Keşfet

Zoa'ların Eşeyli üremesi

melihinci

Yeni Üye
Ad Soyad
Melih
Merhaba arkadaşlar kafama takılan bir soru var bende bir kaç çeşit zoa var geçenlerde kırmızı ve yeşil zoalarımın arasında tek bir tane kırmızı-yeşil minicik bir zoa gördüm. Böyle bir şey mümkün mü? birde bu zoaların binlerce alt türü var her biri ayrı renk bu kadar tür nasıl gelişti?

Öyle bir üreme mümkün değil :)

Ya bölünerek çoğalırlar ya da spor salarlar. Akvaryumda iki tür yan yana da olsa üst üste de çıksa hiçbirşekilde münasebette bulunmazlar.

İki farklı zoa kolonisinin bir noktada birleşerek ortak kafalar çıkartabildiği çeşitli kaynaklarda yazıyor.   

Coral grafting diyorlar buna yani bildiğimiz aşılama. Aşağıda örnekleri mevcut. Birkaç çalışmayı okudum bu konu ile ilgili genelde sonuçlar aşağıdaki ilk resimdeki gibi. Bir miktar kaynaşma var ama mercan büyüdükçe yine renkler birbirinden ayrılıyor. benim merak ettiğim renklerin birbirine tam kaynaştığı bölgeden tekrar fraglasak nasıl bir sonuç elde ederiz.

DSC_0030.jpg

attachment.php

attachment.php

Moderatör tarafında düzenlendi:
Anemonlar eşeyli üreye biliyordu sanırım tabi bildiğimizden çok farklı önce sporlar salınıyor sonra ara canlı gelişiyor gamet oluşuyor, döllenme, zigot, acaba bu yolla aynı ailenin iki farklı renkteki anemonundan karışım türler elde edilebilir mi neticede platinum,blackocellaris gibi türler doğada mevcut değil çaprazlama yoluyla elde edilebiliyor acaba aynısı anemonlara uygulanamaz mı ?

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri