Keşfet

Zoaların yok olmasına sebep bu yengeç olabilir mi?

ahmetyal

Yeni Üye
büyük ihtimalle öyle. leş yedigine göre zoalarıda tırtıklamış olma ihtimali cok yüksek. akvaryumdan cıkartmak hayırlısı. tabi deniz e yakınsanız dogaya salmanız cok daha iyi olacaktır. sonucta oda bir canlı

aynen dün yakalayacaktım da kıyamadım sumpım da yok koyıyım orada dursun.. 

canlının sıgabilecegi agzı geniş bir  pet siseyi veya bir saklama kabunı bir kac yerinden gel icine su giriş cıkışı yapacak kadar sonra yakalayıp icine at bir süre napacagına karar verene kadar tankın icinde hapis olmuş olur hemde sag kalmış olur.

büyük ihtimalle öyle. leş yedigine göre zoalarıda tırtıklamış olma ihtimali cok yüksek. akvaryumdan cıkartmak hayırlısı. tabi deniz e yakınsanız dogaya salmanız cok daha iyi olacaktır. sonucta oda bir canlı
Ufuk bey,

Bu tür canlıların özelliklede nerden geldiği belli olmayan bu tip canlıların karasularımız içerisinde doğaya bırakılması doğal Ekosistem için tehlikelidir ve yasal olarakta suçtur.

Ahmet bey,

Belki forumda isteyen çıkabilir yakalayıp şansınızı bir deneyin.

Ufuk bey,

Bu tür canlıların özelliklede nerden geldiği belli olmayan bu tip canlıların karasularımız içerisinde doğaya bırakılması doğal Ekosistem için tehlikelidir ve yasal olarakta suçtur.

Ahmet bey,

Belki forumda isteyen çıkabilir yakalayıp şansınızı bir deneyin.
Suleyman bey ben yasanin detayini tam olarak bilemiyorum. Arastiririm ilk firsatta. Ama yengec turlerinin bir cogu denizlerimizde hemde yasamlarini les ve yosun yiyerek idame ettiriyor. Isteyen biri olmazsa ve tankiniza zarar veriyorsa yapacak baska bir cozum bu canli icin kalmiyor gibi.  canlinin yasam hakkini almakta bana pek mantikli gelmiyor. Bu konuyu cidden merak ettim simdi detayli bir arastirma yapacagim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar