Keşfet

25Tl Eksik Su Tamamlama

hates

Yeni Üye
Ad Soyad
Hede
Su tamamlamaların 2. elde dahi 100TL civarı olması dikkatimi çekti. Derdim tuzlu suyu erişilebilir kılmak olduğundan ve bir su tamamlamaya ihtiyacım olduğundan biraz araştırma yapıp siparişimi verdim.

:  $2.88

: $1.99

:$0.99

: $2.99

Toplam $8.85 = 23 TL tuttu. 2TL de kablo gitse yuvarlak hesap 25 hadi bilemedin 30TL diyelim.

Top-off switch montajı için pleksi plastik vida gibi parçaları üretmek zor geldiğinden ve mıknatıslı sistemin daha pratik olacağını düşündüğümden mıknatıs da sipariş ettim. Mıknatısları epoksi ile boyamayı düşünüyorum sudan yalıtmak için. Bir risk olarak neodyum mıknatıs çok güçlü olduğundan top-off switch i etkileyebilir. bu durumda biraz uzaklaştırmak gerekebilir. Bunu deneyerek göreceğiz.

Yine çinden sipariş ettiğim için siparişin gelmesi 1 ay kadar sürer. Tuzlusu sabır işi deyip acele edenlere selamlar. :)

Siparişler gelene dek bekleyeceğiz artık :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Güzel bir çalışma olmuş Hüseyin Bey, kolaylıklar diliyorum. 

Plastik vida seçeneği Karaköy'de oldukça fazla, vida+somun fiyatı 1 tl civarıydı diye hatırlıyorum.

Top off switch için genelde üstten monte edilen modeller tercih ediliyor sizin sumpta durum farklı sanırım.

Güzel bir çalışma olmuş Hüseyin Bey, kolaylıklar diliyorum. 

Plastik vida seçeneği Karaköy'de oldukça fazla, vida+somun fiyatı 1 tl civarıydı diye hatırlıyorum.

Top off switch için genelde üstten monte edilen modeller tercih ediliyor sizin sumpta durum farklı sanırım.

altınkaya bizim evin orada. Aklıma gelmemişti sağolun.

Ben herhangi bir aparat yapmadan mıknatıs ile cama tutturmayı düşündüğümden bu modeli tercih ettim.

selam o dc motor 1 metreye basamayabilir, bana biraz güçsüz küçük gozüktü resimden, bu arada benim eksik su tamamlama sistemimde 30tl, entes ssr04 paslanmaz elektrodlu röle :)

Mıknatısı eğer sipariş vermediysen uğraşma onunla. 10 liralık cam silecekleri var akvaryumcularda,ondan alıp kullanabilirsin.Arada 2 lira fark var,çokta önemli değil herhalde bu rakam. Şamandırayı japon yapıştırıcı ile sileceğe yapıştırman çok daha pratik olur. Şamandırayı 2 adet alsan iyi olurdu aslında.Birbirine seri bağlayıp işi sağlama alırdın.Ucuz reed kontakların sağı solu pek belli olmuyor,yapışıp kalırsa sıkıntı çıkarır.

Motoru direkt şamandırayı bağlamazsan iyi olur.Araya bir röle her zaman güvenlik açısından iyidir. Motorun voltajının küçüklüğüne aldanma,eğer akım çekerse reed'i yapıştırır.

selam o dc motor 1 metreye basamayabilir, bana biraz güçsüz küçük gozüktü resimden, bu arada benim eksik su tamamlama sistemimde 30tl, entes ssr04 paslanmaz elektrodlu röle :)
Paslanmaz elektrodlar paslanır bilginiz olsun. 316 dahi olsa paslanmazın iki düşmanı vardır. 1- klor, 2-tuz.  Çok kuvvetli asitler bile(derişik hcl mesela) bir zarar vermezken klor ve tuz canına okuyor paslanmaz metalin.

Paslanmaz elektrodlar paslanır bilginiz olsun. 316 dahi olsa paslanmazın iki düşmanı vardır. 1- klor, 2-tuz.  Çok kuvvetli asitler bile(derişik hcl mesela) bir zarar vermezken klor ve tuz canına okuyor paslanmaz metalin.
öyle diyorlar ama 2 sene oldu daha paslanmadılar, pas göremiyorum yani pas görmem lazım değilmi turuncumsu şekilde? böyle olmadan eriyor olduklarını ds hiç sanmıyorum çünkü su seviyesi yükselirdi hala aynı çizgide ps nin boynunun başlangıcında yani.

