Keşfet

Zoaların Uzaması

Benbrody

Yeni Üye
Ad Soyad
Behlül
Zoaların uzaması bir sorun mudur?Kafalarında vs bir problem yok ayağa kalkmış gidecekler gibi duruyorlar!

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Işık yetersizdir Aydınlatma ne kullanıyorsunuz ? 

AquaReef led armatür

AquaReef led armatür

Behlül Bey Merhaba. Zafer Bey'in dediği gibi muhtemelen ışık yetersizliğinden kaynaklanan bir durum. Fotoğraf yüklemediniz sanırım, zoaların yakın çekim ve akvaryumun genel fotosunu atabilir misiniz?

6b28651b9bb5a1ed5e015e9b4cd6618a.jpg

Akvaryumun genel fotosunu alabilirmiyiz Behlül Bey.

Ayni durum bende de var. Isik yetersizliginden oldugunu sanmiyorum bende giesemann 39X6 kullaniyorum

Işığın tabana ulaşımı gayet yerinde görünüyor Behlül Bey, beyaz ağırlıklı kullanım var gibi, kombinasyon açısından değerlendirme yapmak daha yerinde olacak gibi. Bu konuda led kullanan arkadaşlar okuduğunda bilgi vereceklerdir. 

Tankınızın değerleri hakkında bilgi verebilirmisiniz? 

Işıkla ilgili bir problem olduğunu düşünmüyorum çünkü aynı ayarı 6 aydır kullanıyorum sorun olmamıştı! Zoaların böyle ayaklanması bir sorun mudur onu da bilmiyorum sadece merak ettiğim bir soruya cevap bulabilirim diye yazmıştım

Bende daha önce karşılaşmıştım, boyunlarını uzattılar beraberinde kafa yapıları ufaldı, boyunları inceldi. Değerlere baktığımda kH 5 civarlarında idi, ekstra kH yüklemesi ile 7-7.5 değerine çektim, 10-15 gün içinde toparladılar.

Kg’y değeri 7

Kh 7

Benim tankın sumpında frag bölümü var ana tankdan ne zaman frag alıp oraya koysam bendeki fraglarda böyle oluyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar,

Aynı durumu bende yaşadım. Fakat sonucunu sanırım buldum. aradaki bazı kafaları fraglamak için aldığımda kalan zoalar resmen geri çekilip, boş kalan yerleri doldurduğunu gördüm. Tahminim canlı yer bulamadığı için en tepeye ulaşmaya çalışıyor. daha çok ışıktan yararlanmak için yarışıyorlar. şu anda kayadan sadece 3-4 milim boya sahipler :)

Merhabalar,
Aynı durumu bende yaşadım. Fakat sonucunu sanırım buldum. aradaki bazı kafaları fraglamak için aldığımda kalan zoalar resmen geri çekilip, boş kalan yerleri doldurduğunu gördüm. Tahminim canlı yer bulamadığı için en tepeye ulaşmaya çalışıyor. daha çok ışıktan yararlanmak için yarışıyorlar. şu anda kayadan sadece 3-4 milim boya sahipler [emoji4]

41432e039e10c865bb8585744533f8bd.jpg

Yer problemi olmayanlar da aynı

Konu görüntüleyen kullanıcılar