Keşfet

14 litre masaüstü takılmacalar

Argun71

Yeni Üye
Ad Soyad
Argun
Canyon box 36 nano tank şuan için ışığı motoru aynı hiçbir değişiklik yapılmadı sumpda filtre malzemeleri şöyle,

50gr Seachem phosguard

110gr Seachem purigen

130gr Chemi blue

130gr Siporax  bu tankta vardı iki parça sünger vardı onları çıkardım

120gr Bio ball  yuvarlak seramik taş

50gr Zeolit

üzerine filtre serdim kaba pisliği almak için

üç parça kürlenmiş bir parça yeni küçük kaya ve 1,5mm-2,5mm aragonit mercan kırığı yeni kum

4-5 litre eski su gerisi yeni tuzluluğu tam tutturamadım 1021 oldu

Aquaforest bios bakteri günde 1 damla girilmeye başlandı

Hava taşlı Ps düşünüyorum şuan için sumpda eheim hava motoru en düşük ayarda çalışıyor 

eski tanktaki ısıtıcı buna büyük geldi daha küçük boy kompak birşey lazım

Kafa motorunu en kısığa almama rağmen motorun olduğu kısımda su seviyesi tam dolmuyor yarıdan bile aşağıda

Ekli dosyayı görüntüle 50882

Ekli dosyayı görüntüle 50883

Ekli dosyayı görüntüle 50884

Ekli dosyayı görüntüle 50885

Ekli dosyayı görüntüle 50886

Ekli dosyayı görüntüle 50887

Ekli dosyayı görüntüle 50888

Ekli dosyayı görüntüle 50889

Moderatör tarafında düzenlendi:
hayırlı olsun, takipteyim :)

Sorunsuz kurulumlar dilerim,ps düşünüyorsanız dymax iq5 önerebilirim bu akvaryum için.Atık kabında ayrıca tahliye bölmesi var ufak olduğu için taşmalarda uğraştırmıyor.

Clown çok güzel maşallah.

Nereden temin ettiniz?

Başka var mıydı?

Diatom 7. günden itibaren oluşmaya başladı şuanda 16 günlük nano ortadaki kayayı yine elimdeki Caribsea kayalardan biri ile değiştirdim ilk defa ithal kaya kullandım ve beğendim nano nun orginal ışığı beyaz led onu değiştiriyorum ve hava taşlı ps olacak bakalım..

Ekli dosyayı görüntüle 51016

Ekli dosyayı görüntüle 51017

hava taşlı skimmer ve 16wat led aydınlatma geldi güzel köpük yapıyor fakat ileride havataşını nasıl değiştirecem çözemedim altını zorladım dönmüyor içide dar baya ilginç :)  

zetlight za1201 led aydınlatma beyaz 21 adet 12000k,mavi 7 adet,kırmızı 4 adet,yeşil 4 adet toplam 16watt 

Ekli dosyayı görüntüle 51027

Ekli dosyayı görüntüle 51028

Ekli dosyayı görüntüle 51029

Ekli dosyayı görüntüle 51030

Ekli dosyayı görüntüle 51031

Ekli dosyayı görüntüle 51032

Merhaba,

Aynı toplayıcıyı kullandım. Alt kapak çıkartılabilir. Sıkı geçme olduğu için çıkartamamış olabilirsiniz. Bıçağın sırt kısmı ile boruyu çevirerek üstten vurarak gevşetip çıkartabilirsiniz. 

İyi günler,

Merhaba,

Aynı toplayıcıyı kullandım. Alt kapak çıkartılabilir. Sıkı geçme olduğu için çıkartamamış olabilirsiniz. Bıçağın sırt kısmı ile boruyu çevirerek üstten vurarak gevşetip çıkartabilirsiniz. 

İyi günler,
baya güç vererek çevirmeye çalışdım sonra elimde kalacak diye üstelemedim teşekkür..

Aynisi bende var bi bezle tutup alt siyah izgarayi cevirin hemen cikiyo

Aynı aydınlatmayı almak için epeyce düşündüm,izleminiz nelerdir memnun musunuz?

Mobil kontrol,dim vs özellikleri tasarımı epey güzel görünüyor ama mavi ışığının etkisinden şüphe ettiğim için vazgeçmiştim

Memnunsanız kendi pikom için tekrar değerlendireceğim

Aynı aydınlatmayı almak için epeyce düşündüm,izleminiz nelerdir memnun musunuz?

