Keşfet

Zoalarım ölüyor

Xhavien

Yeni Üye
Ad Soyad
Burak
Arkadaşlar selam

Bu küçük küçük yıldızlar zoaların üzerlerinde sürekli.

Akvaryumda baya artış gözlemledim o yıldızlarda ve zoaları yediklerini düşünüyorum.

Ne yapabilirim bi fikri olan var mı?
562cdb4c3e0bc7838adee9ec547ff3aa.jpg

Bu gördüğünüz fotoğrafta heryer zoaydı. Eridi gitti hepsi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Aptasya var kurtulman için olduğu kayayı çıkarmak.çok çabuk çoğalan ve istilacı bir tür.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Öncelikle onlar asteria yıldız ve tamizliği için harlequin shrimp bulman gerek biraz zor o yüzden gördükçe toplayıp tanktan çıkarmaya çalış diğer sorunun aptasia ve o daha zor kayaları çıkarman yada file Fish gibi aptasya avcısı Alman gerek

Arkadaşlar selam

Bu küçük küçük yıldızlar zoaların üzerlerinde sürekli.

Akvaryumda baya artış gözlemledim o yıldızlarda ve zoaları yediklerini düşünüyorum.

Ne yapabilirim bi fikri olan var mı?
562cdb4c3e0bc7838adee9ec547ff3aa.jpg

Bu gördüğünüz fotoğrafta heryer zoaydı. Eridi gitti hepsi.

Burak Bey Merhaba. arkadaşlar her iki zararlı tür hakkında bilgi vermiş. Herliquin karidesi bulunması zor, onun için cımbız yardımı ile gördüğünüz yerde toplama yapınız. 

Bukadar çok zoanın ölmesiyle ilgili olarak bence öncelikle su değerlerini kontrol edin. Yıldızlar zoa yemez. Nudibranch veya midye benzeri bir canlı var, onlar yer.

Bu aptasya yı mutlaka ordan çıkartın. Kollarının deydiği zoayı öldürüyor.
f2202260460597cfb9d0adcf12dd02c5.jpg

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar cevaplarınız için sağolun ama bazı konularda yanlış bilgileriniz var onları güncellemek isterim.
1. Aiptasia zoa yemez yada yakmaz. O resimde görünen aiptasia bi chelmon sayesinde gitti ama ben chelmon’ı tanktan çıkarınca yeniden büyüdü. Şimdi bi ilaç sayesinde orda değil. Hallettik ama biliyosunuz kökünden çözümü bu işin çok zor. O kayanın tanktan çıkması mümkün değil.
2. Asterina Starfish zoa yer. Her tankta yemeyebilirler nitekim bende de aylarca yıllarca sarmadılar zoalara. Yeni yeni başladılar. Coraline alg ile besleniyorlar aynı zamanda ama bendeki kestanenin çok alg yemesinden dolayı alg bulamadıkları için zoalara sardıklarını düşünüyorum. Cımbızla toplamaya başladım şimdiye kdr en az 150 tane toplamışımdır. Zaten köpekten kene çekmeye benziyor bildiğiniz yapışmış durumda üzerine kene gibi emiyor. Bununla alakalı youtube da çok video var. Bakabilirsiniz.
3. Harlequin Shrimp çözüm evet ama bulunmuyor. Satan arkadaş varsa alabilirim..

Konu görüntüleyen kullanıcılar