Keşfet

4. Defa tuzlu suya merhaba

Daha önceki tatlı su akvaryumumdan kalan hiç kullanmadığım Ehıem Pıckup iç filtrem vardı bunuda sump içine koyup çalıştırsam diyorum herhangi bir faydası yada zararı olurmu acaba
Merhabalar bunu yapma sebebiniz; filtrenin  motorunu bir sirkülasyon motoru  gibi kullanmaksa olabilir hiç değilse tortu birikimi fazla olmaz ama filtre görevi yapsın derseniz bence anlamsız olur

Merhabalar bunu yapma sebebiniz; filtrenin  motorunu bir sirkülasyon motoru  gibi kullanmaksa olabilir hiç değilse tortu birikimi fazla olmaz ama filtre görevi yapsın derseniz bence anlamsız olur
Teşekkürler :)

Yeni resimleri yüklemeye çalışıyorum fakat resim ekleme butonu gözükmüyor, sebebi ne olabilir.

Su tamamlama bugün geldi ve sumpa takıldı :)

Ekli dosyayı görüntüle 37807

Ekli dosyayı görüntüle 37808

Ekli dosyayı görüntüle 37809

Ekli dosyayı görüntüle 37810

Balıklar ve blue lobster için yemlerimizde tamamlandı.

Ekli dosyayı görüntüle 37811

Ekli dosyayı görüntüle 37812

Ve şimdide Eylül ayına kadar mercansız devam edecek olan akvaryumumun ilk sahiplerine ait resimler Rabbım kazasız belasız, hastalıksız büyümelerini nasip eder inşallah  :thumbsup:

Ekli dosyayı görüntüle 37813

Ekli dosyayı görüntüle 37814

Ekli dosyayı görüntüle 37815

Ekli dosyayı görüntüle 37816

Amin  :55ac43792b823_EmojiSmiley-120:  Herşey çok güzel görünüyor. Allah nazardan saklasın.

Teşekkürler Abdullah bey :clap: Şu an için herşey yolunda gibi.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Daha önce Dottyback beslediniz mi bilmiyorum ama hırçın ve bölgeci bir balıktır. Umarım sorun yaşamazsınız. Benim karideslere berberlik yapıyordu.

15. gün test sonuçları :

Tuzluluk     : 1025

Ph.             : 8.2

sıcaklık     : 26 C

Amonyak  : 0,25 den düşük

Nitrit         : 0

Nitrat       : 0,5 ( 5 mg / L)

Kh           : 10,5

Alkali       : 3,76

Kalsiyum : 440 ppm

Fosfat     : 0

Test sonuçları 10. gün sonundaki sonuçlarla aynı durumda sadece Nirat değerinde yemlemeden kaynaklı ufak bir artış sözkonusu, bu bir hafta içerisinde akvaryuma canlı girişi yapıldı ve düzenli olarak beslendi ilk planda koyulan blue lobsterın uzun bıyıklarının diğer balıkları rahatsız ettiği düşünülerek çıkartıldı , şu an için akvaryumdaki canlılar;

1 Yellow tang, 1 Purble tang, 1 Box fısh, 1 Dotyback, 2 kardinal, 2 ocelarıs 

Yemleme : 

Sabah : New lıfe spectrum thera +A  ve Ocean nutritıon brown marina alg ( nori yosunu)

Akşam : Ocean nutritıon Artemia yada fish eggs

Dozaj makinası ile yapılan katkı : Düzenli olarak 2 gün ara ile 5 ml Bacteria Feeder
Ekli dosyayı görüntüle 37973

.

Herkese güzel ve sağlıklı hobiler arkadaşlar, akvaryumum 1. ayını doldururken Allaha şükür herşey kazasız belasız devam etmekte, bugün itibarı ile bir kaç ufak eksik daha tamamlandı bunları sizlerle paylaşmak istedim.

İlk olarak havaların ısınmasıyla birlikte klimalı odada ve güneş görmemesine rağmen akvaryumun sıcaklığının 29,5-30 derecelere çıkması beni rahatsız etti bende acele bir şekilde resimlerini gördüğünüz Grotech cool braze 6 ' lı fanı alarak montajını yaptım ve sıcaklık 1,5 saat gibi bir sürede 29,5 dereceden  27 dereceye geriledi ve sabitledi şu an fan 7x24 orta devirde çalışmaya devam diiyor.

Yine resimlerde gördüğünüz gibi Ehiem otomatik yemleme makinasıda bugün alındı malum önümüz tatil dönemi olduğu için sistem otomatik çalışmaya devam etmeli :)

Ayrıca kısa süreli elektrik gel gitlerinin özellikle Ps ayarını bozmasından dolayı bugün Tunçmatik Lite II 1000 VA interactive ups siparişinide geçtim muhtemelen yarın bende olur, bu defa işi şansa bırakmak istemiyorum çünki :)  

Canlı olarakta ilk bıraktığım canlıların yanına yarın 2 fıre goby ve 6 shrimp daha eklenicek.

Ekli dosyayı görüntüle 38098

Ekli dosyayı görüntüle 38099

Ekli dosyayı görüntüle 38100

Tuncmatik ups cihazımda bugün ulaştı yarın sisteme dahil edilecek, testlerde sadece kh ve kalsiyumda biraz düşme var buda sanırım sistemin çalışmaya başladığının işareti :)

27. gün test sonuçları :

Tuzluluk     : 1025

Ph.             : 8.2

sıcaklık     : 26,5 C

Amonyak  : 0,25 den düşük

Nitrit         : 0

Nitrat       : 0,5 ( 5 mg / L)

Kh           : 8,6

Alkali       : 3,76

Kalsiyum : 400 ppm

Fosfat     : 0

Ekli dosyayı görüntüle 38127

Hayırlı olsun hemşehrim,kazasız,belasız uzun soluklu bir tank olması dileklerimle.

Selamlar.

Uzun zamandır resim yüklemeye çalışıyorum fakat ne yaptımsa şu resim boyutu sorununu aşamadım, bunun çözümü nedir arkadaşlar 0,08 MB boyut istiyor .

internetten PIXresizer resim programını indirip resimleri istediğin boyuta çevirip yükleyebilirsin

Konu görüntüleyen kullanıcılar