Bu bilgi söylentiden ziyade nettir. Özellikle çalıştığım sanayi dalında sürekli bu durumla haşır neşir pozisyondayım.Makinalarımızda yoğun olarak hidrojen peroksit veya sodyum hidroksit gibi ağır kimyasallarla çalışırken sorun yaşamazken özellikle klor ve tuz korozyona sebep oluyor. paslanma şekli genel anlamda düşünülen demirin oksidize olduğu andaki gibi kahverengi olarak görünmüyor. Hatta buna belki paslanma bile denemez, genel kavram olduğu için bu şekilde kullanılıyor. Daha doğru ifade etmek gerekirse eğer; Klor ve Tuz 316 dahi olsa paslanmaz üzerinde korozif etkiye sahiptir. Bunun bir nedeni belkide tuz(NaCI) bileşiğindeki klordan olabilir. Bizim kullandığımız tuzlarda net olarak tuz bileşiklerini bilemiyorum,mesela sodyumun,magnezyumun,potasyumun,kalsiyumun klor ile yapmış olduğu bileşik neticesinde ortaya çıkan tuzlar.Fakat mutlaka ki vardır bunlar, sonuçta bu tuzlarda sadece karbonat veya eser elementler yok.

Önceki akvaryumu ilk kurduğumda elimde termoplastik kılıflı ptc olmadığı için ısıtıcıyı kontrol etmek amacıyla geçici olarak paslanmaz pt100 termoeleman kullanmıştım. 1 ay sonra elektrodu söktüğümde pas emaresi bende görmedim fakat lub(büyütecin hallicesidir) ile baktığımda gövdesinde mikron mertebesinde oyuklar oluşmuştu.

Aslında korozyona uğrayacağı net olmakla birlikte bu etkiden dolayı suya karışan metal, tanka ne derece sorun teşkil eder? Ben açıkçası çok ta sorun çıkaracağını düşünmüyorum. 

Paslanmaz tuzlu suda korozyona  uğruyor ama 304 ile 316 arasında ciddi farklar var hatta piraysadan aldığınız 316 ile sertifikası kabul gören tyssen gibi firmaarın sattığı 316 arasındada dünya kadar fark vardır malesef.Çelik piyasasında üzerinden en çok dolandırıcılığın döndüğü en çok ayıplı malın olduğu kısım paslanmaz türleridir.

Şimdi çözününce suya karbon çelik dışında krom ve nikel salınımı yapar benim bildiğim ama ne kadar zamanda ne kadar salınım yapar oda akvaryumunuza ne gibi zararlar verir belirsiz çok aramama rağmen bu konuda bir araştırma bulamadım ben.

bu arada Cihan beyin kullandığı probların paslanmazlar pasivizasyon işlemi görmüş olabilir buda normal tuz testi değerlerini 30 kata kadar arttıran önemli bir işlemdir.

Su tamamlama için yeriniz varsa 5-10 Tl ye mekanik çözümlerde var aslında ben su tamamlama şamandırasını dışardaki 1mt yüksekte bulunan bi bidona bağladım ve su azaldıkça kendi cazibesi ile akıyorarayada bir vana ekledim bu sayede taşma riski yok vana kısık dıurumda şamandıra takılsa bile max günde 25 LT su akıtabilir 600 lt kapasiteli tanka .

bu sayede ayda bir bir kere bidon dolduruyorum RO suyu ile bu uğraştanda kurtulmuş oldum.müsayit yeri olan herkeze tavsiye ederim.

Mıknatısı eğer sipariş vermediysen uğraşma onunla. 10 liralık cam silecekleri var akvaryumcularda,ondan alıp kullanabilirsin.Arada 2 lira fark var,çokta önemli değil herhalde bu rakam. Şamandırayı japon yapıştırıcı ile sileceğe yapıştırman çok daha pratik olur. Şamandırayı 2 adet alsan iyi olurdu aslında.Birbirine seri bağlayıp işi sağlama alırdın.Ucuz reed kontakların sağı solu pek belli olmuyor,yapışıp kalırsa sıkıntı çıkarır.

Motoru direkt şamandırayı bağlamazsan iyi olur.Araya bir röle her zaman güvenlik açısından iyidir. Motorun voltajının küçüklüğüne aldanma,eğer akım çekerse reed'i yapıştırır.
Nasip bakalım denicez bişeyler. Ucuz gördüm aldım. 

1 metreye basmasına gerek yok. Sumpın yanındaki tanktan sumpa basacak. 

Benim sistem komple 30TL. 