Mobil kontrol,dim vs özellikleri tasarımı epey güzel görünüyor ama mavi ışığının etkisinden şüphe ettiğim için vazgeçmiştim

Memnunsanız kendi pikom için tekrar değerlendireceğim
ne yazıkki çinli satıcı ben wifi li 19w modelini istememe rağmen düşük modelini gönderdi sonrada yanlışlık olmuş filan dedi gündüz ve gece modu var sadece manual üzerinden açıp kapıyorum para iadesi istedi kabul etmedim jebao sw-2 gönder dedim yoksa dispute açarım dedim kabul etti ışık gücü bana yeterli gözüktü beyazı kırıyor mercanlar memnun fakat wifi modelinde mavilerde mercek filan vardı neyse..fiyatada 20 dolar civarı zam yapmış..

buarada conclar çalışmaya başladı ,

Ekli dosyayı görüntüle 51138

Moderatör tarafında düzenlendi:
İlgili cevabınız için teşekkürler,geçmiş olsun, böyle hatalar malesef her zaman olabiliyor,neyse ki alıcı koruması vs sayesinde sorun bir nebze düzeltilmiş.
Tüp kurdu çok hoş görünüyor[emoji4]

Jebao sw-2 geldi en düşük ayarda w1 modunda kullanıyorum canlılar ahenkle sallanıyor iyi oldu bu ürün minnacık birşey zaten mercanlarında tozunu aldı ses yok gibi birşey tankda torch,candy,blasto,starpolip,zoa,hairy mushroom ,xenia var 

soğutma için 8 cm lik adaptörlü fan taktım  etkili oluyor iki hızı var termostat yok henüz..

turbo snail müthiş sump duvarını kayaları cillop gibi yapıyor beslensin diye camları bile silmemeye başladım :)

conclarda  onla yarışıyor

rahat duramadık aslında fridmani istiyordum bulamadık purple dotyback attık rengine tav oldum bende kayaların altı boş kumu kayalardan sonra sermiştim istediği yere saklanıyor dolaşıyor sorun yok bendeki palyoca eski balık ikisininde yeri var ama goby filan olsa dotyback rahat  bırakmaz onu..

Ekli dosyayı görüntüle 51395

Ekli dosyayı görüntüle 51396

Ekli dosyayı görüntüle 51397

Ekli dosyayı görüntüle 51398

Ekli dosyayı görüntüle 51399

Bir süredir kenarda duran motorlu yavruluğu refugium olarak monte ettim yaklaşık 1.5 litre alıyor spagetti alg ve dibine seachem  matrix ve benim sumpta torba içinde olan bioballları ekledim ışık olarak nano nun eski ledini kullandım 4wat civarı beyaz, kırmızı mavi şerit led bekliyordum bir türlü gelmedi..

sumpta medya torbaları zamanla artık topluyor refugium dan sonra purigen ve phosguard çıkardım sadece chemi pure ve spirox kaldı üzerinede filtre serdim filtre en fazla 15 günde bir değişiyor..

Ekli dosyayı görüntüle 51574

Ekli dosyayı görüntüle 51575

Ekli dosyayı görüntüle 51576

Ufacık tankta bile sürdürülebilir bir eko sistem kurmak için her türlü ihtiyaç mevcut :)

Çok fazla test bence insanı hobiden bıktırıyor onun yerine enerjiyi su değişimine harcamak daha mantıklı ilk başlarda sadece nitrat testi yapmıştım 50 ye yakın çıkıyordu son iki gündür bembeyaz bir nitrat gördüm ve hava taşlı ps yide çıkardım tankta refigium,yeni eklediğim iki adet mangrove bitkisi yeni kök vermeye başladı,bakteri yatağı için sporax matrix bioball,chemi blue ve filtre var..10 günde bir 5 litre su değişimi red sea pro tuz

Su tamamlama yoktu eski  tanktan kalan jebao dozlamayı kullanmaya karar verdim buna kalkwasser katkı ilave ederek  4gr kalk 15 litre su ile karıştırıp günde 360mml veriyorum 24 saate böldüm dozlamayı,  kalk ilk defa kullandım dalga motoru ile karıştırdım rakı kıvamında  bir gün dinlendirip dozlamaya başladım..

Su değişiminin ertesi günü tankta 8 kh oluyor 10 gün içinde 5 in altına kadar düşüyordu bakalım 10 günde kalk dozlaması sonucu kaç olacak kh ? 

Dottyback   beklediğimden daha huysuz çıktı mercanlara bile hareket çekiyor ilginç bir balık çıkardım.yuma mercan şekilden şekile giriyordu keyfine göre çokta yer yok tankta çıkardım onuda..

Ekli dosyayı görüntüle 51726

Ekli dosyayı görüntüle 51727

Ekli dosyayı görüntüle 51728

Ekli dosyayı görüntüle 51729

Konu görüntüleyen kullanıcılar