Keşfet

10u-R un akvaryumu=)

10u-R

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba, konumu görenler daha önce yurtdışında ikamet ettiğimi biliyolar, ben 6 ay önce kesin dönüş yaptım, deniz bi virüs, burdada buldu beni..

tanka gelince, 170x70x60 extra clear akvaryum ısmarladım, 80x40x40 sump la beraber kısmetse 10 güne teslim edilcek, 

45kg Reeflowers tuz ısmarladım, 50 kg reeflowers 1-1.5mm inci beyazı kum aldım,

kafa motorum jebao 8000

bm curve 7 ps

tunze 6065 dalga motoru, diatomdan sonra 2. bi dalga motoru alırım,

ışıklandırmayı Giesemann Futura 1550mm led yapıcak,

70kg kadar sıfır taş la başlayıp, bakteri ile başlangıcı yapmayı planlıyorum

Moderatör tarafında düzenlendi:
Selamlar, tankınız hayırlı olsun. Umarım uzun soluklu içinize sinen bir tank olur. PS yetecek mi?

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Akvaryumum 714lt, curve 7, 700-900lt arasi, daha önce 800litremde curve 9 vardi, buna curve 7 nin yetecegine inandigim icin aldim. 

Akvaryumu oldugunca dusuk maliyetli yapiyorum, diceksiniz ucuz etin yagnisi, yurt disinda 200lt akvaryuma 2000fr harcamisdim, sonra 960a gectigimde, maliyeti 800fr a indirmisdim:) ordan gelen bi mantik, umarim hersey planladigim gibi yurur.

Simdiye kadar 2900 gibi bi rakama geldim, lambam, dalga motorum, uv filtrem daha onceden vardi.

Alinmasi gereken, temizlik ekibi ve bakteriler var simdilik, yani akvaryum geldigi gun kurulumu yapicam:) geldigi gun resimlerle yazarim yine

Hayırlı olsun öncelikle. Ancak ben curve7 nin 250lt üzeri bir tankta iş yapacağına pek inanmıyorum. Yapar illa ki ama tatmin eder mi bilemedim.. Almadıysanız belki başka birşey düşünülebilir.

Şu an herşeyi aldım, akvaryumu bekliyorum:) ilerleyen zamanda yetip yetmeme durumuna göre sumpda yeterince yer olcak, dolap yüksekliğinide 80-90 cm yapıcam ki, aşşada rahat hareket edebileyim:)

merhabalar, acil sorum...

şimdilik curve 7 almışdım, ama gelen yporumlar yeterli olmayacağı üzerine, netde satılıklarda macro aqua as300 ps var, 1200lt ye kadarmış, fiyatı curve 7 ile aynı gibi, curveyi satıp alma niyetindeyim... macro aqua bm den iyimidir?

merhaba, kıyaslarken sadece katalog litre değerine bakmayın. zaten 3 katı olmalıdır gibi bir düşünce vardır genelde. Üzerinde kullanılan motorun debisi, hava emiş miktarı gibi detaylara da bakın. 

Sorduğunuz PSyi bilmiyorum ama benim tankım da 3 adet L boy tang var ve irili ufaklı bir kaç balık daha var. Tank 110x70x45 yani 400Lt denebilir. Curve9 kullanıyorum ve nitrat 5 civarında. 

Biraz daha yüklenince nitrat yükselecektir. Sizinde yazdığınız ölçüde beslenecek canlıları düşününce bence minimum curve9 dengi bir PS almanız gerekir. Hatta bana sorarsanız bir tık daha iyisi.

Kolay gelsin zor kararlar :)

curve 7, hava emiş 520l/h,

macro aqua 2000l/h

yani macro her türlü daha iyi demek oluyo?

sadece litre ve hava emişiyle hesap yapılırsa yanlış olur kanaatindeyim çoğu uzak doğu ürünler zaten üzerinde yazan değerleri karşılamaktan uzak malesef örneğin benim ps min hava emişi saatte 720lt re fabrika çıkış değerlerine göre 120 galona kadar heavy 180 galona kadar medium 210 galonda ise light performans gösteriyor yani adamlar 180 galondan sonra üst sınıflarımıza bakın demek istemiş:) sadece hava emişine bakarsanız yanıltıcı olabilir yani.

iki arada bi derede kaldım, 800lt tankımda, 4 L tang ımla curve 9 la nitratım 1 lerdeydi.. devamlı aktif karbon kullanıyodum ayrıyetten... nitratı yumuşak mercanlar seviyor.. o yüzden sıfır olmaması iyi, şahsen sps seven bi insan değilim, lps ve soft lar nitrat sever=) 

Onur Bey siz ne kadarlık bir ps bakmıştınız bütce olarak?

şu an curve 7 aldım, bütçemi komple bitirdim, curve 7 dengi (fiyat olarak) belki üzerine 100tl kadar çıkabilirim... cuma günü akvaryum gelicek, ptesi sistem dönmeye başlar...

Bir süre sisteminize yeterli gelip gelmediğini gözlemleyip ona göre hareket etmeniz bence daha mantıklı olur bu durumda o zamana kadar canlı yükünüz yavas yavas ekleneceği için nitrat fosfat testleriniz zaten durumu ortaya çıkartacaktır diye düşünüyorum.

Bu ilanimdaki skimmira goz atabilirsiniz isterseniz.

ve eve giriş yaptı=) sırada taş beklemek, pvc boruları döşemek felan var=) taşlar geldikden sonra su dolumu yapıcam, yapıştırma işlemleri daha kolay olur diye düşünüyorum

70kg kadar taş giricem, bakteri girişini tüp olan şeylerle bio bilmemne onlarla yapıcam, diatom dan sonra 15 er snail ve conch atıcam, teke karidesi bulursam 10 kadar atmayı düşünüyorum

tavsiyeleriniz varsa, içtenlikle söyleyebilirsiniz

Ekli dosyayı görüntüle 49106

1 haftadır dönüyo sistem=) diatom gelicek inşallah

biodigest ve bioptimum kullandım, yarın tekrar optimum giricem, inşallah kısa zamanda hayat başlar da, balık keyfine varırım

Ekli dosyayı görüntüle 49290

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri