Keşfet

40x40x35

Ryugengo

Yeni Üye
Ad Soyad
İlhan
Merhaba, 8 aydır araştırdığım ve uğruna para biriktirdiğim tuzlu suya girişimi sonunda gerçekleştiriyorum. Şu an lise son öğrencisiyim. Ortaokuldan beri bitkili akvaryumlarla uğraşıyorum. Birkaç ay önce ro su ünitesi almıştım ama akvaryumun asıl ekipmanlarını almaya bu hafta başladım. İlk gelen ekipmanım BMQQ2 skimmerım oldu. 

Tank içten taşırmalı. Display 42, sump 14 litre olmak üzere toplam 56 litre su hacmi olacak.

Fazla geleceğine rağmen 10 kilo Red Sea Live Reef Base kum aldım. 2.5 - 3 cm kum kalınlığı olacak.

Amerikanların 1 galona 1 pound hesabından 7 kilo Nature's Ocean kaya.

Ps dediğim gibi BMQQ2.

Akıntı motoru olarak 1 tane Hydor Koralia Nano 900 aldım. x21 Akıntı planladığım türlere yeterli gelecektir.

Yine Hydor marka 100w ısıtıcı ve sump motoru.

Tuz olarak ise ReeFlowers Caledonia Reef Salt'ın 6.5 kiloluk kovasını aldım.

Şimdi listemde aydınlatma, refraktometre ve testler var. Yaza doğru otomatik su tamamlama da düşünüyorum.

Balık olarak zaten bir çift palyaçodan öteye gidemem. Ancak asıl olarak lps bakmak istiyorum. 

Aydınlatma konusunda kafam karışık. 40 santimlik tankta lps için anca led armatür olur herhalde. Elektronikşeyler sitesinde 18 wattlık bir power led armatür var. Ekte fotoğraflarını koydum. Acaba bu yeterli olur mu? Cevaplarınızı bekliyorum.

Her türlü öneriye açığım, teşekkürler.

Ekli dosyayı görüntüle 49541

Ekli dosyayı görüntüle 49542

Ekli dosyayı görüntüle 49543

Merhaba. Tankınız hayırlı olsun. Bu aydınlatma tam olarak sizin tankiniza yetecek bir aydınlatma. Ben de alışverişimi aynı site üzerinden yapıyorum ve ürünlerinden memnunum. Ayni güçte aydınlatmayı kendim kullanıyorum ve tanklarimiz benzer ölçüde. Rahatlıkla yetiyor. Ben DIY yaptım ancak maliyet olarak ortalama linkini verdiğiniz ürünle aynı tutuyor. Bu biraz da sizin ne renk istediğinize bağlı. Ancak olması gereken ne derseniz bu ürün derim. Ben ekstra olarak araya bir kırmızı attım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
tank,ın resmi varmı acaba

Debi ayarı olmasını ümit ediyorum. Değilse 900lt biraz fazla gelebilir.
Debi ayarı yok ancak 900/42'den x21 akıntı yapar. LPS için x20 akıntı öneriliyor. Tabi teori her zaman pratiğe uymaz zamanla göreceğiz.

tank,ın resmi varmı acaba
Tankı sipariş ettiğim şirket stokta ürün bulundurmuyor. Sipariş üstüne üretim yaptıkları için bir aksaklık olmazsa haftaya gönderecekler.

Kargom geldi. Haftasonu detaylı yazacağım.

Hayırlı olsun tankınız öncelikle. Tank arkadan sumplu olacak sanırım. Aldığınız skimmer sanırım qq'nun ilk versiyonu. Sonradan yeni versiyonunu çıkarttılar. Ya da sizinki yeni sürüm olup, diğeri eskisi olabilir tam emin değilim[emoji4]

Tankınız geldiğinde detaylı fotoları bekliyoruz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çok uzun zamandır yazmadım bir güncelleme yapayım. Tank şu anda 6 haftalık. Yazdığım ekipmanlardan farklı tek şey skimmer. QQ2 şaşırtıcı şekilde arka sumpa sığmadığı için QQ1 ile değiştirdim. Herkes QQ1 için gürültülü yatak odasında uyutmuyor gibi şeyler yazmış ama benim odamda tatlı su akvaryumlarının hava motoru olduğu için herhalde sese alışmışım QQ1'i duymuyorum bile. İbrahim Bey'in sorusunu da cevaplayayım değiştirdiğim de şu anki de yeni modelleri. 

