben 1-2 kere frag yaptım forumda yeterince kaynak var bu konuyla ilgili araştırabilrisiniz

açmama problemi üzerine akıntı-dalga geliyorsa olabilir, benim bir frag 2 polik zoam en az 10 kere yerini değiştirdikten sonra açmaya başladı yer değiştirip mutlu olduğu yere sabitlemeni tavsiye ederim,

Teşekkür ederim ayrıntılı tüm tavsiyelerden çok memnuniyet duyarım. Başka üstadlardan sorularım dışında herşeyi dinlemek isterim yapmam gereken ve yapmamam gereken şeyleri. maxspect kullanan varsa zoa için en iyi led fikstürünüde zahmet olmazsa yazmalarını rica ediyorum :)

Ahmet bey çok teşekkür ederim

Benim akvaryumum 60x50x50 ölçülerinde. Aqua reef x30 kullanıyordum açıyorlardı fakat armatürümün küçük olduğunu söylediler forumdan. Değiştirdim X50 sini aldım ve şu an çok ciddi açıyorlar ve bölünüyorlar. Zoa larda araştırıp öğrendiğim kadarıyla su değerleri ve ışık yetiyor. Benim tuzluluğum çok yüksekti 1,033 lerde çok önemsememiştim. Zoa koyduğum zaman erimeye başladılar sonra zoalar ölmek üzere iken 1,025 e düşürüm ve aminoasit katkısı kullandım. Bir markanın vitamino diye bir ürünü var. Onu da hafta bir giriyorum ve şu an ciddi çoğalıyorlar. 1 kafa kaya üzerine fragladığım zoa 2-3 haftada 10 kafa oldu. sanırım biraz fazla aminoasit girdim:) netice olarak Isı,ışık ve su değerleri zoa sağlığını belirleyen. ara ara katkı da girersen daha hızlı çoğalırlar diye düşünüyorum. Tabiki ustaların neler derler bilemem...

Konu görüntüleyen kullanıcılar