Keşfet

4. Defa tuzlu suya merhaba

SEROL10

Yeni Üye
Ad Soyad
Süleyman
Birçok akvaryum kurulum tecrübesinden Sonra kafamdaki tuzlu su akvaryumu için yaklaşık 10 sene önce başladığım maceram 3 defa çeşitli sebeplerle başarısızlıkla sonuçlandı, tam artık hobiden soğumaya başlayıp ne var ne yok satmışken eski dostum ve deniz akvaryumu hobisine ilk adımı birlikte attığım kendiside hobici olan değerli arkadaşım Alper ŞENOĞLU' nun Balıkesir' de MGA Pet Shop isimli mekanı açtığını öğrenmem ve yanına hayırlı olsun demek için uğramamla başladı ve içimdeki ateş tekrar alev aldı ve bu seferki kurulumun değerli dostumunda ilgi alaka ve çabalarıyla içimize sinen güzel bir çalışma olduğu düşüncesindeyim, beni tekrar hobiye döndürme, malzeme seçimi, tedariki, kurulumu ve şu andaki süreçte beni yanlız bırakmayan değerli dostum MGA Pet Shop sahibi Alper ŞENOĞLU' na tekrar teşekkürler :)

Ekli dosyayı görüntüle 37679

Ekli dosyayı görüntüle 37680

Ekli dosyayı görüntüle 37681

Ekli dosyayı görüntüle 37682

Ekli dosyayı görüntüle 37683

Ekli dosyayı görüntüle 37684

Ekli dosyayı görüntüle 37685

Resimlere ve bilgilendirmeye burdan devam, yazım hataları için kusura bakmayın telefondan yüklemeye çalışıyorum.

Tank : Yener yılmaz yapımı 90x60x50 ana tank ve sump , Yener ustamın ellerine sağlık tüm ayrıntılar düşünülmüş mükemmel bir tank.

Protein skimmer : Bubble magus nac 5

Aydınlatma          :Maxspect r420r 130w 15000kelvin

Sump motoru  : xilong xl 135

Kum           : Nature's Ocean 

Kaya          : Nature's Rocks 

Tuz            : Marinium

Akıntı motoru : jebao rw 4

Ekli dosyayı görüntüle 37686Oğlum Alper abisiyle kurulumu kontrol ediyor :)

Ekli dosyayı görüntüle 37687

Ekli dosyayı görüntüle 37688

Ekli dosyayı görüntüle 37689

Ekli dosyayı görüntüle 37690

Ekli dosyayı görüntüle 37691

Refraktometre ile yapilan ilk ölçüm tuzluluk 1024, Tabi daha yapılacaklar ve alınacaklar bitmedi, ilk planda akım kontrollü prizlerin mobilya içine alınması var , su  ekleme ünitesi ve dozaj pompasının sumpa ilavesi var, yani daha yapılacak çok iş var, herkeze sağlıklı hobiler :)

Hayırlı olsun Süleyman Bey. Suyun oturmuş ve canlıların eklenmiş halini merakla bekliyoruz. Gelişmelerden haberdar ederseniz seviniriz.

Bu seferki uzun soluklu ve gönlünüze göre olması dilegiyle. Hayırlı olsun. 

Akvaryum kurmayi dusundugum olculerde takipteyim. Hayirli olsun

Sent my GT-I9300 using Tapatalk

Hayırlı olsun Süleyman Bey. Suyun oturmuş ve canlıların eklenmiş halini merakla bekliyoruz. Gelişmelerden haberdar ederseniz seviniriz.
Sagolun Abdullah bey tüm gelişmeleri burdan yollamaya çalışacağım :D

Bu seferki uzun soluklu ve gönlünüze göre olması dilegiyle. Hayırlı olsun. 
Teşekkürler Ahmet bey bu sefer benimde tek temennim bu yönde, onun için hiç bir ayrıntıyı kaçırmadan eksiksiz bir çalışma yapmak için uğraşıyorum :)

Akvaryum kurmayi dusundugum olculerde takipteyim. Hayirli olsun

Sent my GT-I9300 using Tapatalk
Teşekkürler Cüneyt bey :)

Hayırlı olsun güzel bir tank olacağa benziyor. Yanlız akvaryumda hangi canlılara bakacaksınız bilemiyorum ama Ps niz 7 serisi olsaymış daha iyi olurmuş.

Hayırlı olsun güzel bir tank olacağa benziyor. Yanlız akvaryumda hangi canlılara bakacaksınız bilemiyorum ama Ps niz 7 serisi olsaymış daha iyi olurmuş.
Teşekkürler Cemil bey, Eylülden itibaren yumuşak mercan ağırlıklı olacak eylüle kadarda balıklar girmiş olur.

hayırlı olsun ps yükseltmek yerine su seviyesini düşürseniz olmaz mı? genel olarak harika görünüyor başarılar 

hayırlı olsun ps yükseltmek yerine su seviyesini düşürseniz olmaz mı? genel olarak harika görünüyor başarılar 
Teşekkürler, dün akşam sizinde belirttiğiniz gibi ps nin altındaki yükseltmeyi kaldırdım, su seviyesini düşürdüm ve ps yi zemine koydum :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
10. gün test sonuçları :

Tuzluluk     : 1025

sıcaklık     : 26 C

Amonyak  : 0,25 den düşük

Nitrit         : 0

Nitrat       : 0,2 ( 2 mg / L)

Kh           : 10,5

Alkali       : 3,76

Kalsiyum : 440 ppm

Fosfat     : 0

Daha önceki tatlı su akvaryumumdan kalan hiç kullanmadığım Ehıem Pıckup iç filtrem vardı bunuda sump içine koyup çalıştırsam diyorum herhangi bir faydası yada zararı olurmu acaba

12. Gün Hatırası, resimler ve becerebilirsem ilk balıkların görselleri yolda  :D

Konu görüntüleyen kullanıcılar