Keşfet

40x40x35

Merhabalar,

Tank kurulumdan beri düzeli gidiyor takipteyim.

Transcyphllia (open brain) yanlız bu canlıyı kumun üzerine almanızı tavsiye ediyorum.

ışık alan orta akıntılı bir kum alanına parmağınızla kum üzerinde hafif çukurluk açarak o alana oturursanız canlı daha da keyifli olacaktır

Ro-di için bir silikat flitresi (mixbed reçine) almanız tankın ilerleyen zamanları için iyi bir adım olacaktır.

6-10 tds değeri deniz akvaryumu için ileriye dönük alg sorunlarını beraberinde getirebilir bu alg oluşumları 3-5 günde oluşmayacağı gibi sonrasında da 3-5 günde tanktan çıkmayacaktır.

NANO TANK =Kaliteli su .kaliteli tuz doğru ve stabil tuzluluk. sıcaklık ve haftalık su değişimleri  

keyifli hobiler

Merhabalar,

Tank kurulumdan beri düzeli gidiyor takipteyim.

Transcyphllia (open brain) yanlız bu canlıyı kumun üzerine almanızı tavsiye ediyorum.

ışık alan orta akıntılı bir kum alanına parmağınızla kum üzerinde hafif çukurluk açarak o alana oturursanız canlı daha da keyifli olacaktır

Ro-di için bir silikat flitresi (mixbed reçine) almanız tankın ilerleyen zamanları için iyi bir adım olacaktır.

6-10 tds değeri deniz akvaryumu için ileriye dönük alg sorunlarını beraberinde getirebilir bu alg oluşumları 3-5 günde oluşmayacağı gibi sonrasında da 3-5 günde tanktan çıkmayacaktır.

NANO TANK =Kaliteli su .kaliteli tuz doğru ve stabil tuzluluk. sıcaklık ve haftalık su değişimleri  

keyifli hobiler
Hakan Bey selamlar,

Reçineyi nereden temin ediyorsunuz? Hangi marka vs almamız uygun olur? Link atma şansınız varsa süper olur.

teşekkürler,

Selamlar

Aydınlatmadan memnunmusunuz?

Resimlerden tam anlaşılmıyor ama gördüğüm kadarıyla beyaz ağırlıklı gibi.

Hakan Bey'in tavsiyesi üzerine ufak bir araştırma yaptım ve trachylerin kumda daha sağlıklı geliştiklerini öğrendim. Mercan büyüdükçe etrafındaki yumuşak kısıma kaya zarar verebiliyormuş ve mercan enfeksiyon kapabiliyormuş. Bunun üstüne ortadaki küçük kayayı sumpa aldım. Yerine trachymi yerleştirdim.

Hasan Bey aydınlatmanın gücünden memnunum. Spsten emin değilim ama göründüğü üzere soft ve lps için yeterli bir aydınlatma. Tam beyaz-mavi arası bir renk veriyor ağırlıkta olan bir renk yok. Memnun olmadığım yanı ise sadece mavileri çalıştıran ay ışığı modu olmaması. İki modun birincisi bütün ışıkları tam güçte çalıştırıyor. İkincisi de yine bütün ışıkları az güçte çalıştırıyor. Böylece sabah ve akşam ışığı birden açıp birden kapatmamış olup mercanları rahatsız etmemiş oluyoruz. Ama bunun yerine ay ışığı modunu tercih ederdim. Sabah 1 saat az güçte çalıştırıyorum. Ardından 6 saat tam güç. Akşam kapatmadan 1 saat önce de tekrardan az güce alıyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 50782

Ekli dosyayı görüntüle 50783

Ekli dosyayı görüntüle 50784

Var mı değişiklik ?

Konu görüntüleyen kullanıcılar