Elinize sağlık çok güzel çalışma olmuş. Bende 2 yıldan beri kendi yapmış olduğum su tamamlama sistemini kullanıyorum. sisteme koyduğum 10 tlye aldığım seviye sensöründe 2 defa 2-3 aylık periyotlarla sıkıntı yaşayınca biraz daha kaliteli olduğunu söyledikleri sadece kablosunda ''made in germany'' yazan bi sensör almıştım. bu sensörle 1,5 yıldan beri hiç sıkıntı yaşamadım. Tabi bu sensöre 45tl para vermiştim. Eger böyle kaliteli ürünler kullanılarak yapılırsa üretilen sistemlerin 100 tl fiyatlara satılması gayet normal diye düşünüyorum arkadaşlar...

Zaten burada maksat 200 TL ye satılan sistemin aynısını yapmak değil. Bunlar prototip çalışması diyebileceğimiz çalışmalar eğer memnun kalırsak kullanırız yoksa alternatifleri değerlendiririz. Ama şunu da söyleyebilirim 200 küsür tlye satılan ürünlerde de çok farklı malzemeler kullanılmıyor.

Hüseyin beye katılıyorum.12v 16a tek kontak röle bir adet seviye sensörü türkiyede 20 25tl arası ama çin sitelerinde 2 3 tl civarı.1 adet kafa motoru ve 1 adet 12v adaptör ile bu işi çözdüm.SAolsun forumda yardım sever insanlar sayesinde sadece röleyi ve 12v adaptörü satın aldım.Şuanda kullanıyorum ve inanılmaz hassas noktaları var.SAbitledim çalıştırıyor 2 sn akıtıp geri kapatıyor bunu günde hemen hemen 1-2Lt civarı ekleyerek yapıyor.Benim sumpda yer olmadığı için arkaya damacanayı kesip bölme yaptım ağzından uzatma yaptım o uzatmadan su ekliyorum oradan doğruca bidona düşüyor rahat ve kullanışlı oldu. :) Resmide eklerdedir.

a53QE2.jpg
DM2bJ3.jpg
j53OnW.jpg

Hüseyin beye katılıyorum.12v 16a tek kontak röle bir adet seviye sensörü türkiyede 20 25tl arası ama çin sitelerinde 2 3 tl civarı.1 adet kafa motoru ve 1 adet 12v adaptör ile bu işi çözdüm.SAolsun forumda yardım sever insanlar sayesinde sadece röleyi ve 12v adaptörü satın aldım.Şuanda kullanıyorum ve inanılmaz hassas noktaları var.SAbitledim çalıştırıyor 2 sn akıtıp geri kapatıyor bunu günde hemen hemen 1-2Lt civarı ekleyerek yapıyor.Benim sumpda yer olmadığı için arkaya damacanayı kesip bölme yaptım ağzından uzatma yaptım o uzatmadan su ekliyorum oradan doğruca bidona düşüyor rahat ve kullanışlı oldu. :) Resmide eklerdedir.
Montajı nasıl yapsam diyordum kablo kanalı iyi fikir verdi. :)

Malzemeler geldi. 1-2 güne yapıp paylaşacağım inşallah.

Hüseyin hocam ne yaptınız varmı bir gelişme ?

Bende bir fikir vereyim belki işine yarar, plastik kelepçeleri biliyosun, birde delikli vantuz, plastik kelepçeyle şamandırayı delikli vantuza tutturursan hiç gerek kalmaz yapıstırıcı mıknatısa

Melzemeler elime ulaştı. Ledle uğraşmaktan ve sürekli şehir dışına çıkmaktan hala toplayamadım.

abiler bende çok araştırdım bu su ekleme ünitesi işini şimdi yaptın ettin tabi orjinallerinde garantisi yokta allah muhafaza şamandırası takılır makılır basar oradaki suyu komple ne bilim abi biraz riskli 100-120 hadi kaliteli bişi alsan 150 azcık daha eklesen daha sağlıklı olmazmı riske değermi kendimizin yapması tabiki daha güzl keyif veriyor ama ben daha az riskli işleri seviyorum okadar masraf ettim tırsıyorum valla :D

mesela ben bu yem tutacağını yaptım içine düşüyor otomatik yem makinesinden ıslanıyor eriyen yemler dalga motoruna doğru geliyor oradan tüm tanka dağılıyor herkeste yeme ulaşabiliyor orjinali alabilsem daha sağlıklı tabide 60 lira şuan alamamaktayım idare için böylebirşey yaptım gayette sağlıklı iş görmekte

Ekli dosyayı görüntüle 29685

bu arada newera yem kabı kapağı tersi içeri batmakta diğertürlü yaparsanız batmamakta eheime otomatik yem makinesi altında delik var arkaya kadar uzanmakta uranın içinden geçirdim mesafeyi ayarladım diğer cırtın sadece arka kısmını mesafesini ayarlayarak geri gitmesin diye sabitledim bukadar :D  

Konu görüntüleyen kullanıcılar