Tankı kurduktan sonra 3. gün Aquaforest Bio S bakteri kültürü girmeye başladım. Hikari Marine S yemle girdiğim bakteriyi besledim. Testleri yaptım. 3 haftada azot döngüsü oturdu. Aslında ilk salyangoz eklemek istiyordum ama döngü oturmasına rağmen yosun oluşmadı. Ben de ilk canlı olarak genç bir black ocellaris ekledim. Günde 1 kere 5 pellet ile besliyorum. Yani balık yokken bakteriye attığım miktarın aynısı. Şu an 6. haftanın son günü ve 4-5 gündür kum ve kayaların üstünde kahverengi yosun oluşumu var. Yarın 3 tane turbo snail girip yosun oluşumunu yavaşlatmayı planlıyorum. Yosun tamamen yok olsun istemiyorum çünkü tankı daha doğal gösteriyor ama kontrolden de çıkmasın. Palyaçonun kayalardaki ve kumdaki yosunları didiklemesi de ayrı bir hareket kattı son günlerde. Yakın zamanda da siyah palyaçoma turuncu bir eş almayı planlıyorum. Belki turuncu palyaçoyla beraber ilk mercanı de girebilirim. İlk mercan olarak kenya tree düşünüyorum. Onun durumuna göre mercan eklemeye devam ederim.

Salyangozların kabuğunda umarım koralin yosunu olur.

RO suyu kendim yapıyorum aylardır tatlı suda kullandığım için 6 tds ama 10 tds altı sıkıntı olmaz yüksek ihtimalle.

Bu da şu an çektiğim video. Kahverengi yosun kamerada belli olmayacak kadar azmış demek ki.

Bugün temizlik ekibi olarak 3 turbo 2 conch girdim. Umduğum gibi kabuklarında az da olsa koralin var. Böylelikle %100 kuru kayayla kurduğum sisteme koralin de girmiş oldum.

Derin Bey

Oldukça güzel ve titiz bir kurulum olmuş,

Sıfır kaya sisteme istenmeyen yengeç, aiptasia,bubble alg,flatworm gibi canlıların girebilmesine karşı avantajlı,tek dezavantajı sistemin bakteri döngüsü için biraz daha zaman istiyor oluşu.Diatom yosunu oluşumunun gecikmesi bundan kaynaklı olabilir,tabi diatomu hafif atlatıyor da olabilirsiniz.

Hazır sıfır kayadan kurulum yapmışken mercan alırken gelebilecek istenmeyen canlılar için dikkatli olmanızı öneririm 

Sorunsuz devam etmesi dileğiyle

Derin Bey

Oldukça güzel ve titiz bir kurulum olmuş,

Sıfır kaya sisteme istenmeyen yengeç, aiptasia,bubble alg,flatworm gibi canlıların girebilmesine karşı avantajlı,tek dezavantajı sistemin bakteri döngüsü için biraz daha zaman istiyor oluşu.Diatom yosunu oluşumunun gecikmesi bundan kaynaklı olabilir,tabi diatomu hafif atlatıyor da olabilirsiniz.

Hazır sıfır kayadan kurulum yapmışken mercan alırken gelebilecek istenmeyen canlılar için dikkatli olmanızı öneririm 

Sorunsuz devam etmesi dileğiyle
Para biriktirirken bol bol araştırma yapma fırsatım oldu hem İngilizce hem Türkçe forumlar Facebook grupları YouTube kanalları vs. yeni başlayanların en büyük belasının istenmeyen canlılar ve su kimyasındaki dengesizlikler olduğunu gördüğüm için elimden geldiğince steril tutmaya çalışıyorum.

Temizlik ekibini gireli 3 gün oldu. Tür ve sayı olarak nokta atışı yaptım sanırım. Kumdaki yosunlar yok oldu, kayalardaki yosunlar da çıktıkça yeniyor. Conchları izlemek çok keyifli.

Hayırlı olsun. Gayet güzel olmuş. Sistem oturdukça, mercanlar girdikçe daha da güzel olacağına eminim. Balık tek kalmasın ama ?Ayrıca fotoğrafta bekleriz.

Nitrat 10ppm i bulunca ilk su değişimini %20 olarak yaptım. Tuzluluk 1.025, ısı 27c. Hydor ısıtıcım 22c'ye ayarlı ama dijital termometrem 27c gösteriyor. Isıtıcının daha düşük ayarı da yok umarım sorun olmaz.

Hayırlı olsun, sağlıklı uzun ömürlü olur inşallah. 

Palyaço ilk öyle davranıyor tam benimsedikten sonra saldırı moduna geçiyor :)  

Merhabalar,

Tank kurulumdan beri düzeli gidiyor takipteyim.

Transcyphllia (open brain) yanlız bu canlıyı kumun üzerine almanızı tavsiye ediyorum.

ışık alan orta akıntılı bir kum alanına parmağınızla kum üzerinde hafif çukurluk açarak o alana oturursanız canlı daha da keyifli olacaktır

Ro-di için bir silikat flitresi (mixbed reçine) almanız tankın ilerleyen zamanları için iyi bir adım olacaktır.

6-10 tds değeri deniz akvaryumu için ileriye dönük alg sorunlarını beraberinde getirebilir bu alg oluşumları 3-5 günde oluşmayacağı gibi sonrasında da 3-5 günde tanktan çıkmayacaktır.

NANO TANK =Kaliteli su .kaliteli tuz doğru ve stabil tuzluluk. sıcaklık ve haftalık su değişimleri  

keyifli hobiler

Konu görüntüleyen kullanıcılar