Keşfet

Zoanthid polip sıkıntısı

Aliuygar

Yeni Üye
Ad Soyad
Ali uygar bakkalcıoğlu
arkadaşlar merhaba. Fotoğrafta yüklediğim zoa'nın derdi ne olabilir? Diğer mercanlarım çok sağlıklı. Hatta diğer zoe kayam da öyle. Tatlı su banyosu ve iyot çözeltisinde bir miktar beklettim ama bir kısmı düzeldi, diğerleri eriyip gidiyor. Fotoğraflarda solda kum üstünde olan zoe hasta olan, diğeri yeşil sağlıklı olan. Farklı yerler de denedim, ne yaptıysam olmadı. Ayrıca ölenler suyu kirletir mi? 

Su değerlerimin hepsi mükemmel, mg yüksek sadece 2050. ışıklandırmam gün similasyonlu led. 

Teşekkürler herkese

Ekli dosyayı görüntüle 42831

Ekli dosyayı görüntüle 42832

Ekli dosyayı görüntüle 42833

Moderatör tarafında düzenlendi:
100*50*50 ana tank

Arkadan durso sistemli

Sump 70 lt net su 
Eheim compact 2000 kafa motoru

Reef octopus nwb sss-150
Fluval cp2 ( sadece heteractis için)
Hydor coralina evo 4400, Fluval cp4 ile birlikte Sicce wave maker'a bağlı.
Işıklandırma Aquareef x90 gün similasyonlu
Test kiti olarak jbl kullanıyorum
Tuz ölçer atc özellikli refraktometre

30-35 kg  canlı kaya
Kum en altta mercan kırığı 1 kg kadar
Üstü argonit bolca
14 tane conch
6 turbo salyangoz, iki tanesi büyük
2 deniz yıldızı
1 fire karides
2 temizlikçi karides
3 adet torch
1 heteractis magnifica anemon
1 brain coral
1 elegance coral
1 helefungia
1 sea apple
1 lordhovensis
1 sun coral
2 kaya zoanthid polip
1 küçük zoa
1 bubble coral yeşil
3 tane tüp kurdu
1 yellow tang
1 blue tang
1 true percula
1 fire goby

Tuzluluk Kh ve no3 kac

Tuzluluk Kh ve no3 kac
1023-1024 arası kh7 no3 10

Testler 3 gün önce yapıldı

No2    0

No3.   10
Nh4.    0
Ph.       8
Kh.       7
Sio4.    0.1
Ca + mg. 2400
Ca.     380.    420ye çıkarttım 3 gün önce
Mg.     2020.  
Po4.     0.1. 
Cu. 
O2.        8

O tuzlulukta mg okadar olcuyorsaniz tuzlulugunuzda hata ola bilir. Neyle olcuyorsunuz. Tabi mg testiniz de bozuk ola bilir. 

Tatli su da fazla bekletmis ola bilirsiniz. Oncelikle tuzlulugunuzdan emin olun dogruysa kh i yukseltin 

O tuzlulukta mg okadar olcuyorsaniz tuzlulugunuzda hata ola bilir. Neyle olcuyorsunuz. Tabi mg testiniz de bozuk ola bilir. 

Tatli su da fazla bekletmis ola bilirsiniz. Oncelikle tuzlulugunuzdan emin olun dogruysa kh i yukseltin 
Atc özellikli refraktometre ile ölçüyorum, kalibrasyonunu distile su ile yaptım. Mg testini mg+ca testinden ca çıkartarak ölçüyorum. Direk mg testim yok, o yüzden yanlış sonuç verebilir. 

Tatlı suda 3 dk beklettim. İyot çözeltisinde 30 sn. Kh ı kaça kadar yükselteyim? 

9-10 ideal soft ve lps icin. Ca yi kac gunde 420 ye cikarttiniz

9-10 ideal soft ve lps icin. Ca yi kac gunde 420 ye cikarttiniz
5 gün içinde. 

Kh ı yükselteyim o halde; bu arada diğer polipler çok sağlıklı. Aynı kaya üzerinde 2 çeşit zoe vardı, yeşil ve pembe. Yeşil olan toparladı, pembe olan ölmeye devam ediyor. Suyu ne derece kirletir? Acaba tüm kayayı sudan çıkartsam mı? 

Suda kirlenme yapmaz. Ps toplar. Kayayi cikartmaya gerek yok. Her canli degerlerdeki degisikliklere ayni tepkiyi vermez. Kh ida yavas yavas arttirin yanliz.

Suda kirlenme yapmaz. Ps toplar. Kayayi cikartmaya gerek yok. Her canli degerlerdeki degisikliklere ayni tepkiyi vermez. Kh ida yavas yavas arttirin yanliz.
Tamamdır çok teşekkür ederim, kh ı 9 a çıkarttıktan sonra bilgilendireceğim. 

tekrar merhaba kh ı 3 gün içerisinde 7den 9a çıkarttım; ama bir değişiklik yok malesef..

Zoalar için 7 kh en idealidir.

Bu kadar yüksek MG değerinde tüm mercanlarda beyazlama,  Soft ve LPS ler de erime oluşabilir. Ayrıca MG; kh ve CA nın stabilitesini etkiler. Muhtemelen yaptığınız testlerde Bu MG yüksekliği yüzünden, KH ver CA değerlerinizi gerçekten belirleyemiyorsunuz. MG bu kadar yüksekken kayalara ve kuma çökelir dolayısıyla, siz düşürmek için su değişimi yapsanız bile düşecek, sonra hızlıca tekrar yükselecektir. 3-4 su değişimiyle sanırım dengeye oturur. (Tuzun MG değeri normal ise) Suyun iyonik dengesini sağlamak için CA:420, kh:8.4, MG:1300-1380 ile denge yakalamaya çalışabilirsiniz. Şu an muhtemelen mercanlarınızı yakıyorsunuz. (Bu MG yüksekliği sakal yosunu ve bryopsis tedavisi için belli bir süre kullanılabiliyor)

Konu görüntüleyen kullanıcılar