Ryugengo
Yeni Üye
- Ad Soyad
- İlhan
Merhaba, 8 aydır araştırdığım ve uğruna para biriktirdiğim tuzlu suya girişimi sonunda gerçekleştiriyorum. Şu an lise son öğrencisiyim. Ortaokuldan beri bitkili akvaryumlarla uğraşıyorum. Birkaç ay önce ro su ünitesi almıştım ama akvaryumun asıl ekipmanlarını almaya bu hafta başladım. İlk gelen ekipmanım BMQQ2 skimmerım oldu.
Tank içten taşırmalı. Display 42, sump 14 litre olmak üzere toplam 56 litre su hacmi olacak.
Fazla geleceğine rağmen 10 kilo Red Sea Live Reef Base kum aldım. 2.5 - 3 cm kum kalınlığı olacak.
Amerikanların 1 galona 1 pound hesabından 7 kilo Nature's Ocean kaya.
Ps dediğim gibi BMQQ2.
Akıntı motoru olarak 1 tane Hydor Koralia Nano 900 aldım. x21 Akıntı planladığım türlere yeterli gelecektir.
Yine Hydor marka 100w ısıtıcı ve sump motoru.
Tuz olarak ise ReeFlowers Caledonia Reef Salt'ın 6.5 kiloluk kovasını aldım.
Şimdi listemde aydınlatma, refraktometre ve testler var. Yaza doğru otomatik su tamamlama da düşünüyorum.
Balık olarak zaten bir çift palyaçodan öteye gidemem. Ancak asıl olarak lps bakmak istiyorum.
Aydınlatma konusunda kafam karışık. 40 santimlik tankta lps için anca led armatür olur herhalde. Elektronikşeyler sitesinde 18 wattlık bir power led armatür var. Ekte fotoğraflarını koydum. Acaba bu yeterli olur mu? Cevaplarınızı bekliyorum.
Her türlü öneriye açığım, teşekkürler.
Ekli dosyayı görüntüle 49541
Ekli dosyayı görüntüle 49542
Ekli dosyayı görüntüle 49543
Tank içten taşırmalı. Display 42, sump 14 litre olmak üzere toplam 56 litre su hacmi olacak.
Fazla geleceğine rağmen 10 kilo Red Sea Live Reef Base kum aldım. 2.5 - 3 cm kum kalınlığı olacak.
Amerikanların 1 galona 1 pound hesabından 7 kilo Nature's Ocean kaya.
Ps dediğim gibi BMQQ2.
Akıntı motoru olarak 1 tane Hydor Koralia Nano 900 aldım. x21 Akıntı planladığım türlere yeterli gelecektir.
Yine Hydor marka 100w ısıtıcı ve sump motoru.
Tuz olarak ise ReeFlowers Caledonia Reef Salt'ın 6.5 kiloluk kovasını aldım.
Şimdi listemde aydınlatma, refraktometre ve testler var. Yaza doğru otomatik su tamamlama da düşünüyorum.
Balık olarak zaten bir çift palyaçodan öteye gidemem. Ancak asıl olarak lps bakmak istiyorum.
Aydınlatma konusunda kafam karışık. 40 santimlik tankta lps için anca led armatür olur herhalde. Elektronikşeyler sitesinde 18 wattlık bir power led armatür var. Ekte fotoğraflarını koydum. Acaba bu yeterli olur mu? Cevaplarınızı bekliyorum.
Her türlü öneriye açığım, teşekkürler.
Ekli dosyayı görüntüle 49541
Ekli dosyayı görüntüle 49542
Ekli dosyayı görüntüle 49543