Keşfet

10u-R un akvaryumu=)

Tankiniz cok guzel gorunuyor. Lakin o tek inis beni biraz korkuttu! Keske bir emniyet inisi olsaymis. 

iniş 50lik, sanmıyorumki tıkansın, tıkansada, pompanın haznesi 20lt kadar, yukardan inmeyen suyu yukarı pompalayamayacağından tıkansa bile akvaryum taşmaz:)

benim tecrübem yok ama okuduğum kadarı ile demir profiniz 3 ay içinde pas tutacak diye biliyorum

Kaynak yerlerini muhafaza ettiğim müddetçe sıkıntı olacağını düşünmüyorum:)

Yeni akvaryumunuz hayırlı olsun inşaallah. Ben yosunlara takıldım, tatlı suyu özlemişim sanırım biraz, çok hoşuma gittiler:)

Bir de tek iniş borusunun yanlış tercih olmasının sebebi sadece tıkanma değil, inen suyun gürültüsünü de engelleyememektir. Sessizilik için iniş borusunun sump'ta suya en yakın noktasında vana olması lazım. vana da tek borulu bir sistemde olmaz çünkü çok kısılırsa akvaryum taşar, az kısılarsa sessizlkik olmaz. Sessizlik için vana, vana için Sifon borusu şart. Hatta ince ayar için 3. bir vanalı boru daha gerekiyor. İlk akvaryumumda çok uğraştım durso ile :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Teşekkürler içten yazınız için:) ancak şu an herhangi bi ses sıkıntısı çekmiyorım:) 8000l/h ile:) sadece sump makina dairesi gibi:))

Teşekkürler içten yazınız için:) ancak şu an herhangi bi ses sıkıntısı çekmiyorım:) 8000l/h ile:) sadece sump makina dairesi gibi:))
Yosun durumu nasıl? Çoğalma oldu mu? Azaldı mı? Aynı yosun durumu bende de oluşmaya başladı.

Yosunlar kayboldular:) conchlar sagolsun

Bu arada led i satip t5 e gecicem

Aktüel, 8x54t5 ati sunpower

reef octopus elite 220int ps

Tumze 6065

Jebao rw15

Jebao 8000l/h

Sistem 1 senelik oldu:) 

Lambayı tekrar değişiyorum, giesemann matrix 8x80 (askı halatlarını bekliyorum)

Led den sonra T5 baya iyi geldi, görsellik kalitesi biraz düşsede, mercanlarda gelişim gayet güzel:)

8×80 ile daha da güzel olucak

İyi hobiler, mutlu yeni yıllar

Ekli dosyayı görüntüle 53769

2 yaşında bir tanka göre mercan sayısı da gelişimi de renklenmede çok az. Su değerleriniz nedir ?

Su değerleri iyiydi, benek peyda oldu, maddi açıdan sarsdı... ekonomik kriz işleri etkiledi, planladığım gibi mercan giremedim... şimdilerde ise, akvaryumu büyütmeye gidicem, tekrar aıfırdan başlıcam

Evet, senesini dolduran tankımı kapatıyorum, yeni kurulum ile başta yaptığım hataları telafi edeceğime inanıyorum

140-80-50 yener abiye tank yaptırdım, sumpumda 110-60-40 olucak

kafa motoru gene jebao 8000dct

ps Reef Octopus Elite 220int

dalga motoru jebao cp55

300w eheim ısıtıcı

de barry wf25 UV

fiji dekor 100-50-35(40)

fosfat reaktörü de kuracağım

Af probiotic tuz ile kurulum yapıcam, pro bio s, np pro, pro bio f, amino mix, vitality şimdilik aldığım ürünler

ca reaktörüde kullanacağım, grotech hcr70

ışıklandırmayı sevdiğim bi abim, par değerlerine göre ayarlayıp smilasyonlu ni şed yapıcak, 140-45 ölçülerinde olucak (pro3 den daha verimli olduğunu aöylüyo, kendi akvaryumdaki farklılık)

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri