Keşfet

1 Yıldan Fazla Goniopora Yaşatan Var Mı?

2 yıla yakın süredir kırmızı gonioporam var. Genel su şartlarının iyi olması önemli. Bir de gözlemlediğim kadarıyla KH değerine hassas. Az akıntılı bir yerde ve tabanda konumlu.
12 Şubat'ta yorum yapmışım. O tarihten bu yana değişen bir şey yok, aynı şekilde devam ediyor. Ayrıca 3 ay kadar önce 1 tane daha kırmızı goniopora aldım. Onda da sorun yok.

kırmızımsı bir tane aldım bende gecenlerde superde aciyor cok memnun

Gokce Abi, cidden cokl guzel paylasim.

Cok fazla ithalati olan bir canli ve cok hizli olen bir canli.

En azindan 100/1 ini kurtarsak bu paylasim ile kardir.

Keske bol bol getiren firmalar , bu yemi de getirse.

Her isin bir sorumlulugu var ama malesef son kullanici hatasi deyip geciliyor.

Beyaz esya sanki...........

Resif İstanbul Kadir Abi' den 2 ay kadar oluyor kırmızı bir Ganiopora aldım, şuan çok çok sağlıklı yaşıyor. Üstelik de internette baktığımda kırmızıların diğer renklere göre daha bile nazik, kolay ölen renkler olduklarını okumuştum. Bir öncekini başka bir yerden almıştım ve galiba 1 aydan kısa sürede ölmüştü. Daha bir öncekini de daha başka bir yerden almıştım uzun süre önce ama o da yaşamamıştı zamanında. Şuandaki sağlamda da, diğerlerinde de ekstra birşey, düzenli hedef besleme falan yapmamıştım. Bu sağlam, diğerleri öldü :-(

Kadir Abi bana ithal edilen ülkenin-yerin önemli olduğunu, bazı bölgelerden sorunlu canlılar geldiğini söylemişti. Bir de bazı akvaryumcuların Jewel Coral' ları Ganiopora diye sattıklarını (ayırt etmesi gerçekten zor, çok benzer canlılar), onların genelde problemli olduklarını söyledi.

Yani iyi yerden canlı almak lazım :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
benim kanaatim canlılın zorlulugundan ziyade kurdugumuz sistemin her canlıyı koyabiliriz anlamına gelmedigi burda tankın hacmi sampın işlevi ve su kalitesi ve nekadar bu dengeyi koruyabildigimiz  önemli  bir çok kişi dış filtreyle veya sampsız sistemler kuruluyor  uzun vadeli kullanım olmadıgı açık  tabi biraz buda maddiyatla alakalı   bu sistemler için üretilmiş ne bir katkı ne bir bakteri kültürü geliştirildi şuan için ilerisi için ne olur ...

bende 3 tane var 2 si 4 yıllık 1 tanesi 6 aylık fazla akıntıyı sevmiyor orta ışık ayarında gayet saglıklı 

benim kanaatim canlılın zorlulugundan ziyade kurdugumuz sistemin her canlıyı koyabiliriz anlamına gelmedigi burda tankın hacmi sampın işlevi ve su kalitesi ve nekadar bu dengeyi koruyabildigimiz  önemli  bir çok kişi dış filtreyle veya sampsız sistemler kuruluyor  uzun vadeli kullanım olmadıgı açık  tabi biraz buda maddiyatla alakalı   bu sistemler için üretilmiş ne bir katkı ne bir bakteri kültürü geliştirildi şuan için ilerisi için ne olur ...
 bende 3 tane var 2 si 4 yıllık 1 tanesi 6 aylık fazla akıntıyı sevmiyor orta ışık ayarında gayet saglıklı 
3 yıllık goniopa fotolarını görebilirmiyiz?

Ben en fazla 4 ay yaşatabildim aniden sanki hiçbirşey yokken eridi gitti bir daha da goniopora işine bulaşmam :(

Ben ölmek üzereyken bir arkadaşımdan aldığım ve üzerinde sadece 1 cm 2 canlı doku kalan kırmızı goniopora önce açmaya başladı ve gelişti sonra  kendini tamamladı ve önemli ölçüde büyüdü gelişti. Geçenlerde bu gonioporayı fragladım.  Bunun dışında diğer renklerden de gonioporalarım var ve sağlıklı olarak devam ediyorlar. Özel olarak hiç beslemiyorum.  Bence tankın biyolojik zenginliği ile ilişkili, planktonik beslenen bir canlı, su kolonunda  yeterli planktonik canlının varlığı uzun yıllar yaşamasını sağlıyor diye düşünüyorum.

Çok farklı akıntı ve ışık şartlarında bulunan gonioporalarım var, sorun yok. Sarı renkli olanın en zoru olduğunu düşünüyorum.

Konu görüntüleyen kullanıcılar